Taistelu totuudesta Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Markus Tiittula

Äänikirja

Johdanto

Taistelu totuudesta on Yhdysvallassa asuvan Markus Tiittulan kirjoittamaa tietokirja joka avaa salaliittoteorioita ja kertoo miten nämä salaliittoteoreetikkojen kehittämät teoriat uhkaavat demokratiaa maailmassa. Nimittäin nykypäiväiset salaliittoteoriat ovat sekä globaaleja ja viraaleja. Ne liikkuvat ja elävät sosiaalisessa mediassa ja syövät sekä voimistuvat joukkoistetusta vainoharhasta. Salaliittoteoreetikoiden mielestä mikään ei koskaan tapahdu sattumalta vaan toimii aina jonkun tahon kehittämänä uhkana tuhota kaiken tärkeän.

Taistelu totuudesta äänikirja kuvaa miten salaliittoteorioiden mukaan Suomessa on käynnissä väestönvaihto ja 5G-verkkojen kautta leviää korona. Tiittula on kirjoittanut ajankohtaisen tietokirjan joka kuvaa mitä totuus ja kilpa totuudesta tarkoittaa demokratiassa. Taistelu totuudesta äänikirja ilmainen on Martti Ranin äänittämä ja äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 21 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Taistelu totuudesta

Toimittaja ja tiedekirjailija Markus Tiittulan uusi kirja Taistelu totuudesta kertoo salaliittoteorioista, niiden vaikutuksistaan yhteiskuntaan. Tiittulan mukaan me näemme salaliittoteorioita yhä enemmän sekä parrasvalossa että keskusteluissa muun muassa maailmanlaajuisesti politiikassa.

Taistelu totuudesta äänikirja esittää muun muassa, että Qanon-liike, Yhdysvaltain republikaanien viljelemä vaalivilppiväitteet ja koronarokotteisiin liittyvä misinformaatio ovat kaikki salaliittoteorioita. Kirjan mukaan ei ole tutkimuksissa pystytty yhdistämään salaliittoteorioihin uskominen aisoihin kuten muun muassa koulutustaso tai poliittisiin uskomuksiin. Tiittula huomasi kuitenkin yhden asian tätä kirjaa kirjoittaessa. Jos ihminen uskoo yhteen salaliittoteoriaan hän uskoo usein, miten useampaan.

Taistelu totuudesta äänikirja ilmainen esittää sekä salaliittoteorioiden kannattajia sekä vastaan olevat. Kirjassa haastatellaan muun muassa salaliittoteoreetikot Richard Gagea ja Mark Sargent. Arkkitehtina Gagea tarjoaa vaihtoehtoselitystä salaliittoteorian kautta 9/11-iskuihin kun taas Sargent toimii litteän maan teorian isänä ja levittäjänä.

Kirjassa pääsee ääneen myös suomalaiset Teemu Vehkala ja Petri Paavola. Paavola toimii saarnamiehenä, kun taas Vehkala pitää suosittua blogia.  Tiittula kertoo kirjassaan, että on hyvin tavallista, että salaliittopiireissä nähdään useasti saarnamiehiä muiden uskontojen edustajia. Tiittula selittää tämän sillä, että salaliittoteoriat kumpuavat suurimmalta osiltaan ihmisen psykologiassa samoista lähteistä, kun uskonnollinen ajattelutapa.

Taistelu totuudesta äänikirja kuvailee miten suurin osa maailmassa olevien uskonnoiden syntymä on johtunut ihmisen tahdosta kiistää oman kuolevaisuutensa. Toisin sanoin kiistetään sellaista jota emme halua olevan totta. Moni salaliittoteoria perustaa samaan vaihtoehtoiseen selitykseen, jonkin asian kiistämiseen tai toisen syyllistämiseen.

Jollain tapaa sekä uskonnot että salaliittoteoriat näin olleen tuntuu vastaavan ihmismielelle tyypilliseen tarpeeseen ja haluun nähdä tapahtumien taustalla tai takana jonkin salainen tai yliluonnollinen voima.

Taistelu totuudesta on mielenkiintoinen tiedekirja joka opettaa ja kummastuttaa. Varsin mielenkiintoista on salaliittoteoreetikoiden haastattelut ja salaliittoteorioista lukeminen.

Kirjailijasta: Markus Tiittula

Markus Tiittula on vapaa toimittaja ja kirjailija joka on asunut jo pitkään Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Ennen Washingtonin-kirjeenvaihtaja uraa Tiittula työskenteli muun muassa Ylen uutisissa sekä Lontoossa Iltalehden ja MTV3:n kirjeenvaihtaja. Aiemmissa kirjoissaan ja teksteissään Tiittula on käsittelyt muun muassa amerikkalaista yhteiskuntaa, Trumpin aikaista politiikkaa ja radikaalin oikeiston nousua. Häneltä on aiemmin julkaistu muun muassa kirjat Trumpin jälkeen vuonna 2018 ja Valkokaavuista punahattuihin — Amerikkalainen fasismi ja oikeiston radikalisoituminen vuonna 2019.

Kuuntele Ilmaiseksi: