Suljettujen ovien takana Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Bengt-Åke Cras, Agneta Cras & Kristina Hansen

Äänikirja

Johdanto

Suljettujen ovien takana äänikirja on koskettava tositapahtumien pohjautuva tarina Kristinasta. 14-vuotias Kristina asuu kirjan alussa isänsä luona, koska hän ja hänen äitinsä eivät tule toimeen keskenään. Kristinan vanhemmat erosivat sen jälkeen, kun isä yritti murhata äidin. Elämä isän luona ei kuitenkaan ole turvallista Kristinalle. Kristina joutuu isänsä hyväksikäytetyksi ja lopulta Kristinasta tulee isänsä lapsivaimo. Kristina saa isänsä kanssa kaksi lasta.

Suljettujen ovien takana on hirvittävä kuvaus nuoren tytön tilanteesta, julman ja ahdistelevan isän luona. Kirja kertoo lapsen solidaarisuudesta, vanhemman petoksesta ja viranomaisten väärästä toiminnasta. Samalla kirja on uskomaton selviytymistarina ja kertomus siitä, kuinka menneisyydestä huolimatta voi löytää elämän ilon ja rakkauden. Suljettujen ovien takana äänikirja ilmainen on Bengt-Åke Cras, Agneta Cras ja Kristina Hansen kirjoittama ja Susa Saukon äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 6 minuuttia pitkä. Kirjan suomennoksen on tehnyt Annamari Typpö.

Kirjasta: Suljettujen ovien takana

Suljettujen ovien takana äänikirja kertoo Kristina Hansenin ja hänen perheensä tarinan. Ollessaan 14-vuotias Kristinan äiti norjalainen Ingrid tapasi melkein tuplasti vanhemman eteläamerikkalaisen Francon. Francon ja Ingridin suhde on myrskyisiä mutta he saavat yhdessä neljä lasta josta Kristina on kolmas. Kun Kristina on neljä vuotta vanha Franco saa tuomion Ingridin murhan yrityksestä ja pari eroaa. Ingrid elää epätasapainoista elämää eron jälkeen ja lapset huostaanotetaan ja palautetaan välillä äidilleen.

Suljettujen ovien takan äänikirja ilmainen kertoo miten Ingrid vuonna 1981 päättää mennä uudestaan naimisiin. Kristina, silloin 14-vuotias, on saanut tarpeekseen äitinsä tavasta toimia ja haluaa eroon perheestään. Hän pyytää päästä asumaan sijaiskotiin. Ingrid keksii, että Kristina voisi muuttaa isänsä luo Ruotsiin. Sosiaalitoimisto vierailee Francon luona ja päättää että Kristina voi muuttaa hänen luo.

Franco jakaa tuolloin kaksion alkoholisoituneen työkaverinsa Heikin kanssa. Silti sekä Kristina että hänen pikkuveljensä Fredrik saavat muuttaa Francon luo Ruotsiin. Franco ottaa nopeasti hallinnan Kristinan elämästä. Hän seuraa hänen jokaista liikettä ja pienentää hänen maailmansa valheilla ja manipuloinnilla.

Suljettujen ovien takana äänikirja kuvaa miten Kristina muuttuu isänsä pieneksi siivoajaksi. Kun Kristina on ollut isänsä luona neljä kuukautta, isä raiskaa hänet. Kristinasta on tulossa isän lapsimorsias. Kristina muuttuu apaattiseksi eikä hän löydä ulospääsyä isänsä vallasta.

Isä hakee ja saa yksinhuoltajuuden Kristinasta ja Fredrikistä. Kristinan tilanne pahenee ja ennen hänen 15-vuotias syntymäpäivää hän on raskaana. Franco viiltelee hänen käsiin ja jalkoihin lauseen Minä rakastan isää. Lopulta hän myös viiltelee oman nimensä hänen pyllyynsä. Kukaan ei tunnut välittävän siitä ett Kristina ei käy koulua, että hänellä on viiltelyjä taikka että hän on raskaana. Kristinan ensimmäinen lapsi on kehitysvammainen. Tyttärestä tulee Kristinan koko elämän. Vuoden päästä Kristinan synnyttää toisen kehitysvammaisen tyttären.

Vuonna 1985 Francon työkaveri Heikki on tehnyt poliisille ilmoituksen Francosta ja lopulta hän saa vankeutta. Kristina ymmärtää, ettei hän ole kykenevä hoitamaan lapsiaan. Valitettavasti Kristinan elämä ei ihan heti helpotu.

Kirjailijasta: Bengt-Åke Cras, Agneta Cras ja Kristina Hansen

Bengt-Åke Cras syntyi vuonna 1943 Ruotsissa. Cras on ruotsalainen kirjailija. Hän on kirjoittanut nuortenkirjoja, cowboy kirjoja, sarjakuvia, satuja, novelleja ja dokumentaarisia kirjoja. Hän on kirjoittanut paljon pseudonyymin alla. Muun muassa Carina Fjällström, John Burell, William Marvin Jr, Janne Bond ja Ivar Backhoff on hänen käyttämiään salanimeä.

Agneta Cras on myös hän ruotsalainen kirjailija. Hän on naimisissa Beng-Åke Crasin kanssa. Hän on aktiivinen Uppsalan rikosuhripäivystyksessä Uppsalassa. Agneta ja Bengt-Åke Cras ovat yhdessä myös kirjoittaneet kirjan Otryggare kan ingen vara. Suljettujen ovien takana on myynyt yli 200 000 kappaletta.

Suljettujen ovien takana kertoo Kristina Hansenin lapsuudestaan ja nuoruudestaan ja kuvaa, miten hänestä tuli isänsä lapsivaimoksi.

Kuuntele Ilmaiseksi: