Samu Haber Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Tuomas Nyholm

Äänikirja

Johdanto

Tuomas Nyholmin kirjoittama Samu Haber – Forever yours kirja kertoo huippusuositun Surise Avenue yhtyen keulahahmon ja laulajan Samu Haberin elämästään. Haberin elämä on ollut monivaiheinen vuoristorata jossa musiikki on koko ajan toiminut kantavana voimana. Samu Haber äänikirja kuvaa rehellisesti ja mielenkiintoisella tavalla karismaattisen Haberin elämänvaiheita joka sisältää korvia kuumottavia tarinoita, musiikkia, reissuja, takaiskuja ja nousuja.

Samu Haber on kunnianhimoinen, monilahjakas ja rämäpäinen musiikkia intohimoisesti rakastava artisti joka on röyhkeästi toteuttanut unelmiansa huolimatta siitä mitä muut ajattelevat. Samu Haber kirja on hauska ja koukuttava tarina miehestä ja hänen unelmastaan. Samu Haber äänikirja ilmainen lukee Samu Haber itse. Äänikirjan pituus on 15 tuntia ja 28 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Samu Haber

Sunrise Avenuen keulahahmon ja laulajan Samu Haberin elämäkerta on mukaansatempaava, viihdyttävä ja mielenkiintoinen kirja. Samu Haber Forever yours on tarina sinnikkyydestä ja uskomisesta. Haber teki erittäin päämääräisesti työtä toteuttaakseen omia unelmiaan.

Samu Haber äänikirja on realistinen ja itseironinen kirja missä Haber käy läpi elämänsä mokia, että onnistumisia ja hän tekee sen tavalla joka saa kuuntelijan nauramaan ääneen monesti. Kaava kirjassa on tämä; jostain asiasta kerrotaan asiallisesti mutta kun päästään tekstin loppuun paljastuu yhdellä tai kahdella lauseella mitä Haber on omasta toiminnasta mieltä nyt vuosia myöhemmin.

Tarinat ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, muistoja, vitsejä ja kohtaamisia ja juuri nämä tekevät tekstiestä eloisia ja helposti lähestyviä. Haber ei pelkää tehdä itsestään pelleä vaan kertoo omasta elämästään myös asioita josta hän ei ole kovinkaan ylpeä tai asioita jossa hän ei ole ollut kovin hyvä. Samu Haber äänikirja ilmainen kertoo muun muassa siitä, kun Haber joutuu opettelemaan saksaa ja tuskailee verbien kanssa.

Samu Haber äänikirja on Sunrise Avenuen solistin ja keulahahmon elämänkerta mutta se kuvailee luonnollisesti myös yhtyen historiaa, joten kirjan voi myös kutsua eränlaiseksi bändibiografiaksi. Samu Haberin henkilökohtainen tarina ja yhtyen tarina kietoutuu kirjassa yhteen ja Haber kuvailee kirjassaan, kuinka yhtye oli hänelle hyvin henkilökohtainen projekti ja kuinka rakkaus musiikkiin on toiminut hänellä pelastuksena läpi vaikeitakin aikoja.

Kirjassa pääsee ääneen myös muita kuin Haber itse. Omia näkemyksiään ja kokemuksiaan tarinoista ja tapahtumista pääsee kertomaan myös yhtyen muut jäsenet ja yhtyen levy-yhtiö.  Tämä tuo kirjaan kiinnostavia näkökulmaeroja mitä myös Haber itse paikoin kirjassaan pohtii.

Samu Haber Forever yours kirja kertoo kuitenkin hänestä itsestään, miten hän asioita koki ja muistaa ja se on sekä viihdyttävää että mielenkiintoista luettavaa.

Kirjailijasta: Tuomas Nyholm

Tuomas Nyholm syntyi vuonna 1976 Helsingissä.  Nyholm on toimittaja ja kirjailija. Hän on ollut töissä Ilta-Sanomissa vuodesta 1998. Nyholm on tunnettu jääkiekkotoimittajana ja hän on jopa ollut jääkiekkotoimituksen esimiehenä. Nyholm on toiminut myös Veikkaaja-lehden kirjeenvaihtajana Kanadassa mutta palasi takaisin Suomeen vuonna 2007. Nyholm on voittanut vuonna 2008 Ilta-Sanomien journalistipalkinnon yhdessä jääkiekkotoimittajan Vesa Rantasen kanssa heidän yhdessä kirjoittamasta Videotuomari jutustaan.

Nyholmin esikoisromaani Sinun edestäsi vuodatettu julkaistiin vuonna 2010. Kirjan elokuvaoikeudet myytiin samana vuonna. Nyholm on kirjoittanut myös jääkiekkoilijan Jarkko Ruudun elämänkerran Jarkko Ruutu- Jumalainen näytelmä vuonna 2015. Nyholmin kirjoittama Samu Haber – Forever yours elämänkerta julkaistiin vuonna 2020.

Kuuntele Ilmaiseksi: