Suo, kuokka ja Hollywood Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Ismo Leikola & Angelika Leikola

Äänikirja

Johdanto

Maailman hauskimmaksi mieheksi tituleerattu koomikko, kirjailija ja muusikko Ismo Leikola muuttaa vaimonsa Angelika Leikolan kanssa Los Angelesiin Yhdysvaltoihin vuonna 2015. Yhdysvalloissa pari joutuu hauskoihin tilanteisiin ja ihmettelevät yhdysvaltalaisia elämän- ja toimintatapoja. Hauskoja kommelluksia ja kulttuurisokkeja. Kokemuksistaan pari päättivät kirjoittaa kirjan, joka sai nimekseen Suo, kuokka ja Hollywood. Hauskojen tilanteiden ja yhdysvaltalaisen arkielämän kuvauksien lisäksi kirjassa käsitellään myös julmaa painetta viihteen keskipisteessä Hollywoodissa.

Suo, kuokka ja Hollywood äänikirja ja e-kirja julkaistiin vuonna 2021. Suo, kuokka ja Hollywood äänikirja ilmainen on äänittänyt Ismo Leikola itse, mitä jo itsessään tekee kirjasta kuuntelemisen arvoisen. Pituudeltaan Suo, kuokka ja Hollywood äänikirja on noin 11 tuntia pitkä.

Kirjasta: Suo, kuokka ja Hollywood

Joulukuussa Ismo Leikola ja hänen vaimonsa Angelika Leikola sekä heidän purentavikainen koiransa Kity lähtevät Amerikkaan tekemään uraa. Heillä ei ole minkäänlaista tietoa siitä, miten uraa rakennetaan Yhdysvalloissa eikä heillä ole muuta suunnitelmaa, kun se että jäävät alkuun puoleksi vuodeksi ja sitten tekevät lopullisen päätöksen jäävätkö kauemmin vai palaavatko he kotiin Suomeen.

Heidän kokemuksistaan elämästä Yhdysvalloissa syntyy kirja Suo, kuokka ja Hollywood. Teoksessa pari kertovat minkälaista on muuttaa Amerikkaan, minkälaista on olla, elää ja tehdä töitä rapakon toisella puolella. Leikolat nimittäin jäivät asustamaan viideksi vuodeksi Los Angelesiin ja ehtivät siellä tehdä ja kokea vaikka ja mitä.

Suo, kuokka ja Hollywood kirjassa käsitellään paljon muutakin, kun itse muuttoa Amerikkaan. Leikolat esittelevät koomisella tavalla mitä he ovat tutkittu, havaittu, päätelty ja pohdittu uudesta kotimaastaan. Ja he tekevät niin huumorilla ja pilke silmäkulmassa. Kirjassa myös kerrotaan mitä omasta kotimaastaan Suomesta Leikolat ovat vastaavasti päätelty, pohdittu, tutkittu ja havaittu. Suomikin nimittäin rupesi näyttäytymään pariskunnalle hyvinkin erilaiselta, kun sitä sieltä Amerikasta päin katsottiin.

 Ismo Leikola käyttää paljon kieltä hyväksi stand-up esityksissään ja niin myös tässä kirjassa. Kieltä ja miten me kieltä käytetään, on läpi kirjan kantava teema. Suo, kuokka ja Hollywood kirja käsittelee paljon muitakin asioita. Leikolat käsittelevät teoksessaan stand-up komiikkaa, menestystä, julkisuutta, muutoksia, rahaa ja Hollywoodin viihdebisnestä.

Suo, kuokka ja Hollywood äänikirja ilmainen yllättää, viihdyttää, haastaa ja antaa ajatteluun aihetta, kun he hauskalla ja lupsakkaalla tavalla tekevät terävää syväanalyysia kahdesta hyvin erilaisesta maasta ja heidän paikkaansa molemmissa niistä. Suo, kuokka ja Hollywood äänikirja ei luonnollisesti sisällä kuvia. Kaikki kirjan kuvat voi nähdä Instagramissa, tunnisteella @ismoangelikabook.

Kirjailijasta: Ismo Leikola ja Angelika Leikola

Ismo Leikola syntyi vuonna 1979 Jyväskylässä. Leikola on muusikko, kirjailija, käsikirjoitta, tubettaja mutta ennen kaikkea hän on erittäin tunnettu stand-up koomikko. Vuonna 2014 Leikola valittiin maailman hauskimmaksi ihmiseksi. Leikola on myös kansainvälisesti menestynein suomalainen koomikko. Hän on esiintynyt monesti kiertueilla Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa. Hän on myös tuttu näky telkkarissa, Leikolaa nähtiin muun muassa tunnetussa Conan O´Brien show’ssa. Vuonna 2015 Leikolasta ja hänen elämästään tehtiin suomenkielinen komediasarja.

Angelika Leikola on käsikirjoittaja ja kirjailija ja entinen toimittaja. Angelika Leikola on koulutukseltaan filosofian maisteri, hänen pääaineenansa oli kirjallisuus. Hän on työskennellyt vuosia muun muassa miehensä Ismo Leikolan apulaiskäsikirjoittajana. Angelika Leikola asuu Los Angelesissa, Yhdysvalloissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: