Seitsemän koiraveljestä Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Mauri Kunnas

Äänikirja

Johdanto

Seitsemän koiraveljestä kirja on Mauri Kunnaksen lapsille suunnattu mukaelma Aleksis Kiven klassikkoteoksesta vuodelta 2002.  Kirjassa seikkailevat seitsemän koiraveljestä nimeltään Juhani, Tuomas, Lauri, Eero, Aapo, Simeoni ja Timo. Veljekset käyvät tarinassa taistelua siitä pitäisikö heidän elää vapaana luonnossa vaiko elää ihmisten tavoin sivistyksessä. Tarinassa ehtii tapahtua vaikka mitä, koiraveljekset tappelevat Toukolan poikien kanssa, jalkapuu uhkaa ja sauna palaa. Mutta yhdessä koiraveljekset selviävät.

Seitsemän koiraveljestä äänikirja on Antti Pääkkösen äänittämä. Kirja on osa kirjasarjasta Otavan äänikirjat. Seitsemän veljestä äänikirja ilmainen on pituudeltaan 1 tunti ja 21 minuuttia pitkä. Mauri Kunnas on sekä kirjoittanut että kuvittanut kirjan. Kunnas voitti Rudolf Koivu -palkinnon teoksen kuvituksesta.

Kirjasta: Seitsemän koiraveljestä

Seitsemän koiraveljestä on lapsille tarkoitettu muunnelma Aleksis Kiven klassikkoteoksesta Seitsemän veljestä. Seitsemän koiraveljestä äänikirja kertoo Jukolan talon seitsemästä koiraveljeksestä ja heidän kehityksestään villeistä nuorista miehistä aikuisiksi aviopuolisoiksi ja perheenisiksi.

Seitsemän koiraveljestä teos pysyy uskollisena alkuperäiseen teokseen. Se merkitsee myös, että kirja ei tosiaan ole kovin helppolukuinen. Kunnaksen mahtavat kuvitukset kuitenkin tarjoaa pienille kuuntelijoille paljon katsottavaa ja kuvitukset tukevat huvin tarinan juonta. Kirjassa seikkailee myös muista Kunnaksen kirjoista tuttu hahmo Herra Hakkarainen. Kuvista on mielekästä etsiä herra Hakkaraista.

Veljekset ovat erittäin jääräpäisiä ja melkein kaikki ovat ihastuneita samaan koiratyttöön, Männistön Venlaan. Veljesten kotitalo on huonossa kunnossa ja naisväkeä kaivataan tekemään tilalle naisten töitä. Veljeksiä pelottaa kylän uusi rovasti, joka on päättänyt pitää kiinni laista, jonka mukaan kaikkien pitäjän asukkaiden on opeteltava lukemaan. Kirjassa kuvataan hauskasti veljesten vaikeudet oppimaan lukemaan. Varsinkin ahkera pikkuveli Eero on hellyttävä.  

Seitsemän koiraveljestä äänikirja ilmainen kertoo myös ensimmäisestä kosintaretkestä Venlan luo jota suoritettiin itsevarmuudella mutta joka päättyi kuitenkin kovin nolosti. Koiraveljekset ovat matkalla lukkarin luokse saamaan oppia ja päättävät samalla käväistä kyselemässä joko Venla olisi päättänyt kenet hän ottaisi puolisokseen, mutta Männistön muori ajoi heidät pois.

Siitä suuttuneena veljeksillä on suukopua ja tappelua, kunnes jatkaa matkaa. Matkalla vastaan tulee Toukolan pojat, vanhat kiistakumppanit ja koska Toukolan pojat laulaa pilkkalaulua Jukolan veljeksistä, seurauksena on luonnollisesti armoton tappelunnujakka. Lukkarin luota pojat päättävät karata ikkunasta siitähän ei hyvää seuraa.

Kirjassa kuvataan myös muun muassa sitä tilannetta, kun veljekset seisoivat kallion päällä Impivaarassa, koko päivän, ennen kuin he lopulta ampuivat kaikki härät päästäkseen pois. Mutta kuten kaikki satukirjoissa niin tässä myös loppu hyvin, kaikki hyvin.

Seitsemän koiraveljestä äänikirja on hauska tapa tutustua klassikkokirjaan Seitsemän veljestä.

Kirjailijasta: Mauri Kunnas

Mauri Tapio Kunnas syntyi vuonna 1950 Vammalassa. Kunnas on suomalainen kirjailija, kuvataiteilija, sarjakuvapiirtäjä ja graafikko. Hänet tunnetaan parhaiten hänen lastenkirjatuotannostansa, joka on erittäin suosittu ja hyvin laaja. Siihen kuuluu muun muassa Koiramäki-kirjat sekä lapsille tarkoitetut sovitukset muun muassa kirjaklassikoista Seitsemän veljestä ja Kalavalasta. Kunnas sekä kirjoittaa että kuvittaa kirjojansa.

Hänen kirjojansa on maailmanlaajuisesti myyty yli 10 miljoonaa kappaletta ja hänen kirjojansa ovat käännetty 37 kielelle ja niitä myydään 36 eri maassa. Kunnaksen kirjoittama jouluinen tarina Joulupukki on myyty maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljoonaa kirjaa.  Kunnasta on palkittu monesti työstään, sekä kirjailijana muun muassa Tietopöllö palkinnolla vuonna 2005 että hänen kuvituksistaan. Kunnas on Aalto yliopiston kunniantohtori.

Kuuntele Ilmaiseksi: