Supermarsu Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Paula Noronen

Äänikirja

Johdanto

Supermarsu ja vieraat viemäristä on Paula Norosen kirjoittama ja Teresa Bastin kuvittama lastenkirja. Kyseinen Supermarsu äänikirja on Supermarsu kirjasarjan uusin osa. Supermarsu ja vieraat viemäristä julkaistiin vuonna 2021. Tämä Supermarsu äänikirja ilmainen on Susanna Haaviston lukema. Äänikirjan pituus on melkein kolme tuntia.

Supermarsut ja vieraat viemäristä on tarina siitä, kun Supermarsu lähtee Jättiläismarsun innoittamana etsimään Helsingin yöstä etsimään omituisia olentoja. Kohteena on rautatienaseman roskis, sieltä kuulemma nousee ylös kummallisia ja vihaisenoloisia hahmoja. Nyt on parasta selvittää mikä on tilanne ennen, kun koko kaupunkia tuhotaan. Emilia viettää kirjassa myös paljon aikaa uuden naapurinsa kanssa mutta kaikki ei mene ihan odotusten mukaisesti.

Kirjasta: Supermarsu

Supermarsu-lastenkirjasarja sai alkunsa, kun Tiina Kristofferson, Gummeruksen lastenkirjaosaston päällikkö, soitti Paula Noroselle ja halusi Norosen radiossa esittämien hahmojen kaltaista huumoria lastenkirjaan. Noronen ja Kristofferson loi yhteistyössä kirjan päähahmot. Kirjaan Noronen haluasi lapsi, muuten tavallinen mutta supervoimaa omivan. Siitä ajatuksesta syntyi Emilia tyttö. Emilia nimi Noronen valitsi juuri syntyneen kummilapsensa Emilian kunniaksi. Emilialle valittiin kaveriksi marsun. Näin syntyi Supermarsun ensimmäinen kirja, Supermarsu lentää Intiaan.

Supermarsu äänikirja kertoo tarinan siitä, kun kaupunki täyttyy omituisista olennoista jotka ovat varsin hämmästyneitä ja vihaisia ja joilla tuntuu olevan joku viesti kaupunkilaisille.

Jättiläismarsu ilmoittaa Emilialle, että huolestuttavia merkkejä on nyt havaittavissa. Ja hän on oikeassa. Kohta alkaa tapahtumaan selviämättömiä asioita kuten tavaroiden häviämistä, talojen tunkeutumisia ja varsin kummallisten hahmojen havaintoja.

Supermarsu äänikirja ilmainen tarinassa Supermasu lähtee etsimään näitä kummallisia olentoja Helsingin yöhön. Huhujen mukaan olennot nousee ylös rautatienaseman roskiksesta ja vaeltavat sitten ympäri kaupunkia puhuen sekavia. Ketkä nämä olennot ovat? Ovatko he eläimiä tai ihmisiä tai kenties jotain siitä välistä? Supermarsu saa selville, että kyseiset hahmot ovat klassikkokirjojen päähahmoja. Mutta mitä muun muassa Prinsessa Ruususella ja isolla pahalla sudella on kaupunkilaisille?

Selvitäkseen kummallisia tapahtumia ja syyt niihin, Emilia elikkä Supermarsu, pyytää parasta ystäväänsä Simoa auttamaan. Yhtä aikaa Emilian naapuriin muuttaa kiva poika jonka kanssa Emilia alkaa viettämään paljon aikaa mutta sekään ei mene ihan odotusten mukaan.

Supermarsu on viihdyttävä, hauska ja jopa jännittävä kirja. Siihen uppoutuu suurin osa koululaisista, välillä kikattaen ja välillä nauraen ääneen. Supermarsussa olevat kuvat ovat mahtavia. Supermarsu äänikirja ja kuvakirjan on kuvittanut Pietarsaarelainen Terese Bast. Bast on osaava ja monipuolinen kuvittaja, taiteilija sekä graafinen suunnittelija. Hän on kuvittanut monet suositut suomalaiset kuvakirjat ja lastenkirjat.

Kirjailijasta: Paula Noronen

Paula Noronen syntyi vuonna 1974 Järvenpäässä. Nykyään Noronen asuu perheensä kanssa Helsingissä. Noronen on radiojuontaja, kirjailija, televisioesiintyjä sekä käsikirjoittaja. Noronen on opiskellut radiolinjalla Laajasalon opistolla sekä Taideteollisessa korkeakoulussa tv- ja elokuvakäsikirjoittamista. Tunnetuksi Noronen tuli lukuisista huumorihahmoista jota hän esitti Radiomafiassa, hahmoista tunnetuin taitaa olla Tarja Kulho. Noronen on työskennellyt muun muassa Radio Rex-, Yleisradio- ja Me naiset- rediokanavilla. Noronen on esiintynyt lukuisissa viihdeohjelmissa televisiossa kuten muun muassa Villi kortti-, Hyvät ja huonot uutiset- ja Penkinlämmittäjät-ohjelmissa.

Supermarsu kirjasarjan lisäksi Noronen on kirjoittanut myös Kyllä Sartsa osaa! Yökoulu kirjasarjaa sekä Pirjo ja kaverit sarjaa. Neljätoista osaa Supermarsu kirjasarjassa on myyty yhteensä yli puoli miljoonaa kappaletta.

Kuuntele Ilmaiseksi: