Suomen tulevaisuudet Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Jarno Limnéll, Elina Hiltunen & Mikko Dufva

Äänikirja

Johdanto

Suomen tulevaisuudet teos käsittelee tulevaisuutemme suurimmat haasteet. Suomen tulevaisuudet äänikirja ilmainen esittää huippuasiantuntijoiden mielipiteet tulevaisuuden haasteista ja haasteisiin ratkaisut. Turvallisuustutkija Jarno Limnéll sekä tulevaisuudentutkijat Elina Hiltunen ja Mikko Dufva haastattelevat kirjassaan suomalaisia nuoria tulevaisuuden ongelmista ja kysyvät heidän ratkaisunsa niihin. Kirjassa käsitellään monia haasteita kuten muun muassa pandemiat, luontokato, ilmastonmuutos, kybersota, ääriliikkeet, varallisuuserot ja syrjäytyminen. Kirjassa esitetään konkreettisia tapoja ratkaista haasteet. Ratkaisuvaihtoehdot tuovat toivoa ja uskoa hyvästä tulevaisuudesta.

Suomen tulevaisuudet äänikirja on äänittänyt Ilkka Villi. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 35 minuuttia pitkä. Yhteiskuntaa käsittelevä kirja luotsaa lukijansa kohti positiivista tulevaisuutta ja luo uskoa nuorten kykyihin ja tahdonvoimaan rakentaa kestävää yhteiskuntaa.

Kirjasta: Suomen tulevaisuudet

Suomen tulevaisuudet – suuret kysymykset ja vastaukset on Jarno Limnéllin, Elina Hiltusen ja Mikko Dufvan yhdessä toimitettu ja kirjoitettu teos. Kirjassa nuoret pääsevät ääneen, kun heiltä kysytään mielipiteitä mitkä asiat he näkevät Suomen sekä maailman tulevaisuudessa uhkana ja mitä ratkaisuja heillä niihin uhkiin on.

Suomen tulevaisuudet äänikirja on jaettu osiin teemasta riippuen. Kirjan ensimmäinen iso teema on ilmastokriisi ja luontokato. Tässä osiossa käsitellään asioita kuten päästöt, energian tuotanto ja kulutus sekä näiden asioiden vähentämistä ja ehkäisyä. Lisäksi osiossa käsitellään luontokatoa muun muassa suojelun, ennallistamisen ja villiinnyttämisen kannalta. Osiossa peräänkuulutetaan varsinkin kestäviä toimintatapoja ja poliittisia toimenpiteitä.

Suomen tulevaisuudet äänikirja ilmainen esittää seuraavassa osiossaan töitä ja hyvinvointia tulevaisuudessa. Osiossa keskustellaan digitalisaatiosta, tekoälystä, ekologisesta jälleenrakentamisesta, kehittämisestä ja talouskasvusta. Osiossa käsitellään myös perusturvaa ja työtä monesta eri näkökulmasta. Kirjan seuraavassa osiossa Terveemmät sukupolvet – pidempi elämä käsitellään vuorostaan terveyttä ja sairauksia. Jaksossa käydään läpi muun muassa kulkutauteja, pandemia, rokotteita ja rokotevastaisuutta, krooniset elintasosairaudet, mielenterveysongelmia ja perusterveydenhuolto. Osiossa pohditaan myös, miten digitalisaatio, tekoäly, uudet innovaatiot ja geeniterapialla voidaan muuttaa ja tehostaa terveydenhuolto kaikille.

Suomen tulevaisuudet äänikirja esittää seuraavassa osiossaan Yhteiskunnan vakaus mitkä ilmiöt uhkaavat yhteiskunnan vakuutta, luottamusta, syrjäytymistä, väärää tietoa ja miten voidaan varmistaa, että Suomi on vakaa ja oikeudenmukainen maa myös jatkossa. Kirjan viimeinen teemaosio Suomen paikka maailmassa käsittelee turvallisuutta ja asioita joka uhkaa Suomen turvallisuutta kuten muun muassa kybermaailmassa tapahtuvia sotia.

Suomen tulevaisuudet kirjassa esitellään aivan lopuksi tutkimustietoa nuorista ja tulevaisuudesta esimerkiksi nuorten asenteet tulevaisuudesta ja visiot.  Suomen tulevaisuudet on kiinnostava teos nuorten ajatuksistaan tulevaisuudesta. Kirjan ansiosta tulevaisuutta voi nähdä positiivissa valossa, nuorien valovoima kantaa pitkälle!

Kirjailijasta: Jarno Limnéll, Elina Hiltunen ja Mikko Dufva

Jarno Limnéll syntyi vuonna 1973. Limnéll toimii tietokirjailijana, kyberturvallisuuden työelämäprofessorina sekä Alvar Aalto ylipoistossa sekä Tampereen teknillisessä yliopistossa. Koulutukseltaan hän on sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. Hän on myös poliittisesti aktiivinen.

Elina Hiltunen syntyi vuonna 1971 Espoossa. Hiltunen on tulevaisuudentutkija, tietokirjailija ja yrittäjä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden tohtori ja diplomi-insinööri. Hänet on valittu yksi maailman 25 johtavaksi naisfuturistin joukkoon. Hiltunen on myös toiminut Ylellä vakituisena asiantuntijavieraana muun muassa Prisma ohjelmassa. 

Mikko Dufva syntyi vuonna 1981. Dufva toimii muun muassa tietokirjailijana, Sitran tulevaisuusasiantuntijana ja tulevaisuudentutkimuksen dosenttina Aalto-yliopistossa. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori. Dufva on toiminut useassa lehdessä ja televisio ohjelmassa asiantuntijana tulevaisuuden kysymyksissä.

Kuuntele Ilmaiseksi: