Taivaanrannan taa Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Anthony Doerr

Äänikirja

Johdanto

Pulitzer-palkittu yhdysvaltalainen kirjailijan Anthony Doerrin kirjoittama teos Taivaanrannan taa vuodelta 2021 on kertomus kolmesta nuoresta henkilöstä, jotka eri paikoissa ja eri aikoina etsii omaa tarinansa ja toivoa. Taivaanrannan taa äänikirja kuvailee 13-vuotiaan Annan ja kirotun pojan elämää Konstantinopolissa keskiajalla, kahden nuorukaisen tilannetta Idahossa kirjastossa tapahtuvassa iskussa nykypäivänä ja Konstancea tulevaisuuden avaruuslennolla.

Nuorukaisia yhdistää muinainen kertomus unelmoinnin ja unelmien voimasta. Mielikuvituksellinen, kaunis ja myötätuntoinen tarina on omistettu kirjastonhoitajille, nykyisille, entisille ja tuleville ja tarinassa matkataan syvälle kirjallisuuteen, sydämiin ja maailmaan. Taivaanrannan taa äänikirja ilmainen on äänittänyt Jukka Pitkänen. Äänikirjan pituus on 16 tuntia ja 38 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Seppo Raudankoski.

Kirjasta: Taivaanrannan taa

Taivaanrannan taa äänikirja on palkitun yhdysvaltalaisen Anthony Doerrin kirjoittama fantastinen ja moniulotteinen tarina. Tämä kirja on kuten palapeli ja sisältää tarinoiden sisällä olevia tarinoita. Kirjassa liikutaan vaivattomasti ajassa ja eri maailmoissa, silti tarina ei ole ollenkaan hajanainen vaan sointuu yhteen kuten kauneinta musiikkia.

Taivaanrannan taa äänikirja ilmainen alkaa Konstantinopolissa. Siellä kolmetoistavuotias Anna, joka on orpo, asuu naistentalossa jossa naiset tienaavat ompelemalla ja brodeeraamalla pappien vöitä. Anna on levoton ja hyvin utelias ja hän opettaa itseänsä lukemaan. Muinainen kaupunki on tunnettu sen kirjastoista ja sieltä Anna löytää kirjan, Aethonin tarinan.

Aethonin tarina kertoo pojasta joka toivoo voivansa muuttua linnuksi, jotta hän voisi lentää taivaalle ja utooppiseen paratiisiin joka hän uskoo sieltä löytävänsä. Naistentalossa Anna lukee tarinan muille naisille samalla kun Konstantinopolissa syttyy sota. Samaan aikaan Omeir, kyläpoika, puolustaa kaupunkia. Anna ja Omeir tulevat kohtaamaan vielä.

Taivaanrannan taa äänikirja vie kuuntelijansa seuraavaksi viisisataa vuotta ajassa eteenpäin ja kirjastoon Ohioassa. Siellä Zeno, joka oppi kreikkaa ollessaan sotavankina, pystyttää lapsiryhmän kanssa Aethonin tarinan näytelmäksi. Kirjastossa on piilotettu pommi. Pommin on kätkenyt idealistinen teini Seymour.

Viimeisessä tarinassa Doerr vie lukijansa ulkoavaruuteen ja avaruusalukseen Argokseen.  Siellä nuori nainen Konstance kertoo muille Aethonin tarinan, tarinan jonka hänen isänsä kertoi hänelle. Konstance yrittää parhaansa mukaan johtaa ihmiset avaruusaluksella ja yrittävät opettaa heidät kertomalla muinaisen tarinan. He eivät koskaan ole astunut jalallakaan planeettaan vaan ovat eläneet koko elämänsä aluksella.

Taivaanrannan taa on kaunis ja koskettava sekä syvä tarina. Kirjassa käsitellään kirjoja, kirjallisuutta ja kirjoitetun sanan voima ja tärkeys. Tämän lisäksi kirjassa käsitellään elämää ja rakkautta. Kyseessä on suuri lukuelämys.

Kirjailijasta: Anthony Doerr

Anthony Doerr syntyi vuonna 1973 Ohiossa, Yhdysvalloissa. Hän on Pulitzer-palkittu kirjailija ja novellisti. Doerr on opiskellut historiaa yliopistossa. Hänen esikoisteoksensa oli novellikokoelma nimeltään The Shell Collector jota julkaistiin vuonna 2002. Kirjan tarinat sijoittuvat muun muassa Afrikkaan ja Uuteen Zeelandiin missä Doerr on työskennellyt ja asunut.

Hänen ensimmäinen romaaninsa About Grace julkaistiin vuonna 2004. Doerrin toinen romaani Kaikki se valo mitä emme näe vuodelta 2014 voitti Pulitzer-palkinnon ja oli valtava myyntimenestys sekä Suomessa että maailmalla. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Ranskaan toisen maailmansodan aikaan. Doerrin kolmas romaani Taivaanrannan taa julkaistiin vuonna 2021. Doerrin kaikki kolme romaania on suomennettu. Kirjailija asuu perheensä kanssa Idahossa. 

Kuuntele Ilmaiseksi: