Tehokkuuden taika Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Leo Stranius

Äänikirja

Johdanto

Tehokkuuden taika on Leo Straniuksen kirjoittama teos rutiinien sekä tapojen voimasta. Tehokkuuden voima äänikirja antaa kuuntelijalle vinkkejä, miten me voimme elää enemmän ja tehdä enemmän merkityksellisiä asioita, ihan joka päivä. Kirja esittää viisi perusajatusta itsensä johtamisesta ja ajanhallinnasta. Kirjassa on kolmen askeleen mallin, kuinka asioita tulee hoitamaan sekä vinkkejä, miten hoitaa aamut, iltapäivät ja illat. Tämä kirja on hänelle joka odottaa aina enemmän viikonloppua kuin maanantaita.

Straniuksen mukaan jokaisella ihmisellä jää ainakin 20 tuntia viikossa tehdä mitä vaan haluaa nukkumisen, työpäivien, kotitöiden ja perheen kanssa vietetyn ajan lisäksi. Tehokkuuden taika äänikirja ilmainen on Aku Laitisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 3 tuntia ja 15 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Tehokkuuden taika

Leo Straniuksen kirjassa Tehokkuuden taika – Näin voit elää enemmän löytää lukija vinkkejä päivien ja viikkojen suunnitteluun ja apua uusien rutiininen ja tapojen luomiseen. Aikaa ei voi hallita mutta sen sijaan se on täysin mahdollista hallita mitä valintoja tekee. Jokaisen kannattaisi suunnata omat voimansa siihen mikä on itselleen tärkeätä Tehokkuuden taika äänikirja huomioi. Pitkällä aikavälillä hyvinvointi lisääntyy, kun ihminen tekee mielekkäitä ja merkityksellisiä asioita.

Tehokkuuden taika äänikirja ilmainen esittää työkaluksi muun muassa aikataulutettu päiväsuunnitelma. Hyvä suunnitelma vapauttaa ja auttaa ihmistä luopumaan turhista asioista. Kirja sisältää runsaasti sekä työkaluja että vinkkejä, miten voi tehostaa omaa ajankäyttöä, jotta jää enemmän aikaa asioihin jota rakastaa.

Tehokkuuden taikaa sisältää muun muassa Straniuksen viisi vinkkiä miten voi tehostaa joka ikistä päivää. Ensimmäisenä vinkkinä Stanius yllyttää lukijaa pitämään päivittäisen työlistan lyhyenä, parasta olisi, jos vaan listaisi 1–3 asiaa per päivää. Listan kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Pitämällä listaa lyhkäisenä ei ylikuormitu ja saa tehtyä kaikkia tärkeimpiä asioita.

Tehokkuuden taikaa äänikirja listaa toisena vinkkinä tehtävälistan tärkeysjärjestystä siten että aina kannattaa tehdä listan tärkein asia ensin, mieluiten aamulla. Kun saa tehtävälistan tärkein asian hoidettua olo on hyvä, se taas antaa energiaa loppupäiväksi.

Kolmantena vinkkinä on asioiden suorittaminen siten että tekee vaan yhden asian kerrallaan. Jos on monta rautaa tulessa tehtävien suorittaminen hidastuu ja kuormittaa turhaan. Seuraavaksi Stranius huomauttaa, että kannattaa tarkistaa sähköpostin ja sosiaalisen mediansa vain muutaman kerran per päivä. Ajankohdan kannattaa myös päättää etukäteen. Hyvin toimii esimerkiksi se, että tarkistaa viestinsä sen jälkeen, kun on tehnyt päivän tärkeimmän asian ensin pois alta.

Viidentenä vinkkinä on pitää viikoittain verkkovapaan päivän tai jopa viikonlopun. Voi kokeilla alkuun olla ilman nettiä muutaman tunnin, tällöin kannattaa viettää aikaa läheistensä kanssa, ulkoilla tai lukea kirjaa.

Kirjailijasta: Leo Stranius

Leo Stranius syntyi vuonna 1974 Helsingissä. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hänellä on myös johtamistaidon erikoisammattitutkinto ja hän on tietotekniikan mekaanikko. Stanius on Third Rock Finland Oy:n toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän työskentelee myös ajanhallintavalmentajana ja hän on Suomessa ekologisen elämäntavan ja ympäristöliikkeen edelläkävijä.

Hän asuu perheensä kanssa Käpylässä ja harrastaa lukemista ja liikuntaa. Hän on julkaissut kaksi kirjaa, elämänkerta Ekoistin muistelmat vuonna 2019 ja Tehokkuuden taika vuonna 2022.

Kuuntele Ilmaiseksi: