Seitsemän sisarta Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Seitsemän sisarta on ensimmäinen osa kirjailijan Lucinda Rileyn kirjoittamassa maailmanlaajuisesti suurta suosion savuttaneessa sarjassa Seitsemän sisarta. Kirjasarjan kolme ensimmäisiä osaa voi lukea missä järjestyksessä tahansa, koska niissä tarina alkaa aina samasta kohdasta. Toisen osan nimi on Myrskyn sisar ja kolmannen osan nimi on Varjon sisar.

Kirjasarja Seitsemän sisarta kertoo seitsemän adoptoidun tytön elämästään ja heidän matkastaan, kun he oppia enemmän juuristaan. Varakas herrasmies nimeltään Papa Saltin on vuoron perän adoptoinut tyttöjä jokaisesta maailmanosasta. Seitsemän sisarta äänikirja kertoo vanhimman sisaren, Maia D’Apliesen tarinan.

Kirja on julkaistu vuonna 2017. Seitsemän sisarta äänikirja ilmainen on Mari Nenosen äänittämä, pituutta kirjalla on noin 15,5 tuntia.

Kirjasta: Seitsemän sisarta

Huippusuurta maailmanmenestystä saavuttanut Seitsemän sisarta sarjan ensimmäinen osa kertoo vanhemman sisaren Maia D’Apliesen tarinan. Lucina Rileyn kirjoittamassa sarjassaan tavataan erittäin vahvoja ja itsenäisiä naisia jotka elävät nykyajassa ja jotka elivät kauan sitten. Kirjailija Riley on kertonut, että osan naishahmoista joihin voi tutustua Seitsemän sisarta äänikirja perustuu todellisiin henkilöhin historiasta. Tarinat vievät lukijan ympäri maailmaa.

Kirjasarjan alussa kuusi sisaresta kokoontuvat lapsuudenkotiinsa, Geneven rannalla sijaitsevaan ylelliseen taloon suremaan heidän rakkaansa isän Papan poismenoa. Pian heille selviää Papan jättäneen heille vihjeet jokaisen omasta sukutaustastaan ja tarjoaa heille mahdollisuuden selvittää oman taustansa. Tästä lähtökohdasta alkaa maaginen ja ainutlatuinen tarina seitsemästä nuoresta naisesta. Seitsemän sisarta äänikirja ilmainen on mukaansa vievä ja erittäin hyvin kirjoitettu kirja.

Maian vihje vie hänet aivan maailman toiselle puolella Etelä-Amerikkaan toiselle, Rio de Janeiroon, jossa hänen sukunsa tarina alkaa rakentumaan.

Seitsemän sisarta äänikirja vie tarinan aikamatkalle, palataan jopa kahdeksankymmentä vuotta ajassa taaksepäin, villiin 1920-luvun Rio de Janeiroon. Siellä Jeesus Kristus-patsaan rakennustyö ei ole vielä alkanut. Projektiin kaivataan vielä veistäjää.

Arkkitehti Heitor da Silva lähtee perheensä kanssa purjehdusveneellä Pariisin etsimään projektiin sopivaa kuvanveistäjää. Da Silvan perheen mukaan lähtee myös nuori nainen niemeltään Izabela Bonifacio. Izabela on juuri kihlautunut huolimatta siitä, että hänen isänsä vastusti sitä. Pariisissa Montmartren taiteilijapiirit saa Izabelan elämän muuttumaan täysin kun hänelle avautuu ihan uusi maailma. Kotiinpaluu Rio de Janeiroon ei ole helppoa.

Miesvaltaisessa maailmassa ei ole aina tilaa vahvoille naisille ja heidän mielipiteillensä, ei nykyajassa eikä ainakaan 1920-luvulla. Sen saa sekä Maia että hänen sukunsa naiset huomata tarinassa.

Seitsemän sisarta äänikirja julkaistiin Suomessa vuonna 2018. Teoksen suomennoksen on tehnyt Hilkka Pekkanen.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley syntyi vuonna 1966 Pohjois-Irlannissa. Riley menehtyi vaikean sairauteen vuonna 2021. Riley aloitti kirjoittamisen nuorena, vasta 22-vuotiaana. Ennen sitä hän oli ehtinyt jonkun verran näytellä. Riley tuli erityisen tunnetuksi juuri Seitsemän sisarta kirjasarjastaan. Rileyn on aiemmin kirjoittanut muun muassa kirjat Vaarallinen kirje sekä Perhosten huone. Rileyn teoksia on yhteensä myyty maailmalla yhteensä kymmeniä miljoonia ja hänen teoksiaan ovat myös käännetty yli 40 kielelle.

Idean Seitsemän sisarta kirjasarjaan Riley sai, kun hän katseli öistä tähtitaivasta tammikuussa vuonna 2013. Tähtitaivaalla näkyi tähtikuvion Seulas, toiselta nimeltään seitsemän sisarta. Tästä innostuneena Riley perustaa tarinansa sisaresta tähtikuvion legendoihin. Maailmalla monella kansoilla on jurri tähän tähtikuvioon liittyviä myyttejä.

Kuuntele Ilmaiseksi: