Suomen Supernanny Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Pia Penttala & Risto Pakarinen

Äänikirja

Johdanto

Suomen Supernanny osa I: Pienillä teoilla parempaa perhe-elämää on itse supernannyn Pia Penttalan yhdessä Risto Pakarisen kirjoittama kirja vuodelta 2021. Kirjassa saa apua tilanteisiin, kun lapsi kiusaa tai tulee kiusatuksi, nukkumaanmenon haasteisiin ja miten toimia, kun lapselle tulee liikaa ruutuaikaa ja mieluiten pelaa tai viettää kaikki aikansa sosiaalisessa mediassa.

 Supersuosittu tv:stä tuttu supernanny ohjeiden mukaan ei vaan lapsi, vaan koko perhe, voi paremmin. Suomen supernanny äänikirja ilmainen sisältää tarinoita jota ei olla aiemmin tv:stä nähty ja kirjassa ratkaistaan monia perheiden sisällä olevia kiperiä tilanteita. Suomen supernanny äänikirja on Krista Putkonen-Örnin nauhoittama ja lukema. Äänikirja on pituudeltaan 2 tuntia ja 47 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Suomen Supernanny

Suomen Supernanny osa 1: Pienillä teoilla parempaa perhe-elämää -kirja muistuttaa rakenteeltaan Supernanny tv-ohjelmaan formaattia. Kirjassa on muutamia tapauksia johon Supernanny Penttala tarjoaa apua siten että ensi esitellään itse tilannetta tai haastetta jonka jälkeen seuraa Penttalan analyysi ja selvitys. Lopuksi otetaan tv:stäkin tuttu huonetaulu esille mihin tulee muutama kohta millä selvitään tällaisista tilanteista jatkossa.

Näiden tapausten välissä Suomen supernanny äänikirja nostaa esiin aihepiirejä jotka aiheuttavat haasteita miltei jokaisessa lapsiperheessä. Aiheet ovat muun muassa ruokailu yhdessä, ruutuaika ja lasten kokema tekemisen puutetta.

Suomen supernanny äänikirja ilmainen kertoo 2020-luku ja nopeasti muuttuva maailma haastavan perheitä yhä enemmän, vahvana esimerkkinä kirjassa käytetään sosiaalinen media. Penttalan mukaan sosiaalinen media ei ole pelkästään paha asia vaan myös olennainen osa nykyisten lasten elämästään. Kirjassa sanotaan, että lasten ruutuaikaa pahempi asia on vanhempien ruutuaika. Vanhemman ja lapsen vuorovaikutus häiriintyy, kun lapsi ei saa huomiota osakseen.

Suomen supernanny äänikirja kuvaa perhetyön realistisesti. Kirjassa kuvataan miten perhetyössä voi mennä kuukausia ennen, kun perhe on valmis työstämään taikka edes keskustelemaan perheensä ongelmakohdista.

Suomen Supernanny osa 1: Pienillä teoilla parempaa perhe-elämää kirjassa nostetaan esiin perheitä missä ongelmat ovat erittäin vaikeita kuten esimerkiksi uusperhe missä lapset mitätöivät isäpuolta sadistisella tavalla. Tällaisen tilanteen purkaminen vaatii lasten biologisen isän osallistumista, kun hänen kasvatustapansa erottuvat kovasti uusperheen tavasta. Kirjassa kuvataan miten biologisen isän tapa kasvattaa lapsiaan selkeästi vaurioittavat lapsia.

Kirjassa Penttala kertoo myös perheistä joidenkin ongelmat johtuvat pitkälti perheen ulkopuolella olevien henkilöiden asettamista paineista ja odotuksista kuten muun muassa isoäiti joka omalla toiminnallaan tarkoittaa hyvää mutta varastaa perheen äidin roolin ja vaurioittaa näin äidin ja lasten välistä suhdetta.

Kirjailijasta: Pia Penttala ja Risto Pakarinen

Pia Penttala syntyi vuona 1970 Kouvolassa. Penttala on koulutukseltaan eritystason psykoterapeutti sekä perheterapeutti. Hän valmistui vuonna 2015 psykoterapian maisteriksi Bristolin yliopistolta. Hän tuli julkisuuteen oman Suomen supernannyn tosi-tv-ohjelman kautta. Ohjelmassa Penttala auttoivat lapsiperheitä ongelmatilanteissa ja arkipäivän haasteissa. Hänen esikoiskirjansa Supernanny osa 1– pienillä teoilla parempaa perhe-elämää julkaistiin vuonna 2021.

Risto Pakarinen on suomalainen toimittaja, kirjailija ja kääntäjä. Hän asuu nykyään Tukholmassa. Pakarinen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on jo pitkään toiminut vapaana kirjailijana, erikoisalueena jääkiekko. Hän on suomentanut aluin perin ruotsinkielisen Kiekkotähti-nuortenkirjasarjan. Hänen esikoiskirjansa Someday Jennifer ilmestyi Kanadassa 2019 ja vasta sen jälkeen Suomessa. Kirja on myös ilmestynyt Ruotsissa ja Saksassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: