Siiri Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Tiina Nopola

Äänikirja

Johdanto

Tiina Nopolan lastenkirjasarja Siiri tytöstä on hyvin suosittu sekä Suomessa että maailmalla. Siiri kirjasarja sai alkuunsa Tiina Nopolan tyttären päiväkoti ajoistaan. Tyttären päiväkoti ryhmässä oli kolme poikaa jonka nimet olivat Otto. Näin syntyi pikku-Otto, keski-Otto ja iso-Otto. Otto nimiset pojat ovat Siiri sarjan päähenkilön Siiri tytön parhaat ystävät. Siiri ystävystyy ensimmäisessä kirjassa Siiri ja kolme Otto vuodelta 2002. Kirjassa Siiri tahtoo kovasti koiraa mutta saa sen sijaan kolme uutta ystävää.

Siiri-kirjat on käännetty muun muassa ruotsiksi ja saksaksi. Siiri äänikirja sarjaa on äänittänyt joko Vuokko Hovatta tai Leena Pöysti. Siiri äänikirja ilmainen on pituudeltaan lyhkäisiä tarinoita jotka soveltuvat 0–6-vuotiaalle lapsille. Kaikki Siiri kirjat ovat kuvittanut Mervi Lindman.

Kirjasta: Siiri

Siiri ja kadonnut tähti

Siiri äänikirja ja kadonnut tähti on Vuokko Hovatan äänittämä. Siiri ja kadonnut tähti kertoo, miten Siirin isä uppoutuu uuteen harrastukseen. Hän on ostanut kaukoputken ja tutkii nyt antaumuksella taivasta. Isä kertoo Siirille planeetoista ja tähdistä. Isä kertoo, että Sirius-niminen tähti on kaikista tähdistä kirkkain. Tästä Siiri innostuu, onhan hänellä ja tähdellä melkein sama nimi.

Siiri leuhkii ystävilleen pikku-Otolle, keski-Otolle ja iso-Otolle, että hänellä on oma tähti. Pojat eivät kuitenkaan usko Siiriä ja vaati häneltä todisteita. Siiri äänikirja ilmainen kadonneesta tähdestä on 12 minuuttia pitkä.

Siiri löytää simpukan

Siiri äänikirja Siiri löytää simpukan sisältä vedentäytteisen kertomuksen. Kirjassa Siiri ja hänen ystäviään pikku-Otto, keski-Otto ja iso-Otto ovat rannalla. Iso-Otto ja keski-Otto ovat saaneet uudet snorkkelit ja räpylät ja he lähtevät veteen sukeltamaan, kun Siiri ja pikku-Otto rakentavat hiekkalinnaa. Siiri kertoo pikku-Otolle, ettei hän osaa sukeltaa, vaikka toivoisi kovasti osaavansa. Harmitusta lisää kaikki aarteet mitä keski-Otto ja iso-Otto löytävät meren pohjalta. Niinpä Siiri päättää, että hänen on aika oppia sukeltamaan.

Siiri äänikirja ilmainen Siiri löytää simpukan on Vuokko Hovatan äänittämä. Äänikirjan pituus on kymmenen minuuttia.

Siiri ja Heppa Huoleton

Siiri äänikirja ilmainen on kertomus Siiristä ja keppihevosesta Heppa Huoleton. Tarina saa alkuunsa, kun Siiri näkee televisiossa lapsia jotka hyppäävät esteitä keppihevosilla. Siitä istumalta Siiri päättää rakentavansa oman keppihevosen ja toimeliaana tyttönä hän ryhtyy heti toimeen. Siirin keppihevonen rakentuu harjanvarresta ja villasukasta. Kun keppihevonen on valmis, Siiri laukkaa pikku-Oton eteen ja esittelee keppihevosensa nimeltä Heppa Huoleton.

Myös pikku-Otto innostuu ja askartelee omituisen näköisen keppihevosen joka saa nimekseen Kissa Kiitävä. Siiri ja pikku-Otto hyppii hevostensa kanssa esteitä ja hoitavat heitä. Keski-Otto ja iso-otto kutsuu hevosleikit lapsellisiksi. Kun Heppa Huoleton häviää tallistansa, Siiri epäilee, että keski-Otto ja iso-Otto tietävät asiasta jotain. Siiri äänikirja Siiri ja Heppa Huoleton on Vuokko Hovatan äänittämä. Äänikirjan pituus on 15 minuuttia pitkä.

Kirjailijasta: Tiina Nopola

Tiina Nopola syntyi vuonna 1955. Hän vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Tampereella. Hän on kertonut, että luki paljon. Tiinan ja hänen siskonsa Sinikka Nopola ovat kirjoittaneet monia lastenkirjoja yhdessä. Heidän yhteistyönänsä kirjailijaduona alkoi vuonna 1989 ensimmäisen Heinähattu ja Vilttitossu kirjan julkaisulla. He ovat kirjoittaneet sekä Heinähattu ja Vilttitossun sekä Risto Räppääjästä kertovat kirjasarjat. Heinähattu ja Vilttitossu kirjoja julkaistiin 1989–2013 välisenä aikana kolmetoista kirjaa. Risto Räppääjä kirjoja puolestaan 1997–2019 välisenä aikana kaksikymmentäkuusi erilaista teosta. Nopolan siskokset ovat saaneet vuosien varrella monia palkintoja kirjoistaan.

Tiina Nopola on tehnyt työtä erityistarhanopettajana. Tiina on kirjoittanut itsenäisesti Siiri kirjasarjan. Vuonna 2021 Siiri kirjoja on julkaistu kahdeksantoista kappaletta.

Kuuntele Ilmaiseksi: