Sirkustyttö Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Pam Jenoff

Äänikirja

Johdanto

Sirkustyttö kertoo kuusitoistavuotiasta Noasta joka toisen maailmansodan aikaisessa Saksassa karkotetaan kotoaan raskautensa takia. Noa antaa lapsensa pois ja siivoaa rautatieasemalla työkseen. Hän löytää eräänä iltana junavaunun jossa on hylättyjä juutalaislapsia. Noa ottaa yhden lapsista mukaansa ja pakenee. Noa ja pieni Theo onnistuvat saamaan turvapaikan sirkuksesta. Jotta ne saisivat jäädä sirkukseen Noan on kouluttauduttava trapetsitaitelijaksi. Hänen opettajansa toimii Astrid.

Alkuun Astrid kokee Noan olevan hänelle uhka mutta kun sota vaan pahenee ja Theon elämä on vaarassa, naiset päättävät taistella yhdessä eikä toistensa kanssa. Sirkustyttö on koskettava tarina rohkeudesta, rakkaudesta ja ystävyydestä. Sirkustyttö äänikirja ilmainen on Sanna Majurin äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 50 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Sirkustyttö

Sirkustyttö äänikirja kertoo kahdesta naisesta, Noasta ja Astridista, toisen maailman sodan aikana Saksassa. Nuorella Noalla on ollut raskasta, hän tuli raskaaksi natsisotilaalle. Koska kyseessä oli niin häpeällinen raskaus hänen, vanhempansa pakottivat hänet antamaan lapsensa pois ja lähteä kotoa. Noa elättää itsensä siivoamalla juna asemalla.  Eräänä iltana Noa löytää yhdestä tavaravaunusta kymmeniä juutalaisvauvoja menossa keskitysleirille hän muistaa omaa lastaan ja hän päättää pelastaa yksi vauvoistaan. Hän kaappaa vauvan syliinsä ja katoaa hänen kanssaan talviyöhön.

Noa pakenee vauvan kanssa ja he pääsevät saksalaiseen sirkuksen suojiin. Sirkuksen lempeä johtaja ottaa naisen ja vauvan hoiviinsa. Jotta Noa ja vauva saisivat jäädä sirkukseen Noa pitää oppia sirkustaitoja. Astrid on kohta neljänkymmenen vanha ja hän on katkeroitunut maailmalle. Kun hän joutuu ottamaan Noan yhdeksi hänen trapetsitaiteilijaksi hän huolestuu, että Noa estää hänen omaa menestystä. Astrid on aiemmin ollut naimisissa SS-sotilaan kanssa joka hylkäsi hänet hänen juutalaisuutensa takia.

Sirkustyttö äänikirja ilmainen kuvaa miten naiset eivät alkuun tule toimeen lainkaan mutta miten ajan kanssa, ja sodan pahettuaan, heidän välilleen syntyy ystävyys. Heillä on yhteinen päämäärä; pitää pientä lastaa turvassa. Kirjassa naiset ovat rohkeita, vahvoja ja heidän erilaisuuttaan yhdistelemällä saa erittäin vahvan parivaljakon.

Sirkustyttö äänikirja kuvaa erittäin tarkkanäköisellä ja realistisella tavalla sekä elämää sirkuksessa ja sodan aikaista elämää. On mielenkiintoista seurata sirkuselämän eri vaiheita, jatkuva matkaaminen, sirkusteltan pystyttäminen ja pureminen, esitysten valmistelu sekä itse esitys. Tässä kirjassa pääsee ihan sirkustunnelmaan. Trapetsitaiteilijoiden työn vaativuus, erityisesti fyysisesti on uskomatonta.

Sota tuo Sirkustyttö kertomukseen jännitettä joka kestää koko kirjan. Tarinassa on vallitsevan aikakauden takia melankolinen tunnelma. Kirjassa on sekä yllättäviä juonenkäänteitä, surua ja tuskaa mutta myös jännitystä, ilo ja elämää.

Kirjailijasta: Pam Jenoff

Pam Jenoff syntyi Marylandissa, Yhdysvalloissa. Jenoff on amerikkalainen kirjailija, asianajaja sekä juridiikan professori Rutgers yliopistolla. Jenoff opiskeli aikoinaan historiaa jonka jälkeen hän teki jonkun aikaan työtä Yhdysvallan armeijalle. Tähän aikaan hän muun muassa asui Krakovassa missä hän työskenteli diplomaattina ja tutki holokaustiin liittyviä asioita.

Tämän jälkeen Jenoff opiskeli laki ja valmistu asianajajaksi. Hän työskenteli joitakin vuosia asianajajana. Nykyään hän opettaa lakia tuleville lakimiehille. Jenoff kirjoittaa sekä rakkausromaaneja että historiallisia kertomuksia. Joitakin hänen kirjoistaan ovat olleet The New York Times bestseller listalla ja hänen kirjojaan ovat myös palkittuja. Hän on kirjoittanut 23 kirjaa. Hän asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa New Jerseyssä.

Kuuntele Ilmaiseksi: