Siipirikkoiset Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Seppo Jokinen

Äänikirja

Johdanto

Seppo Jokisen teos Siipirikkoiset vuodelta 2021 on konstaapeli Koskisesta kertova jännityskirja. Siipirikkoiset äänikirja rikosmysteeri saa alkunsa aikaisin aamulla huhtikuussa, kun Tampereen keskustan läheisellä lintujärven rannalla löytyy selkään ammuttu mies. Miehen taskusta löytyy rypistynyt paperilappu. Paperilapussa lukee komisario Koskisen nimi ja osoite. Koskiselle mies on täysin tuntematon. Samaan aikaan kaksi nuorta ihmistä tuskailee elämissään. Sattumasta nuoret kohtaavat toisiinsa ja saa ikävän tapahtumaketjun valloilleen.

Siipirikkoiset äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen luettama.  Äänikirja on 10 tuntia ja 19 minuuttia pitkä. Komisario Koskisesta kertovia tarinoita on nähty myös teatterilavoilla ja televisiossa. Uusin on suoratoisto palvelussa nähty rikosdraamasarja nimeltään Koskinen. Sarja julkaistiin vuonna 2021.  

Kirjasta: Pisara veressä

Sakari Koskinen on täysipartainen komisariona toimivapäähahmo Seppo Jokisen kirjoittamassa hyvin laajassa kirjasarjassaan. Kirjasarjassa lukija on saanut seurata Komisario Koskisen työuraa, nuoresta poliisista tähän päivään asti. Siipirikkoiset äänikirja on kirjasarjan 26. romaani jonka päähenkilönä Koskinen toimii.

Komisario Koskinen on Siipirikkoiset tarinassa jo päälle 60-vuotias. Komisario Koskinen on syntynyt Tampereella Hervannassa ja asuu nykyään Rautatiellä, Tampereen keskustassa. Hänen toimii komisariona Sorin poliisilaitoksella. Hänen perheeseen kuuluu poika ja yksi lapsenlapsi, hänen parisuhdestatuksensa on epävarma.  Vapa ajallaan Koskinen kalastaa. Hän harrastaa myös pyöräilyä ja juoksua, kun hänellä on siihen mahdollisuus.

Siipirikkoiset äänikirja ilmainen saa alkuunsa, kun pääsiäisaamuna löytyy kuollut mies Tampereen keskustan lähistöllä. Mies on ammuttu selkään. Hänen taskustaan löytyy lappu missä on kirjoitettu Koskisen nimi ja hänen osoitteensa. Koskinen ei tunne miestä mutta pohtii, oliko mies tulossa käymään hänen luonaan. Mies kuoli nimittäin vaan muutaman metrin päästä Koskisen asunnosta. Mitä miehellä on voinut olla asiana, jokin vakavasta on joka tapauksessa kyse. Muuten mies ei olisi tarvinnut asian takia menettää henkensä.

Siipirikkoiset äänikirja kertoo saman aikaan kahdesta nuoresta joilla on ollut vaikeuksia omissa elämissään. Epätoivo uhkaa johtaa vaarallisiin tekoihin. Kun nämä kaksi nuorta kohtaavat heidän välilleen syntyy sekä rakkauden että vihan käynnistämä kiihko joka johtaa peruttamattomiin tekoihin. Komisario Koskinen joutuu kamppailemaan tiiminsä kanssa aikaa vastaan, jotta he voisivat estää lisää kuolemia.

Komisario Koskisesta on tullut vuosien varrella monelle tuttu hahmo. Se on harvinaista, että yhtä hahmoa voi seurata näin tiiviisti, kun juuri Koskista on ollut mahdollista tehdä. Komisario Koskisesta kertovat teokset sijoittuvat aina Tampereelle ja sen lähistölle. Sekä Koskinen että hänen eteen tulevat rikosmysteerit ovat hyvin suomalaista.

Kirjailijasta: Seppo Jokinen

Vuonna 1949 Seppo Jokinen näki päivänvalon Tampereella. Jokinen on sekä palkittu rikoskirjailija sekä omistaja kustannusyhtiössä. Jokinen asui nuorena miehenä yli neljä vuotta Australiassa. Palattuaan Suomeen hän teki yli 30 vuoden uran tietotekniikkakeskuksessa. Vuonna 2006 Jokinen ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi. Jokinen on kirjoittanut komisario Koskisesta kertova laaja kirjasarja, joka on tehnyt Jokisesta tunnetun. Vuodesta 1996 jälkeen Jokinen on miltei vuosittain julkaissut uuden teoksen. Tällä hetkellä sarja koostuu 26. osasta.  Jokista on myös saanut vastaanottaa palkintoja työstään, hän oli muun muassa vuonna 2002 Vuoden johtolanka palkinnon saaja.

Jokinen on osaomistajana sekä yksi perustajajäsenestä pienkustannusyhtiössä Crime Time:ssa. Kustannusyhtiön Crime Time on suomalaisten dekkarikirjailijoiden omistuksessa. Sen perusti 12 kirjailijaa vuonna 2010.

Kuuntele Ilmaiseksi: