Tatu ja patu Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Aino Havukainen & Sami Toivonen

Äänikirja

Johdanto

Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja on kirja hurjista, hauskoista ja oudoista jutuista juuri Tatun ja Patun tyyliin. Tatu ja Patu ovat kirjailijoiden Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhteistyössä tehty lastenkirjasarja. Kirjasarjassa seikkailevat siis Tatu ja Patu, pienet pojat, jotka kirjailijoiden mukaan on enemmän ”käveleviä uteliaisuuksia” kun sukupuolta edustavia hahmoja. Tatu ja Patu tulevat paikasta nimeltä Outola ja siellä tehdään asiat pikkuisen toisella tavalla.

Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja julkaistiin vuonna 2019 ja on tarkoitettu lapsille ja muille lapsimieliseille. Kyseessä on lyhyt teos, Tatu ja Patu äänikirja on vain 24 minuuttia pitkä. Tatu ja Patu äänikirja ilmainen on äänittänyt Jani Karvinen.

Kirjasta: Tatu ja Patu

Alkuun Tatu ja Patu olivat henkilöitä Aino Havukaisen ja Sami Toivasen kirjoittamassa Veera kirjasarjassa, mutta Tatu ja Patu osoittautui olevan niin suosittuja, että he saivat oman sarjan. Tatu ja Patu kirjoja on tähän mennessä julkaistu jo yli kaksikymmentä kappaletta ja sarjan käännösoikeudet on myyty yli 20 maahan.

Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja kirjassa myös kirjailijat tuovat mukaan Veeran. Yhtenä myrskyisenä ja synkkänä iltana lapset päättävät kertoa toisillenne outoja ja jännittäviä tarinoita. Kirja koostuu 12 lyhkäisestä tarinasta, yksi tarina on aukeaman kokoinen. Tatu ja Patu äänikirja teoksesta on vaan 24 minuuttia kestoltaan.

Tarinat ovat tosiaankin hauskan outoja ja kummallisia ja hyvin mielenkiintoisia lapsille. Kuvat ovat loistavia, värikkäitä, oivallisia ja yksityiskohtia täynnä kuten Havukaisen ja Toivosen kuvat yleensä ovatkin. Tekstiä on vähemmän mutta mielenkiintoa herättävä.

Tarinoissa lukija pääsee tutustumaan Vladiin, joka välttää tiskaamista, salamaan, joka jähmettyi Jyväskylässä, Supermarketin salaperäiseen vaakaan, hirveään Hirviö-Hirviöön sekä Kirppu-Thoriin. Mutta mikä tarina on Tatun ja Patun mielestä kaikkein järisyttävin niistä kaikista? Kuuntele Tatu ja Patu äänikirja ilmainen selvitäkseen vastauksen itse. Tatu ja Patu äänikirja on tupaten täynnä viileitä ja kesyttömiä juttuja ihan laidasta laitaan.

Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja julkaistiin vuonna 2019. Ensimmäinen Tatu ja Patu kirja oli nimeltään Tau ja Patu Helsingissä, se julkaistiin vuonna 2003. Suuren suosion on saanut Tatu ja Patu päiväkodissa vuodesta 2004 ja Tatun ja Patun Suomi vuodesta 2007. Tatu ja Patusta on esitetty näytelmiä teatterissa sekä tehty elokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu. Elokuva sai ensi-illan vuonna 2016. Tatu ja Patu seikkailee myös palapeleissä sekä lautapeleissä.

Kirjailijasta: Aino Havukainen ja Sami Toivonen

Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat aviopari ja heillä on kaksi tytärtä. He asuvat kirjailijan Mauri Kunnaksen lapsuudenkodissa.  Havukainen ja Toivonen ovat tulleet tunnetuksi Tatun ja Patun sekä Veera kirjasarjoistaan. Havukaista ja Toivosta on palkittu työstään muun muassa Finlandia Junior palkinnolla vuonna 2007 ja Tietopöllö palkinnolla vuonna 2010.

Havukainen syntyi vuonna 1968. Hän on kirjailijan lisäksi kuvittaja. Hän on koulutukseltaan graafinen suunnittelija. Hän on yhdessä miehensä kanssa kuvittanut muun muassa Risto Räppääjä kirjoja. Toivonen syntyi vuonna 1971. Hän myös on koulutukseltaan graafinen suunnittelija. Hän on kuvittanut ja kirjoittanut paljon sarjakuvia. Toivonen on kuvittanut monen Pauli Kallion kirjoittamia sarjakuvia. Toivonen on myös palkittu sarjakuvapiirtäjä työstään.

Kuuntele Ilmaiseksi: