Teemestarin kirja Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Emmi Itäranta

Äänikirja

Johdanto

Emmi Itäranta kirjoitti Teemestarin kirja osana maisteritutkintoaan Kent yliopistossa englannissa. Hän kirjoitti suomenkielisen ja englanninkielisen, nimeltään Memory of water, rinnakkain. Kirjat julkaistiin vuonna 2012.  Teos on saavuttanut suurta suosiota maailmanlaajuisesti ja kirjan käännösoikeudet on myyty melkein kahdellekymmenelle maalla. Kirja on myös palkittu muun muassa Kalevi Jäntin palkinolla vuonna 2012. Itäranta on myös kirjoittanut teokset Kudottujen kujien kaupunki ja Kuunpäivän kirjeet.

Teemestarin kirja äänikirja kertoo Norian, nuoren teemestarin, elämästään missä ilmastonmuutoksesta johtuen makea vesi uhkaa loppua maailmasta ja tiukka sotilasdiktatuuri valvoo vedenkäytön. Tarina on kauniisti kirjoitettu, vaikka aihe onkin ajankohtaisen ikävä. Teemestarin kirja äänikirja ilmainen lukee Mirjami Heikkinen. Teemestarin kirja äänikirja on pituudeltaan noin 8 tuntia pitkä.

Kirjasta: Teemestarin kirja

Emmi Itärannan palkitussa esikoisteoksessa Teemestarin kirjassa eletään ajassa, jossa maapallolta uhkaa loppua makea vesi. Makea veden kulutusta säätelee erittäin tiukka sotilasdiktatuuri ja rangaistus vesirikoksesta on ankara. Noria, teemestarin tytär, seuraa isänsä uraa ja hänet vihitään naispuoliseksi teemestariksi. Tämä rikkoo perinteitä mutta se oli Norian mielestä parempi vaihtoehti kuin äidin kanssa muuttaminen Lapin maaseudulta isoon kaupunkiin toiselle puolelle maailmaa.

Tarinassa ilmastomuutoksesta seurauksena ilmasto on lämmennyt niin että Lapissa kasvavat teepensaat ja enää lämpötila ei laske alle kymmenen astetta. Valtameren ja Mannereiden ääriviivat ovat muuttuneet ja kaikki lähteet ovat jo aikoja sitten kuivunut pois. Ne vesilähteet, jotka ovat säilyneet ovat armeijan hallussa. Lumesta ei ole enää tietoakaan ja oikeastaan mitään muuta ei ole säilynyt entismaailmasta, kun teemestarin sukupolvien ajat pitämät päiväkirjat. Kirjan Nykyismaailmassa jokainen päivä on taistelua pysyä elossa vähällä vedellä.

Noria saa teemestarina haltuunsa tiedon salaisuudesta luolassa sijaitsevasta lähteestä. Noria on jäänyt yksin asumaan, lapsuudentaloonsa kauniilla puutarhalla ja teemajalla, Lappiin kun hänen äitinsä otti vastaan yliopistoviran Kiinassa ja lähti sinne. Sotilasdiktatuuri epäilee, että Norian lapsuudenkodin tontilla on salainen kaivo. Norian ystävän Sanjan kanssa auttaa Noria vaikeassa valinnassaan teemestarin perinnön jatkamisessa. Ystävykset haluavat lähteä etsimään vettä kielletyille alueille.

Kirjassa esitetään jopa todennäköistä kuvaa maailmantilasta tulevaisuudessa. Vaikka aihe on pelottava, on itse Teemestarin kirja erittäin kaunis. Teemestarin kirja äänikirja vie kuuntelijan Tuntureista rauhallisiin aasialaisiin teeseremonioihin. Itärannan kielenkäyttö on rauhallinen mutta silti Itäranta onnistuu pitämään mielenkiinnon yllä ja tarinan elossa.

Teemestarin kirja äänikirja julkaistiin vuonna 2015. Teemestarin kirja äänikirja ilmainen lukee Mirjami Heikkinen, kestoltaan äänikirja on noin 8 tuntia. Kirja on saavuttanut suosioita maailmanlaajuisesti.

Kirjailijasta: Emmi Itäranta

Emmi Itäranta syntyi vuonna 1976 Tampereella. Nykyään Itäranta asuu Canterburyssä Englannissa. Itäranta on opiskellut teatteria ja draama Suomessa sekä luovaa kirjoittamista Englannissa. Itärannan esikoisromaani Teemestarin kirja oli osaa hänen maisteriopintojaan, Itäranta kirjoitti teoksen rinnakkain sekä suomeksi ja englanniksi. Teos ilmestyi vuonna 2012. Teoksen englanninkielinen nimi on Memory of water. Teos on palkittu muun muassa Kalevi Jäntin palkinolla vuonna 2012 ja Nuori-Aleksi palkinnolla vuonna 2013.

Memory of Water on julkaistu Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Australiassa. Teon on käännetty ainakin 14 eri kielelle ja käännösoikeudet on myyty monelle maalle tämän lisäksi. Myös Itärannan toinen romaani Kudottujen kujien kaupunki sekä kolmas romaani Kuunpäivän kirjeet, molemmat julkaistu vuonna 2016, on olleet myyntimenestyksiä.

Kuuntele Ilmaiseksi: