Tänään olen elossa Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Oskari Saari & Aki Hintsa

Äänikirja

Johdanto

Tänään olen elossa: Kuolevan miehen päiväkirja kertoo Aki Hintsan viimeisestä vuodesta elossa. Aki Hintsa tuli tutuksi sekä Suomen Olympiakomitean että Formula 1-sarjan lääkärinä. Vuonna 2015 Hintsa hakeutuu testeihin valitettuaan selkä ja vatsakivuistaan kollegoilleen. Testien tulos on sydäntä murskaavaa; Hintsalla on haimasyöpä. Aki Hintsa pitää viimeisen elinvuoden aikana päiväkirjaa. Päiväkirjan pohjalta Oskari Saari, tunnettu suomalainen urheilutoimittaja ja muun muassa Formula1 selostaja, kirjoitti: Tänään olen elossa.

Tänään olen elossa: Kuolevan miehen päiväkirja äänikirja sekä kirja julkaistiin vuonna 2021. Tänään olen elossa äänikirja ilmainen on äänittänyt Matti Leino. Saari on aiemmin yhteistyössä Hintsan kanssa kirjoittanut teoksen Voittamisen anatomia. Kirja on yksi 2000-luvun myydyimmistä kirjoista Suomessa.

Kirjasta: Tänään olen elossa

Tänään olen elossa: Kuolevan miehen päiväkirja on koskettava, realistinen ja sydäntä särkyvää kuvaus Aki Hintsan viimeisestä elinvuodesta. Kirjassa Hintsan elämänarvot muuttuu, kun hän taistelee syöpää vastaan. Kirjan tunneskaala on leveä. Toivon ja epätoivon välillä Hintsa analysoi elämäänsä. Teoksessa on myös iloa ja kiitollisuutta, vaikka takaiskuja tulee ja toivo alkaa hiipumaan selviytymisistä. Ennen kaikkea kirjassa on paljon surua. 

Aki Hintsa syntyi vuonna 1958 Soinissa. Hän kouluttautui traumatologiksi ja erikoistui ortopediksi sekä urheilulääkäriksi. Uran alussa Hintsa toimi sekä pesäpallojoukkueen Maila-Jussien lääkärinä sekä lähetyslääkärinä, jonka jälkeen hän siirtyi Suomen Olympiakomitean lääkäriksi. Hän siirtyi sittemmin Formula 1 varikkolääkäriksi ja jatkoi työtään siellä 11 kautta. Vuonna 2008 Hintsa perusti oman hyvinvointiyrityksen, Hintsa Performance. Yrityksen tavoitteena on ollut tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaista terveydenhuoltoa, jotta asiakkaan suorituskyky ja elämänlaatu parantuisi.

Vuodesta 2013 Hintsa asui Genevessä. Hintsa kuoli haimasyöpään marraskuussa 2016 Sveitsissä. Hänet haudattiin Suomessa, Ähtärissä. Hautajaisiin osallistui muun muassa Formulasta tuttu ja Hintsan hyvä ystävä, maailmanmestari Lewis Hamilton. Hintsaa jäi kaipaamaan hänen kaksi tyttärensä.

Yhteistyössä Oskari Saaren kanssa Hintsa kirjoitti vuonna 2015 kirjan Voittamisen Anatomia. Kirja käsittelee Hintsan työtapoja ja menetelmiä parantaa Formula1 ajajien kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sen kautta luonnollisena seurauksena myös suorituskykyä. Kirja tarjoaa myös ennenkuulumatonta tieto Formula1 maailmasta. Teos on yksi myydyimmistä kirjoista Suomessa 2000-luvulla. Sekä Voittajan anatomia että Tänään olen elossa äänikirja ilmainen ovat suositellun arvoisia teoksia.

Tänään olen elossa äänikirja on Matti Leinon äänittämä. Hän on aiemmin äänittänyt muun muassa suosin saavuttanut DJ – käsikirja.  Tänään olen elossa äänikirja on kestoltaan vähän yli 9 tuntia pitkä.

Kirjailijasta: Oskari Saari

Oskar Saari syntyi 1975. Hän on koulutukseltaan toimittaja. Hän on myös opiskellut poliittista historiaa. Saari työskentelee urheilutoimittajana ja urheiluselostajana. Hän on myös Moskito Oy:n urheilutuotannon johtaja. Urallaan Saari on selostanut Formula1 kisoissa lisäksi myös jääkiekkoa sekä salibandya. Hän on toiminut myös salibandyn tuomarina. Hän on toiminut ääninäyttelijänä lastenelokuvissa Lentsikat ja Autot 2.

Oskari Saarella on myös kokemusta kirjailijana.  Hän on kirjoittanut oppaan salibandystä vuonna 1995. Vuonna 2011 häneltä julkaistiin teoksen Alkemisti: Petter Nykyn tarina. Teos oli Vuoden urheilukirja 2011-palkinnon ehdokas. Hintsan elämästä kertovia teoksia on Saarelta tullut kaksi; Voittamisen anatomia vuonna 2015 ja Tänään olen elossa: Kuolevan miehen päiväkirja vuonna 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: