Suurin niistä on rakkaus Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Ulla-Maija Paavilainen

Äänikirja

Johdanto

Suurin niistä on rakkaus – Kirsti Pakkasen tarina on Ulla-Maija Paavilaisen kirjoittama elämänkerta jo pois menneen bisneslegendasta Kirsti Pakkasesta. Pakkanen syntyi pieneen mökkiin johon toivottiin poikaa. Lapsuuskoti oli köyhä ja kun Pakkanen lähti maailmalle hänellä, oli mukanaan ainoastaan pahvilaatikollisen tavaraa mutta luja usko itsensä ja omaan lahjakkuutensa. Vaikka Pakkasesta tulikin ikoninen bisnelegenda, Marimekon pelastaja ja liikenainen vailla vertaa hän ei koskaan unohtanut taustansa. Suurin niistä on rakkaus äänikirja ilmainen kertoo Pakkasen mahtavan elämäntarinan. Kirjassa mennään onnenhetkistä pettymyksiin, Saarijärveltä Ranskaan Nizzaan ja kaikkeen sieltä välistä.

Suurin niistä on rakkaus äänikirja on Karoliina Kudjoin äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 5 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Suurin niistä on rakkaus

Suurin niistä on rakkaus äänikirja alkaa alusta, Kirsti Pakkasen syntymästä pienessä mökissä Saarijärvellä. Kun Pakkanen syntyy, hän parkuu niin lujaa ja niin kovalla äänellä, että lapsenpäästäjäkin on ihmeissään. Pakkasen yrittäjyydestä on näyttöä jo pienenä. Viisivuotiaana Pakkanen jää yksin kotiin, äiti on paistanut lapselleen ohukaisia mutta sen sijaan, että Pakkanen söisi ohukaiset itse, hän laittoi ohukaisille hilloa ja käärii ne voipaperiin jonka jälkeen hän suuntasi naapureille myymään niitä. Kaikki ohukaiset menivät kaupaksi!

Suurin niistä on rakkaus äänikirja ilmainen kuvaa, miten Pakkanen suuntaa nuorena Helsinkiin. Nuori Pakkanen rakastaa tanssimista ja tapaakin eräs Jorma Paakkanen joka vie Kirstin sydämen, juuri tansseissa. Elämä on onnellista ja nuori pari menee naimisiin. Vaikka pari toivovat, lapsia ei tule. Lopulta Pakkanen tekee oman ratkaisunsa. Ero ottaa lujille mutta Pakkanen ei voi muuta. Hän rakastaa Jormaa niin paljon, että haluaa antaa tälle mahdollisuuden saada oman perheen.

Eron jälkeen Pakkanen suuntaa kaiken energiansa ja luomisvoimansa työhön. Hän toimii yhteys-copyna Mainostoimisto Kunnaksella mutta hänestä tuntuu, että jokin puuttuu. Hän tahtoo suurempia haasteita ja perustaa mainostoimiston Womena.

Suurin niistä on rakkaus äänikirja kertoo, että Pakkanen myy Womenan pois vuonna 1989. Tämän jälkeen hän viettää ihanaa ja vapaata elämää ranskan Nizzassa. Mutta toimelias Pakkanen kaipaa kohta tekemistä. Kun hän kuulee Marimekon olevan vaikeuksissa ja että yritykseen kaivataan vetovoimasta johtajaa hän päättää ostaa Marimekon. Pakkasen omistuksessa Marimekko nousee ja valtaa maailmanmarkkinat.

Ulla-Maija Paavilainen on hyvä tarinankertoja ja teksti on helppolukuinen. Kirjassa esiintyvät paljon lainauksia jotka tekevät tarinasta todentuntuisia. Suurin niistä on rakkaus Kirsti Paakkasen tarina on ehdottomasti lukemisen arvoinen tarina, tositarina naisesta, jolla on ollut kiinnostava, erilainen ja rikas elämä.

Kirjailijasta: Ulla-Maija Paavilainen

Ulla-Maija Paavilainen syntyi Eurassa vuonna 1955.  Paavilainen toimii toimittajana ja kirjailijana. Koulutukseltaan hän on toimittaja. Toimittajaksi Paavilainen valmistui vuonna 1977, Tampereen yliopistolta. Hän on työskennellyt toimittajana monessa lehdissä kuten muun muassa Seurassa ja Iltalehdessä. Paavilainen toimi Me Naiset lehden päätoimittajana 18 vuotta ja vuosina 2002–2012 hän toimi myös Sport lehden päätoimittajana. Nykyään hän toimii vapaana toimittajana ja kirjailijana. Paavilaisen esikoisromaaninsa Sinulle luoto julkaistiin vuonna 2007. Tämän jälkeen häneltä on julkaistu 13 kirjaa. 

Paavilaisella on ollut myös monia luottamustehtäviä kuten muun muassa Suomen Taitoluistelunliiton puheenjohtajana ja Superpesis Oy:n varapuheenjohtajana. Paavilainen toimii puheenjohtajana Liikunnaiset verkostossa. Tekemästään työstään tasa-arvon edistämiseksi liikunnan saralla Paavilainen on saanut Piikkarit-kunniamaininnan.

Kuuntele Ilmaiseksi: