Sisäinen hälinä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Ethan Kross

Äänikirja

Johdanto

Palkittu psykologi ja kirjailija Ethan Kross kirjoittaa kirjassaan Sisäinen hälinä siitä, miten ihminen pystyy kesyttämään omat sisäiset kielteiset ajatukset ja valjastaa niitä hyötykäyttöön. Jokaisella ihmisellä on pieni sisäinen ääni. Me toivoisimme kaikki saavamme itsestämme kannustajan mutta usein sisäinen ääni onkin kriitikkomme. Sisäinen ääni äänikirja kuvailee miten kannustava sisäinen ääni nostattaa meidän mielialaa kun taas negatiivinen kriitikko tekee päinvastoin.

Kross kuvailee kirjassaan niitä keskusteluita mitä jokainen käy itsensä kanssa. Kirjassa yhdistetään mielenkiintoisella tavalla käyttäytymispsykologiaa, aivotutkimusten löydöksiä ja anekdootteja näyttääkseen kuinka ihmisen sisäinen keskustelut muokkaa elämämme ja miten voimme helposti saada negatiivisen sisäinen kriitikon aisoihin. Sisäinen hälinä äänikirja ilmainen on Matti Leinon äänittämä. Äänikirjan pituus on 5 tuntia ja 42 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Tero Valkonen.

Kirjasta: Sisäinen hälinä

Sisäinen hälinä – Miksi ajatukset ylikuumenevat ja miten sitä voi välttää? on palkitun psykologin Ethan Krossin kirja siitä, miten ihminen voi kesyttää kielteiset ajatukset ja miten nämä ajatukset voidaan hyöty käyttää. Sisäinen hälinä äänikirja koostuu seitsemästä luvusta.

Sisäinen hälinä äänikirja ilmainen kertoo ensimmäisessä luvussaan miksi ihminen ylipäätänsä puhuu itselleen ja kirjan toinen luku käsittelee tilannetta, kun itselleen puhumisesta tulee haitta. Kirja käsittelee seuraavassa luvussaan, miten ottaa etäisyyttä itsestään puhumisesta negatiiviseen sävyyn. Kirja sisältää rutkasti mielenkiintoisia esimerkkejä ja kertomuksia, miten itselleen puhumisesta voi seurata. Kirjassa käsitellään myös aivotutkimuksen tuloksia ja psykologiaa, jotta ihminen voisi itse asia hyötyä omasta sisäisestä äänestään.

Kross kirjoittaa, että jokaisella ihmisellä on jonkinlainen ääni omassa päässään. Itse asiassa taipumuksemme puhua itsellemme on niin perustavanlaatuinen, että sitä voi jopa nimittää yhdeksi perustilaksi. Sisäinen äänemme käytämme muun muassa silloin kun luettelemme mielessämme numerosarjaa, jotta muistaisimme sen paremmin tai kun ajattelemme työssämme tehnyttä virhettä. Kross kuvailee kirjassaan, että kun ihminen ajelehtii pois nykyhetkestä hän kuuntelee todennäköisestijuuri silloin sisäistä ääntään.

Sisäinen hälinä äänikirja kertoo sisäisen äänen toimivan suuren osan ajasta hyvin mutta että se valitettavasti johtaa sisäiseen hälinään juuri silloin kun sen täytyisi pysyä skarppina. Nämä tilanteet ovat muun muassa silloin kun ihmisen stressitaso lähtee nousuun tai kun kohtaamme vaikeita tunteita. Tilanteissa jotka vaativat harkintaa.

Juuri tämän takia sisäinen hälinää kuvailulla Kross tarkoittaa tunteita ja kielteisiä ajatuksia jotka mielessämme kiertävät kehää ja saattavat pahimmillaan muuttaa itsehavaintokykymme viholliskesi. Sisäinen hälinä aiheuttaa näin olleen ongelmia sekä suorituksessa, päätöksentekokyvyssä ja ihmissuhteissa ja se näyttäytyy vatvomisena, huolestuneisuutena tai kielteisten tunteiden pyörimisessä. Sisäinen hälinä kirjan ohjeiden mukaan jokainen voi muuttaa sisäisen hälinän sisäiseen järkevään ääneen.

Kirjailijasta: Ethan Kross

Ethan Kross syntyi New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Hän on kokeellinen psykologi ja aivotukija sekä kirjailija. Hän on erikoistunut tunnesäätelyyn. Koulutukseltaan hän on psykologi. Hän työskentelee professorina Michigan yliopistossa missä hän johtaa tunne- ja itsehillintä laboratoriota. Hänen esikoiskirjansa Sisäinen hälinä julkaistiin suomeksi vuonna 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: