Tauko Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Laura Friman

Äänikirja

Johdanto

Tauko: jolloin luovuin vaateostoksista vuodeksi ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin, on toimittaja ja kirjailija Laura Frimanin romaani vuodelta 2021. Teos kuvaa Frimanin vuosi 2020. Himoshoppaajana ystävien kesken tunnettu Friman tekee julkisen uudenvuodenlupauksen olla ostamatta vaatteita kokonaisen vuoteen. Luvassa on tapahtumarikas vuosi jossa Friman ei vaan luovu vaateostoksilta vaan myös oppii tuntemaan itseänsä ihan uudella tavalla. Vuosi 2020 oli Frimanille hyvin poikkeuksellinen vuosi, vaikka kaikki alkoi pilalla tarkoitetulla lupauksella.

Tauko on kirja nykyihmisten kuluttamisesta ja tarpeesta toimia niin. Tauko: jolloin luovuin vaateostoksista vuodeksi ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin äänikirja on Frimanin oma äänittämä. Tauko äänikirja on pituudeltaan noin seitsemän tuntia pitkä.

Kirjasta: Tauko

Tauko: jolloin luovuin vaateostoksista vuodeksi ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin on kirja kirjailijasta Laura Frimanin omasta elämästään, tarkemmin vuodesta 2020 joka oli erittäin mullistuva ja erilainen kun mikään vuosi sitten ennen. Kaikki alkaa uudenvuodenlupauksesta, kun Friman kovaan ääneen julistaa, että aikoo olla vuoden ostamatta yhtäkään vaatetta.  Vuosi 2020 on yhtä kuin vaatteidenostolakko.

Friman täsmentää, ettei aio siis ostaa mitään vaatetta, ei uuttaa, ei käytettyä, ei mitään järkevää mitä hän tarvitsee, ei yhtäkään päähänpistoa eikä yhtäkään turhaketta. Ei edes sukkahousuja eikä alusvaatteita. Ei vaikka viimeisetkin alushousut menisivät rikki. Päinvastoin Tauko äänikirja selvittää mitä välttämätön vaate edes on nykyään.

Tauko äänikirja ilmainen vastaa kysymyksiin kuten miksi juuri vaatteet aiheuttavat ihmisissä himoa sekä ahdistusta, miten suhtautua erilaisiin trendeihin ja hauskoista tilanteista syntyviä pohdintoja kuten miten selviää, kun alushousuja ei enää ole kesken asuntoautomatkailun. 

Tauko äänikirja on rehellinen ja suora päiväkirjamainen teos vaatteista ja pukeutumisesta, itsetunnosta ja itseilmaisusta, itsetuntemuksesta ja aikuisen naisen tilitys siitä kuinka vaikea on hyväksyä itseänsä sellaisenaan, kun on, rehellisesti ja vailla häpeä. Kirja on myös kuvaus koronapandemian tuomastaan ilmiöistä ja arjen muutoksista. Friman kirjoittaa mökkeilystä, neulomisesta ja leipomisesta. Korona arjen hitti ilmiöistä. Kirjassa käsitellään myös ihmissuhteita ja varsinkin parisuhteita.

Tauko äänikirja ilmainen on kuvaus myös nykyihmisten kuluttamisesta ja rahan käytöstä. Kun Friman joutuu menemään sienimetsään ilman kumisaappaita ja viettää syntymäpäiviään ilman uutta mekko hän alkaa miettimään asioita eri kantilta. Ehkä vaatteidenostolakko ei ollutkaan mikään huono juttu. Tuleehan kirjassa Frimanille myös huonompia päiviä, sellaisia päiviä kun juo hän juo paskaa kahvia ja googlettaa miten kissalle voisi rakentaa kiipeilypuuta. Niistä päivistäkin selviää, koko vuodesta selviää ja oppii uutta.

Kirjailijasta: Laura Friman

Laura Friman syntyi vuonna 1980 Hämeenlinnassa. Friman on kirjailija, radiotoimittaja sekä toimittaja. Friman on opiskellut englantilaista filologiaa yliopistossa, Helsingissä. Toimittajana Friman on työskennellyt muun muassa lehdille Imagelle, Trendille sekä Helsingin Sanomille. Hän on toiminut radiotoimittajana aamuohjelmassa Radio Helsingissä. Friman osallistui vuonna 2007 reality tv-ohjelmaan Iholla.

Friman on aiemmin kirjoittanut musiikkiartistien elämänkertoja, muun muassa rap-yhtyeestä JVG:stä kertovan teoksen Etenee. Teos oli vuonna 2016 yksi myydyimmistä tietokirjoista ja kirjaa palkittiin esimerkiksi Kirja-Femma-ehdokkuudella.  Sen lisäksi Friman on kirjoittanut myös Saara Aallon elämänkerran No fear vuodelta 2017 sekä Mikael Gabrielista kertovan teoksen nimeltään Alasti vuodelta 2019. Tauko: jolloin luovuin vaateostoksista vuodeksi ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin kertoo Frimanista itse.

Kuuntele Ilmaiseksi: