Taivaallinen vastaanotto Äänikirja

3.1/5

Kirjoittaja: Jukka Viikilä

Äänikirja

Johdanto

Taivaallinen vastaanotto on vuoden 2021 Finlandian voittajan Jukka Viikilän odotettu romaani. Viikilä on voittanut kahdella julkaisuilla romaaneillaan Finlandia palkinnon. Taivaallinen vastaanotto on tarina hengenvaarallisesta sairaudesta, yksinäisyydestä ja romaanin kirjoittamisesta ja sen vastaanottamisestaan. Kirjailija Jan Holm joutuu sairaalahoitoon ja hätäleikkaukseen, kun huomataan että veri kiertää hänen sydämessään väärinpäin ja on näin tehnyt jo kauan. Kun Holm kotiutuu sairaalasta, hän julkaisee elämänkerrallisen romaani josta jokainen tuntuu olevan oma vahva mielipide.

Taivaallinen vastaanotto äänikirja on kertomus monesta eri aiheesta ja henkilöstä, se on romaanina vaikea selittää. Sen täytyy itse kokea voidakseen kehittää siitä oman mielipiteen. Taivaallinen vastaanotto äänikirja ilmainen on Ville-Veikko Niemelän äänittämä. Kestoltaan se on 13 tuntia ja 22 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Taivaallinen vastaanotto

Taivaallinen vastaanotto äänikirja kertoo kirjailijan Jan Holmista. Holm julkaisee sairaalaolonsa jälkeen omakohtaisen romaanin nimeltään Taivaallinen vastaanotto. Romaani luetaan paljon, Jan Holm on kuitenkin Finlandia-voittaja ja uusi kirja on kauan odotettu. Pian tuntuu siltä, että jokaisella on jonkinlainen mielipide kirjasta.

Finlandia-voittajan Jukka Viikilän romaani Taivaallinen vastaanotto on yhdistelmä sisältää sekä katkelmia Holmin kirjoittamasta kirjasta sekä monen eri ihmisen ajatuksia ja kommentteja jota Holmin kirja on heissä herättänyt.

Taivaallinen vastaanotto äänikirja sisältää raskaita teemoja kuten esimerkiksi kuolema, kirjassa käsitellään aika paljon kuolemaa joka aika ajoin tekee kirjasta synkän. Mutta kirjassa on myös hyvin paljon rakkautta. Jan Holmin rakkaus vaimoonsa, tyttäreensä ja vanhempiinsa sekä veljeensä on kirjassa toistuva teema. Toinen toistuva teema kirjassa on seksi. Jon Holmin seksielämä on kirjan mukaan hyvin aktiivinen.

Taivaallinen vastaanotto äänikirja ilmainen kertoo, että kirjan päähenkilö kirjailija Holm on voittanut Finlandia-palkinnon kirjalla nimeltään Engelistä, tarinassa hänellä on vaimo Maija ja tytär ja hän asuu heidän kanssaan Töölössä. Holm on opiskellut Teatterikorkeakoulussa ja on myös opettanut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Kaikki edellä mainitut asiat kuvaavat myös kirjailijaa Jukka Viikilää. Viikilä joutui myös itse sydänleikkaukseen muuta vuosi takaperin.  Onko kyseessä sittenkin Viikilän omanelämänkerta?

Viikilä mainitsee itse kirjansa esipuheessa olevansa kaikkien kirjan henkilön esikuvana. Viikilä hyödyntää omia kokemuksiaan kirjoittaessaan fiktiota. Viikilä hämmentää ja kiusoittelee lukijaa sekoittamalla oman elämänsä tapahtumia Jan Holmin elämän kanssa. Viikilän tapa kirjoittaa on myös hyvin kaukaista perinteisen romaanin rakenteista. Hän kirjoittaa epäkronologisessa järjestyksessä ja hänen tekstinsä rakentuu muun muassa pätkistä, ajatuksista, sanankirjan määritelmistä ja muistoista.

Taivaallinen vastaanotto on kirja joka jokainen pitäisi lukea juuri sen vuoksi että se on hyvin erilainen, kun perinteinen romaani. Ja kyseessä on hyvä kirja.

Kirjailijasta: Jukka Viikilä

Jukka Viikilä syntyi vuonna 1973. Viikilä on kirjailija ja dramaturgi. Koulutukseltaan Viikilä on teatteritaiteen kandidaatti, erikoistuminen dramaturgia. Viikilä on julkaissut runoja, tietokirjan, kuunnelmia sekä kaksi romaania. Hänen runo kirjojaan ovat käännetty muun muassa englanniksi, italiaksi sekä hepreaksi.  Viikilä on hyvin useasti palkittu kirjailijan työstään. Yhdessä Tommi Nuopposen ja Janne Nummelan kanssa kirjoitettu kaunokirjallinen Ensyklopedia voitti vuonna 2011 Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran palkinnon vuoden parhaasta proosakirjasta.

Viikilän kirjoittamaa kaksi romaania ovat molemmat voittaneet Finlandia palkinnon ilmestysvuotena. Ensin vuonna 2016 romaani Akvarelleja Engelin kaupungista ja vuonna 2021 Taivaallinen vastaanotto.  Akvarelleja Engelin kaupungista kertoo arkkitehdin Carl Ludvig Engelin elämästä ja siinä ohessa Helsingin monumentaalikeskustan synnystä.

Kuuntele Ilmaiseksi: