Syndikaatti Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Jari Raatikainen

Äänikirja

Johdanto

Entisen poliisin, nykyisen vakuutustutkijan Jari Raatikaisen esikoisteos Syndikaatti on tositarinaan perustuva kertomus petoksesta ja järjestyneestä rikollisuudesta joka ulottuu kaikkialle yhteiskunnassamme. Syndikaatti äänikirja kuvailee miten rahanhimo viettelee kenet tahansa ja miten rakkaus sokaisee. Kirjassa vakuutusyhtiön tarkastajat selvittävät useampi hyvinkin epäilyttävää vahinkokorjaustapausta ja jäljet johtavat heitä oman yhtiönsä tarkastajiin ja rikollisuuden maailmaan jossa ihmishengellä ei ole lainkaan arvoa ja missä toimitaan pelon uhkana.

Monikerroksinen tarina kuvailee väkivaltaista ammattirikollisuutta ja miten se tunkeutui lailliseen liiketoimintaan. Samalla teos on opettavainen ja lukija pääsee tutustumaan vakuutuksen tutkijan työhön. Syndikaatti äänikirja ilmainen on äänittänyt Jukka Pitkänen. Äänikirjan pituus on kokonaisuudessaan 14 tuntia ja 40 minuuttia. Kirja julkaistiin vuonna 2022.

Kirjasta: Syndikaatti

Syndikaatti äänikirja kertoo prologissaan mieheltä nimeltä Janne Markkuaho. Markkuaho istuu vanhan auton takapenkillä, kädet raudoitettuina. Hänen molemmilla sivuillaan istuu kaksi nahkatakkista venäläistä ja auton etupenkillä vielä kaksi. Markkuahoa viedään hänen ja hänen naisystävänsä kodin ohi Petroskoissa Venäjällä. Auto pysähtyy ja seuraavaksi vaihtuu auto. Markkuaho makaa toisen auton kuormatilassa mahallaan. Seuraavaksi Markkuahon pään yli vedetään kangaspussi jonka jälkeen hänen kaulaa vasteen painetaan sähkölamautinta.  Tämän jälkeen kaikki pimenee.

Syndikaatti äänikirja ilmainen esittelee vakuutusyhtiön Elämänsuojan tutkijan Tanja Colinin. Hän on aiemmin toiminut sekä huumepoliisina Vantaalla että massarikostutkijana Tampereella. Viisi vuotta aiemmin hän vaihtoi alaa ja ryhtyi vakuutuksentutkijaksi. Tanjalla on poika jolla on keskittymisvaikeuksia ja hänelle poliisin työ oli yksinhuoltajana hankalaa saada toimimaan. Colin oli hyvä poliisi mutta jotkut kollegat olivat selvästi kateellisia ja Colinista levitettiin huhuja. Loppujen lopuksi työn vaihto oli helppo valinta.

Seuraavaksi kirjassa esitetään nykyään myös vakuutustutkijan toimiva Raatikainen. Hän on kyttäyskeikalle. Viime aikoina vakuutusyhtiöön on saapunut useampi lääkärintodistus ja asianajajan lausunto henkilöstä joka olisi pahasti vammautunut. Raatikainen tutkii juuri nyt tällaista tapausta. Mies joka pitäisi lausuntojen mukaan olla sidottu pyörätuoliin loppuelämäkseen johtuen aivovammasta. Raatikainen toteaa saavansa taas todistaa useampaa ihmettä kun mies käy kävellen ruokakaupassa, tapaa ystäviään urheilun merkissä ja auttaa naapuriaan pihatöissä. Myös Raatikainen on pitkään toiminut poliisina joten hän tietää olevansa isomman huijausvyyhdin jäljillä. Kun hänen seuraamansa kohde lähtee lääkäriin, tällä kertaa pyörätuolissa ja pää kallellaan, asia on selvä.

Syndikaatti äänikirja on uskomaton tarina tosielämästä. Se on häkeltyvä kuvaus rikollisuudesta ja sen ulottuvuudesta yhteiskunnan lailliseenkin toimintaan. Samaan aikaan kirja on myös jännittävä ja opettava. Tätä kirjaa ei kannata ohittaa. 

Kirjailijasta: Jari Raatikainen

Jari Raatikainen syntyi vuonna 1969 Kuopiossa. Hän on koulutukseltaan poliisi. Hän oli toiminut vuosia rikosylikonstaapelina kun hän vaihtoi alaa ja ryhtyi vakuutustutkijaksi. Hänen päätehtävänsä on torjua ja ennaltaehkäistä talousrikollisuutta. Hänen työnsä pohjalta syntyi hänen esikoiskirjansa Syndikaatti. Kirja julkaistiin vuonna 2022. 

Kuuntele Ilmaiseksi: