Satu Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Kale Puonti

Äänikirja

Johdanto

Entinen poliisi ja kirjailija Kale Puontin kirja Satu- Alamaailman rautarouva on tietokirja, kertomus ja elämänkerta joka kertoo Satu Andersonin elämästään, rikollispomon leski ja järjestyneen rikollisuuden huipulla itsekin toiminut nainen ja hänen hyvin erikoisesta elämästään. Saatu äänikirja kuvaa Satu Anderssonin matkaa 15-vuotiaana saadusta vankilatuomiosta ja miten se kaikki taas päättyi vankilaan vuonna 2018 kun Satua tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankilassa huumekaupasta. Kirjailija Kale Puonti tutustui Satuun ollessaan huumepoliisina Helsingissä, hän on seurannut Satun matkaa jo pitkään.

Satu äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjalla on pituutta 4 tuntia ja 12 minuuttia. Kirja on sekä elämänkerta että tositapahtumien perustettu true crime teos jossa on myös paljon tietoa.

Kirjasta: Satu – Alamaailman rautarouva

Satu Andersson syntyi vuonna 1967 Helsingissä. Lapsuus ja nuoruus olivat villiä ja hän kuvaileekin kirjassaan, että hänellä on ollut aina ”todella paha ADHD”.  Rikokset ja kepposet tulivat häneen elämäänsä aikaisina Satu äänikirja kuvaa.

Satu äänikirja ilmainen kertoo Satu Anderssonin tehdystään tietynlaista historiaa, kun hän joutui 15-vuotiaana vankilaan tehdystä murrosta videoliikkeeseen. Hän oli silloin nuorin nainen joka on Suomessa joutunut vankilaan. Tämän jälkeen vankilasta on tullut Satu Anderssonille tuttu paikka. Hän kertoo istuneensa 18 vuotta elämästään kaltereiden takana.

Satu Andersson liittyi jo nuorena rikollisjengeihin. Kun hän aloitti huumeidenkäytön hän tuumi, että se olisi tyhmää maksaa huumeet itse, joten hän aloitti myymään huumeita Helsingissä, Satu äänikirja kertoo. Hän käytti itse, ja möi, amfetamiinia ja hän pyöritti jatkuvasti isompaa ja isompaa huumekauppaa. Loppujen lopuksi hän sai siitä kuusi vuotta vankeutta. Anderssonin elämään liittyi myös paljon väkivaltaa, hän muun muassa ampui miestä jalkaan joka valehteli hänelle ja oli velkaa huumeista.

Andersson on ehtinyt saada lapsiakin. Hänellä on kaksi tytärtä ja viisi lastenlasta. Kirjassa heidän väliinsä äitiinsä kuvataan lämpöisinä. Satu äänikirja kertoo Sadun olevan naimisissa muun muassa tunnetun rikollispomon Raimo Anderssonin kanssa 18 vuotta, tästä ajasta pariskunta oli samaan aikaan vapa ajalla jalalla vaan 2 vuotta. Raimo oli rikollisjärjestön M.O.R.E.:n jäsenistä, ja häntä surmattiin raa’asti kotipihallaan. Kirjassaan Andersson kuvaa Raimon olevan hänen elämänsä ainoa todellinen rakkaus.

Satu – Alamaailman rautarouva äänikirja on ainutlaatuinen ja karu kuvaus naisen rikollisesta elämästään ja sen vaikutukset ja seuraamukset hänen läheisiin. Nykyään Satu Andersson kertoo elävänsä nykyään hiljaista elämää ilman rikoksia. Kirjassaan hän voisi tottua elämään näin. Satu kertoo, ettei enää käytä huumeita.

Kirjailijasta: Kale Puonti

Kale Puonti syntyi vuonna 1962. Puonti on koulutukseltaan poliisi ja hän on työskennellyt poliisina, yli 30 vuotta, Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Puonti on aiemmin kirjoittanut kirjoittaa Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjaa. Sarjan kolmas osa ilmestyi vuonna 2021. Satu- Alamaailman rouva on ensimmäinen elämäkerta ja tietokirja on Puontin ensimmäinen tieto tai elämänkertateos.

Kuuntele Ilmaiseksi: