Suurin piirtein Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Tiia Rantanen

Äänikirja

Johdanto

Suurin piirtein äänikirja on suositun podcastin Kaverin puolesta kyselen toisen tekijän Tiia Rantasen esikoiskirja. Kyseessä on hauska ja herkkä kirja elämän pienistä asioista, ilosta ja surusta, sattumuksista, ihmissuhteista ja luovuttamisesta ja sen kannattavuudesta, ainakin toisinaan. Kirja on pullollaan erilaisia tarinoita kirjailijan lapsuudesta, vanhemmistaan ja heidän rakkaustarinastaan, kirjoista, parisuhteista ja treffitarinoista.

Tämän lisäksi Rantanen sukeltaa syvään oman sisimpään ja kertoo peloistaan ja sisäisestä maailmastaan. Kirjan syntymätarinaa kerrotaan kirjassa perinpohjaisesti, kirja on muhinut kirjailijan mielessä yli kymmenen vuotta ja kaikki sai alkuunsa kirjasta joka hän osti kirjakaupasta New Yorkissa. Suurin piirtein äänikirja ilmainen on itse kirjailijan lukema. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 3 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Suurin piirtein

Suurein piirtein äänikirja on kirja elämästä, suurista asioista ja pienistä asioista. Kirjailijassa Tiia Rantasessa asuu pieni koomikko. 4-vuotiaana hän päätti pissata isänsä käteen jekkuna. Jekku epäonnistui. Näin ollen Rantanen toteaa kirjassaan hänen yksi varhemmista muistoistaan liittyy epäonnistumiseen. Asiaan, jota hän pelkää kovasti. Rantanen jatkaa kirjassaan kertomalla että kirjan kirjoittaminen oli suorastaan hankalaa. Motivaatiota täytyi löytää, kirjaahan ei ole pakko kirjoittaa. Pahin on kuitenkin ajatus siitä ettei kukaan lukisi kirjaa sen valmistuttua, tai jos lukisikin heillä olisi siitä mielipide joka voisi olla negatiivinen.

Suurein piirtein äänikirja ilmainen kuvailee myös Rantasen toive omistaa hyvän tapaamistarinan. Hän kuvailee miten uuden parisuhteen alkamisen jälkeen kaikki kyselevät missä pari ovat toisenne tavanneet. Rantasella on henkilökohtaista kokemuksesta mahtavasta tapaamistarinasta (bussipysäkillä! Suhde kesti kaksi ja puoli vuotta) ja huonosta tapaamistarinasta (netissä ennen Tinderiä, molemmat valehtelivat eri tarinoilla heille jotka kyselivät). Nykyisen muuten mahtavan parisuhteen alkutaipale on kirjailijan mielestä pettymys. Hän tapasi partnerinsa Tinderissa, he tapailivat pitkään ennen kuin mies myöntyi seurustelusuhteeseen sanoilla no okei.

Rantasen vanhemmat omistavat parhaan tapaamistarinan joka Rantanen tietää. Kirjan mukaan Rantasen vanhempien parisuhdekin asettaa riman korkealle. Rantanen kuvailee miten vanhemmat edelleen yli 50 vuoden yhteiselon jälkeen pitelevät toisiaan kädestä katsellessaan televisiota iltaisin ja puristavansa edelleen toisiinsa pyllystä ohimennen. Vanhempien parisuhde on kuulemma intohimoinen, Rantanen ymmärsi vasta aikuisena että se on synonyymi vilkkaalle seksielämälle. Itse asiassa Rantasen isä jakaa tuoreille avioparille aina saman klassikkoneuvon: iltapäiväseksiä keittiönpöydällä.

Suurein piirtein äänikirja on kirja onnellisesta lapsuudesta, hyvistä roolimalleista, nykypäivästä ja koronpandemiasta. Kirjan kansiin mahtuu paljon asioita josta on mielenkiintoista lukea. Kirja on hauskan rehellinen ja aito ja tekee tavallisen naisen elämästä komiikkaa.

Kirjailijasta: Tiia Rantanen

Tiia Rantanen syntyi vuonna 1983. Koulutukseltaan hän on sosionomi, medianomi sekä ruokajournalisti. Nykyään hän toimii kirjailijana, toimittajana sekä sisällöntuottajana. Hän on tullut tunnetuksi Kaverin puolestaan kyselen podcastin kautta. Rantanen tekee suosittua podcastia yhdessä Anna Karhusen kanssa. Rantasen esikoisteos omanelämänkerrallinen Suurein piirtein julkaistiin vuonna 2022.

Kuuntele Ilmaiseksi: