Tämä kokonainen maailmani Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Elizabeth Gilbert

Äänikirja

Johdanto

Elisabeth Gilbertin uusi romaani Tämä kokonainen maailmani on kunniahiomoinen ja vangitseva romaani, joka hehkuu inspiraatioita ja voimaa. Tämä kokonainen maailmani äänikirja kertoo Alma Whittakerin tarinan. 1800-luvun alussa syntynyt Alma suhtautuu intohimoisesti kasvitieteeseen. Hän yrittää myös kuumeisesti järjestellä toisten ihmisten käytöstä loogisesti ja mikroskoopin alle. Alma syntyy ja elää Philadelphiassa mutta hänen hyvinkin aikansa edellä olevat tutkimukset vievät hänet jopa trooppiselle Tahitille ja lopulta Alma onnistuu kehittämään evoluutioteoriaa ennen Darwinia.

Kirjassa ylistetään rohkeutta ja Tämä kokonainen maailmani on sanottu jopa vuoden parhaaksi kirjaksi jossa ylistetään vapautta olla omaa itsensä ja valita omaa tietä maailmassa. Tämä kokonainen maailmani äänikirja ilmainen on Laura Malmivaaran äänittämä ja pituutta äänikirjalla on 21 tuntia ja 57 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Taina Helkamo.

Kirjasta: Tämä kokonainen maailmani

Bestseller Tämä kokonainen maailmani äänikirja 1800-luvun alussa syntyneestä kasvitieteilijästä ja sammaltutkijasta Alma Whittakerista on kehuttu vuoden parhaaksi romaaniksi. Kirjan päähenkilö Alma on saanut inspiraatiota 1800-luvun eri tiedenaisista. Kirja on kriitikoiden kehuma ja kyseessä on todella inspiroivasta epookkiromaanista jota seuraa Alman elämää ihan lapsuudesta vanhuuteen saakka.

Alma syntyy ainoana lapsena lääkekauppaa tekevälle varakkaalle pariskunnalle Henrylle ja Beatricelle. Alma syntyy ja elää kartanossa Philadelphiassa. Hän saa tyypillisen valistusajan kasvatuksen kertoo Tämä kokonainen maailmani äänikirja ilmainen.

Alma Whittakerin suhtautuu varsin intohimoisesti kasvitieteeseen, varsinkin sammal on hänestä kiinnostava ja hänestä kehkeytyykin tutkija. Alkuun Alma julkaisee tutkielmaan pelkällä A. Whittaker mutta myöhemmin, hän julkaisee tutkielmaan koko nimellään. Hänelle kuitenkin sallitaan tämä erikoinen valinta naistutkijana koska rikkailla on vapaus valita, myös naisilla. Kirjan mukaan myös hänen romuluinen ja mitätön ulkonäky ja siitä seurauksena hänen huono markkina-arvo myös johtaa siihen, että Alman annetaan tutkia ja myös hoitaa isänsä afäärejä.

Alman tapan on järjestellä tieteellisellä tavalla mutta hänen harmikseen ihmiset eivät käyttäydy ennakoidusti tai tiettyjen kaavojen mukaisesti. Tämä kokonainen maailmani äänikirja kuvaa miten Almalla on myös tärkeitä ihmissuhteita. Alman kaunis mutta sisäänpäin kääntynyt adoptiosisko Prudence kulkee Alman rinnalla ja on Almalle tärkeä, vaikka heidän suhteensa jää hieman etäiseksi. Kirjassa tutustutaan myös Alman puheliaaseen ystävään Rettaan. Retta, Prudence ja Alma kokee horjahdukseen, kun he rakastuvat ja lopulta heidän välinen ystävyyskin kokee merkittävän muutoksen.

50-vuotiaana Alma on sammaltutkija joka on onnistunut kehittämään evoluutioteorian. Hänen maailmansa muuttuu, kun hän lähtee tutkimaan luontoa sekä Tahitille että Hollantiin.

Tämä koko maailmani kirja kertoo naiseudesta ja voimasta tehdä sitä mitä uskoo ja toivoo ja siitä, kuinka jokainen tulisi saada kulkea sitä tietä mitä itse haluaa. Kirja on kunnianhimoinen ja viihdyttävä ja erittäin luettava.

Kirjailijasta: Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbertin syntyi vuonna 1969 Connecticutissa, Yhdysvalloissa. Gilbert on toimittaja ja kirjailija. Supersuosittu Eat Pray Love oli Gilbertin läpimurtoteos. Kirja on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti ja käännetty yli 30 eri kielelle. Kirjan suuren menestyksen jälkeen Gilbert päätti kirjoittaa mahdollisimman kunnianhimoisen kirjan, siitä syntyi Tämä kokonainen maailmani.

Gilbert on myös nimetty yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi ja hän on myös erittäin innostava puhuja. Gilbertin Ted-talkit luovuudesta on katsottu miljoonia kertoja. Gilbertin kirjoittamat omaelämäkerralliset tietokirjat ja romaanit ovat useasti ollut New York Timesin bestsellerlistalla. Nykyään Gilbert asuu perheensä kanssa sekä New Yorkissa että New Jerseyn maaseudulla ja hän matkustaa paljon maailmalla.

Kuuntele Ilmaiseksi: