Taru sormusten herrasta Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: J. R. R. Tolkien

Äänikirja

Johdanto

Taru sormusten herrasta on J. R. R. Tolkien oli englantilainen kirjailija sekä englannin kielen professori. Häntä pidetään fantasiakirjallisuuden isänä. Tolkien tuli tunnetuksi fantasiaromaaneistaan Hobittista, Taru sormusten herrasta sekä Silmarillonista. Taru sormusten herrasta Tolkien kirjoitti kahdenkymmenen vuoden aikana. Taru sormusten herrasta ensimmäisessä osassa Sormuksen ritarit kertoo hobitti Frodo Reppulin tarinan. Hän saa haltuunsa sormuksen, josta Keski-Maan kohtalo riippuu. Hän saa tehtäväkseen tuhota sormusta ja saa vaaralliselle ja pitkälle matkalle saattueen, jonka tarkoitus on suojella häntä ja sormusta.

Taru sormusten herra äänikirja ensimmäinen osa lukee kokenut näyttelijä ja Heikki Määttänen, kirja on äänitetty vuosina 1991–1993. Taru sormusten herrasta äänikirja ilmainen on kestoltaan yli 22 tuntia.

Kirjasta: Taru sormusten herrasta

Taru sormusten herrasta on fantastinen kirjaelämys kaikenikäisille, klassikkoteos täynnä jännitystä, huumoria ja seikkailua. Tolkien olisi halunnut julkaista Taru sormusten herrasta yhtenä kirjana mutta kustannusyhtiö vaati teoksesta sen sijaan trilogia. Taru sormusten herra jaettiin kolmeen kirjaan; Sormuksen ritarit, Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu. Teokset julkaistiin vuosina 1954–1955. Tolkien on kertonut ettei hän itsekään tiennyt miten Taru sormusten herrasta päättyy, tarina eli ja muodostui kirjoittamisen aikana.

Sormusten ritarit kertovat hobitista nimeltä Frodo Reppuli. Frodo Reppuli perii sedältänsä Bilbo Reppulilta Valtasormuksen. Valtasormus sisältää suurta taikavoimaa. Velho Gandalf ohjaa Frodoa viemään sormuksen Tuomiovuorella ja tuhota se siellä. Sormuksen ja sen sisältämä valta ei missään nimessä saa päättyä Sauronin haltuun. Sauron on pahan Ruhtinas ja hänen käsissään sormus olisi Keski-Maan tuhon alku ja loppu.  

Niin Frodo Reppuli saa kahdeksan rohkeata ritaria Keski-Maan kansoista suojakseen vaikealle matkalle. Matka on pitkä ja vaaroja on monenlaisia. Sormuksesta haaveilee moni, jopa rohkeat ritarit.  Jännittävä matka vie seurueen, ja lukijan, läpi Keski-Maan ja kohti Tuomiovuorta.

 Taru sormusten herra äänikirja on fantasiakirjallisuuden klassikko. Tolkien kirjoitti trilogiansa kahdenkymmen vuoden ajan, ottaen välillä jopa vuoden tauko kirjoittamisesta. Kustannusyhtiö odotti Taru sormusten herrasta tekevänsä tappiota. Kirjat saivat ristiriitaisen vastaanoton mutta keräsi suosiota ajan saatossa. Taru sormusten herrasta teki J. R. R. Tolkienista varakkaan miehen.

Ohjaaja/käsikirjoittaja Peter Jacksonin on tehnyt trilogiasta eeppiset elokuvat. Sormuksen ritarit elokuva voitti 4 Oscar palkintoa ja sai 13 ehdokkuutta. Loistavien elokuvien takana on vielä loistavammat kirjat. Taru sormusten herrasta äänikirja sisältää (kaikesta kolmesta osasta) yhteensä yli 60 tuntia kuuntelua. Taru sormusten herrasta äänikirja ilmainen ei ole vaan hyvä kertomus, se on elämys.

Kirjailijasta: J. R. R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien yleisemmin tunnettu nimellä J. R. R. Tolkien syntyi tammikuuta 1892 Englannissa. Tolkien oli englannin kielen professori Oxfordin yliopistossa sekä kirjailija. Tolkien pidetään fantasiakirjallisuuden luojana. Tolkien tunnetuimpia teoksia ovat fantasiaromaanit Hobitti, Taru sormusten herrasta ja Silmarillon. Tolkien oli ehdolla Nobelin kirjoituspalkintoon vuonna 1961 mutta myöhemmin on selvinnyt, ettei palkintolautakunta mieltänyt hänen tekstejään tarpeeksi korkeatasoiseksi.  Tolkien kuoli vuonna 1973. 

Tolkienin fantasiaromaanissa tapahtumat sijoittuvat Tolkienin kehittämässä maailmassa, Keski-Maassa. Keski-Maa on Tolkienin teoksissa erittäin yksityiskohtaisesti esitelty. Keski-Maassa asuu erilaisia kansoja omilla kielillä, historialla ja maantieteellä. Tolkien sai inspiraatio omaan luomiseen muun muassa mytologiasta ja eepoksista. Suomen kansalliseepos Kalevala toimi myös Tolkienin innoituksena.

Kuuntele Ilmaiseksi: