Satakieli Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Kristin Hannah

Äänikirja

Johdanto

Kristin Hannahin menestynyt romaani Satakieli on selviytymistarinaa kahdesta sisaruksesta ja heidän elämästään sodanaikaisessa kotirintamalla. Vianne elää ranskan maaseudulla lapsensa kanssa, hänen miehensä on rintamalla. Mies on valmis jopa tekemään natisen kanssa yhteistyötä, jotta hän saisi pidettyä perheensä turvassa. Viannen nuorempi sisko Isabelle on sekä uhkarohkea ja kapinallinen. Hän liittyy vastarintaliikkeeseen rakastuttuaan partisaaniin ja hän ei mieti kahta kertaa henkensä uhalla auttaa toisia ihmisiä.

Satakieli äänikirja kuvaa miten molemmat siskokset parhaan kykynsä ja omatunnon mukaan yrittävät elää sodan keskellä. Vaikka he ovat luonteeltaan erilaisia heitä yhdistää kuitenkin sitkeys ja halu elää vapaana rakastamansa ihmisten kanssa.  Satakieli äänikirja ilmainen on äänittänyt Liisa Sofina Pöntinen. Äänikirjan pituus on 20 tuntia ja 7 minuuttia. Kirjan on suomentanut Kaisa Kattelus.

Kirjasta: Satakieli

Satakieli äänikirja alkaa vuonna 1995 Oregonissa ja palaa kohta Ranskaan ja vuoteen 1939 missä kahden siskon elää sota-aikaa ja natsien valloittamassa maassa. Satakielen kaksi siskoa ovat Vianne ja Isabelle. He ovat hyvin erilaisia, ja elävät erilaista elämää jonka takia heidän välitkään ei ole parhaat mahdolliset. Sisarten äiti on kuollut ja välit isään eivät nekään ole kunnossa.

Satakieli äänikirja ilmainen kuvailee vanhempaa siskoa Viannea tunnollisena vaimona ja äitinä. Hänen miehensä Mauriacs on rintamalla ja tarinan alussa Vianne elää tyttärensä kanssa turvallista elämää ranskan maaseudulla. Mutta ei aikaakaan ennen kuin natsit tulevat ja Viannenkin elämä muuttuu. Kun ruokaa ei ole ja hänen ystäviensä kärsii, Vianne osoittautuu rohkeammaksi kuin luuli olevansakaan.

Isabelle on nuori, ilman vastuutta ja rikkoo mielellään rajoja. Hän on asunut siskosten isän kanssa ja saanut elää nuoruutensa. Kun sota tulee, isä pakottaa Isabellen matkustamaan siskonsa luokse maaseudulle. Kapinallinen Isabelle rakastuu pian partisaaniin ja tämän kautta hän pääsee osallistumaan vastarintaliikkeeseen.

Vianne taloon majoittuu natsijoukkueen kapteeni, joka yllättävästi kyllä osoittautuu inhimilliseksi Viannea ja hänen tyttärensä kohtaan. Hänen jälkeensä taloon tulee muitakin, he eivät sitten vuorostaan kovin ystävällisiä olekaan kertoo Satakieli äänikirja.

Uhkarohkea Isabelle saa koodinimekseen Satakieli ja hän ottaa vaarallisia ja uskomattoman pelottavia riskejä pelastaakseen ihmisiä natsien kynsistä. Hän myös rakastuu mutta rakkaudelle ei ole aikaa eikä mahdollisuutta. Lopulta Isabelle jää kiinni.

Satakieli on uskomattoman hyvä kirja. Hannah kirjoittaa hyvin ja tarina on äärimmäisen koskettava ja vahva. Tarinassa kaksi hyvin erialista sisarta joutuu sota—ajassa tehdä vaikeita asioita pysyäkseen elossa ja he joutuvat valitsemaan puolta, ja elää seurausten kanssa. Sodassa paljastuu kuka ihminen on, kirjassa sanotaan ja se pitää ainakin tässä tarinassa paikkaansa.

Kirjailija: Kristin Hannah

Kirstin Hannah syntyi Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa vuonna 1960. Koulutukseltaan Hannah on juristi mutta päätoiminen kirjailija hän on ollut vuodesta 1990. Hannah kirjoitti esikoiskirjansa yhdessä syöpäsairaan äitinsä kanssa ajanvietteenä mutta tätä kyseistä kirjaa ei ole koskaan julkaistu. Hänen ensimmäisenä julkaistuna kirja on A Handful of Heaven vuodelta 1991. Hannah on kirjoittanut uransa aikana yli 20 romaania josta useampi on ollut New York Timesin bestseller listalla.

Hannahin kirja Satakieli oli maailmanlaajuinen menestys joka on myyty yli 4,5 miljoonaa kappaletta ja käännetty jo 45 kielelle. Tämäkin kirja yltyi bestseller listalle ja oli siellä pitkään. Kirjasta on tekemillään elokuva. Hannahin muutamien kirjojen elokuvaoikeudet on myös myyty. Hannah asuu perheineen Washingtonissa.  

Kuuntele Ilmaiseksi: