Tasapainota verensokeria ja laihdu Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Pirjo Saarnia

Äänikirja

Johdanto

Ravitsemusterapeutin ja terveystieteiden maisteri Pirjo Saarnion kirjoittamassa kirjassaan Tasapainota verensokeri ja laihduta esittää turvallisen ja tehokkaan ruokavalion heille jotka haluavat pudottaa painoa. Saarnion kehittämän VS-dieetin avulla voi tehokkaasti vähentää keskivartalon rasvaa vaan tasapainottelemalla verensokerin, mutta ei terveyden kustannuksella. Tasapainoinen verensokeri auttaa pitämään insuliinin matalalla tasolla, joten rasva ei varastoidu joka helpottaa laihduttamista.

Tasapainota verensokeri ja laihdu äänikirja opettaa mistä oikeanlainen ateria koostuu, miten voi tukea suolistomikrobistoa, kaloritietoisuutta ja miten aineenvaihduntaa tehostetaan. Tasapainottelemalla verensokeri paino putoaa, keskivartalorasva vähenee, makeanhimo sammuu ja vireystila on tasaisempi. Tasapainota verensokeri ja laihdu äänikirja ilmainen lukee Vappu Nalbantoglu. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 40 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Tasapainota verensokeri ja laihdu

Tasapainota verensokeri ja laihdu on Saarnion 9. ravintokirja, joka käsittelee muun muassa terveyttä, verensokeria ja painonhallintaa. Saarnion mukaan verensokerin ja ruoan yhteispelin ymmärtäminen on tärkeää jokaiselle koska verensokeri liittyy lähes kaikkeen ihmisen kehossa, ulkonäköön ja vireystilaan.

Tasapainota verensokeri ja laihdu äänikirja kertoo kuinka verensokeritasojen heittely aiheuttavat meissä ihmisissä väsy, mielihaluja naposteluun, päänsärkyä tai migreeniä, kehon kroonisen tulehdus alttius kasvaa ja, verisuonet altistuvat toimintahäiriöille, riski sairastua sekä sydän- ja verisuoni että silmäsairauksiin kasvaa ja krooniset kiputilat pahenevat.

Tasapainota verensokeri ja laihdu äänikirja ilmainen kertoo, että tutkimuksissa on todettu, että varsinkin naiset hyötyvät siitä, jos he syövät vähemmän hiilihydraatteja. Vaikutus näkyy sekä painon että yleisterveyden tilassa. Naisilla rasvaa varastoituu keskimäärin tehokkaammin kuin miehillä, elikkä varsinkin lepoaineenvaihdunnassa on miehissä ja naisissa eroavaisuuksia.

Tasapainota verensokeri ja laihdu äänikirja kertoo kuinka saa aikansa itselleen mahdollisimman tasaisen verensokeritason. Tämä auttaa ihmisiä pudottamaan onnistuneesti painoaan ja vähentämään keskivartalorasvaa. Myös vointi ja olotila parantuu näin, puhumattakaan salassa tapahtuvista hyvistä vaikutuksista kuten päänsärkykohtauksia esiintyy harvemmin, kiputilat vähentyvät, makeanhimo ja naposteluhalu häviää.

Kaiken lisäksi taustalla saa hyötyvaikutusta sekä verisuonistoon että suolistoon. Kirjassa esitellään käytännönläheisiä ruokailumalleja aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi, illalliseksi sekö iltapalaksi ja vielä kolmelle eri energiatasolle. Tasot ovat laskettuna 1200, 1500 ja 1800 kcal. Kirjassa on myös uusimpien tutkimustuloksien mukaisia ohjeita pysyvään tehokkaampaan aineenvaihduntaan ja painonhallintaan.

Kirja on erittäin kattava kirja joka käsittelee muun muassa verensokeria, VS-ruokavaliota, suolistomikrobistoa ja ravintoaineita. Tämän lisäksi kirjassa on asiakaskokemuksista kertova luku sekä vinkkejä, reseptejä ja leivontaohjeita.

Kirjan avulla jokainen voi löytää uuden tavan, pitkäkestoisen ja turvallisen, pitää verensokeritasonsa kurissa ja voimaan paremmin sekä pudottamaan painoa.

Kirjailijasta: Pirjo Saarnia

Pirjo Saarnia on terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti sekä tietokirjailija. Saarnia on kirjoittanut aiemmin jo kahdeksan ravintokirjaa joista moni on ollut myyntimenestyksiä. Saarnia on kirjoittanut muun muassa teoksen Irti sokerikoukusta 2 viikossa vuonna 2021.  Saarnia on myös kouluttaa ja luennoi ravitsemusalalla. Yli 20 vuoden ravitsemustyönsä pohjalta Saarnia on kehittänyt verensokeridieetin (VS) joka on Patentti- ja rekisterihallituksen suojaama ja rekisteröimä. Saarnia on saanut hyviä tuloksia käytettyään VS-dieettiohjeistuksen asiakastyössään.

Työuransa aikana Saarnia on kirjoittanut noin sataa julkaistua artikkelia, ja sen lisäksi hän on työskennellyt monenlaisissa tehtävissä ravitsemusalalla. Hänen kirjoittamia kirjojaan on käännetty vieraille kielille. Saarnian esikoiskirja on nimeltään Irti makeanhimosta. Kirja julkaistiin vuonna 2008.

Kuuntele Ilmaiseksi: