Täysin hulluja satuja Äänikirja

4.7/5

Kirjoittaja: Paula Noronen & Minna Kivelä

Äänikirja

Johdanto

Paula Norosen ja Minna Kivelän alun perin radiossa esitetyt tarinoiden pohjalta julkaistiin Hulluja satuja niminen kirja vuonna 2021. Täysin hulluja satuja vuodelta 2022 on tämän kirjan itsenäinen jatko-osa. Täysin hulluja satuja äänikirja sisältää 15 hauskaa ja hullua tarinaa jossa seikkailee edellisen kirjan tutut hahmot kuten muun muassa kakkakikkare, oravaveljekset ja vauvat. Kirjassa on myös muutama uusi tuttavuus.

Täysin hulluja satuja äänikirja ilmainen on äänittänyt näyttelijä Eero Ritala joka omalla tyylillään tuo lisää hauskuutta tarinoihin. Äänikirja on pituudeltaan 3 tunti aja 45 minuuttia. Kirja soveltuu kaikenikäisille huumoria harrastaville. Kirjan kuvituksen on tehnyt lahjakas Aiju Salminen. Kuvitukset ovat värikkäitä ja tuovat kirjaan lisää huumoria. 

Kirjasta: Täysin hulluja satuja

Norosen ja Kivelän kirjoittama Täysin hulluja satuja äänikirja koostuu 15 hauskasta sadusta. Ensimmäinen satu Kakkakikkare luontoleirillä kertoo siitä, kun kakkakikkare joutuu kesäleirille mutta ei mieluisalle sellaiselle. Kirjan toinen satu Kolhitun kännykän kosto kertoo pojasta nimeltään Pyry ja hänen kännykästään. Vaikka Pyry rakastaa puhelimensa hän ei pidä siitä kovin hyvää huolta. Tämä ärsyttää kännykkää joka päättää kostaa Pyrylle.

Täysin hulluja satuja äänikirja ilmainen esittää kolmannessa tarinassaan Vauvat kampaajina. Satu kertoo siitä kerrasta, kun vauvat Keke ja Vuokko päättävät lähteä äideiltään karkuun ja ryhtyä karkumatkallaan parturikampaajoiksi. Seuraava tarina on nimeltään Rage-Raija. Rage-Raija ja hänen parhaat ystävänsä Katri ja Pasi viettävät yhdessä paljon aikaa.

Seuraavassa sadussa Orava-veljesten virpomishässäkkä oravaveljekset Mauri ja Vesa viettävät pääsiäistä ja päättävät muun muassa rakentaa pääsiäispukkia. Totuuden torvi tarinassa tutustutaan Jere poikaan ja miten käy, kun hänen kotonaan tarvitaan totuuden torvea.

Hulluja satuja äänikirja esittää seuraavaksi tarinan Vauvat pilaavat kevätjuhlan. Sadussa Keke ja Vuokko vauvat lähtevät taas karkuteille ja onnistuvat pilaamaan koulun kevätjuhlat. Täysin hulluja satuja esittää seuraavaksi Kakkakikkare ja riitelevät serkut joka kertoo siitä, kun kakkakikkare viettää viikonlopun serkkujensa luona.

Vaatteiden kapina satu kertoo Supisten perheen vaateongelmasta ja vaatteiden kapinasta sen seurauksena. Joka aamu, kun Suski ja Onni ovat lähdössä kouluun, heidän vaatteensa ovat hukassa. Lopulta vaatteet saavat tarpeekseen ja ryhtyy kapinaan. Kirjan seuraava satu Oravaveljesten äiti kännykkäkoukussa kertoo nimensä mukaisesti siitä, kun Mauri ja Vesan äiti ei pysty irtoutumaan puhelimestaan hetkeksikään.

Täysin hulluja satuja esittää seuraavaksi Vauvat sekoilevat huvipuistossa satua. Sadussa Keke ja Vuokko onnistuvat livahtamaan karkuun huvipuistossa. Kakkakikkareen ja Satu-Mairen kokkisota tarinassa kakkakikkare pääsee osallistumaan kokkiohjelmaan mutta ei suostu sivukatsojan rooliin.

Toiseksi viimeinen satu Lapsinero Timppa kertoo uskomattoman nerokkaasta lapsesta Timpasta jonka älykkyys huomattiin jo synnytysosastolla. Kirja päättyy satuun Kakkakikkareen Lontoon-reissu.

Kirjailijasta: Paula Noronen ja Minna Kivelä

Paula Noronen syntyi Järvenpäässä vuonna 1974. Hän on kirjailija, televisioesiintyjä, riojuontaja sekä käsikirjoittaja. Noronen on opiskellut sekä Taideteollisessa korkeakoulussa tv- ja elokuvakäsikirjoittamista sekä radiotyötä. Hän on ollut töissä useassa eri radiokanavalla sekä esiintynyt televisiossa, viihdeohjelmissa kuten muun muassa Villi kortti-, Hyvät ja huonot uutiset- ja Penkinlämmittäjät-ohjelmissa. Noronen on Supermarsu kirjojen, Kyllä Sartsa osaa! Yökoulu kirjasarjan sekä Pirjo ja kaverit kirjasarjan kirjailija. Supermarsun kirjasarjan neljätoista osaa on myyty yhteensä yli puoli miljoonaa kappaletta.

Minna Kivelä syntyi Helsingissä vuonna 1968. Hän on näyttelijä ja ohjaaja. Kivelä on esiintynyt muun muassa televisiosarjoissa ja elokuvissa kuten muun muassa Kätevä emäntä, Taivaan tulet ja Närpiäiset.

Noronen ja Kivelä ovat kirjojen Hullut sadut ja Täysin hullut sadut kirjailijoita.

Kuuntele Ilmaiseksi: