Salaliittoteorioiden ihmemaassa Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Pasi Kivioja

Äänikirja

Johdanto

Pasi Kivioja on kirjoittanut kirjan Salaliittoteorioiden ihmemaassa joka kertoo siitä miten fiksutkin ihmiset voivat Liisan tavalla uppoutua ihmemaahan mutta tässä tapauksessa ihmemaa on vertaus salaliittoteorioihin. Kiviojan mukaan olisi helppoa kutsua salaliittoteoreetikot hulluiksi mutta Salaliittoteorioiden ihmemaassa äänikirja selvittää, että kyseessä on ihan jotain muuta.

Kirjassa kerrotaan muutamasta salaliittoteoreetikosta ja heidän tarinastaan kuten muun muassa Tuomaksesta jonka uskomustensa mukaan kolmetoista sukuinen salaseura johtaa maailmaa tai Erno joka uskoo 9/11 isku olleen salajuoni Yhdysvaltojen hallitukselta. Kirjassa kerrotaan myös Timosta joka oli uppoutumassa salaliittoteorioihin mutta pääsi lopulta irti. Salaliittoteorioiden ihmemaassa äänikirja ilmainen on äänittänyt Juhani Rajalin. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 39 minuuttia.

Kirjasta: Salaliittoteorioiden ihmemaassa

Pasi Kiviojan kirja Salaliittoteorioiden ihmemaassa syöksyy salaliittoteorioiden syvimpään, etsien teorioiden syitä ja seurauksia. Tämän Kivioja onnistuu tekemään, kun hän yhdistää sekä tutkivaa journalismia ja sen menetelmiään, että tieteellistä tutkimustietoa. Kivioja analysoi myös motiivit sekä salaliittoteorioiden leviämisen ja levittäjien taustalla. Kirjaa varten Kivioja on haastatellut kymmeniä ihmisiä maailmalta. Kivioja on osallistunut myös erikoistutkijan roolissa tieteelliseen tutkimukseen, missä selvitettiin minkälaisiin salaliittoteorioihin ihmiset Suomessa uskovat.

Salaliittoteorioiden ihmemaassa äänikirja kertoo, että moni valtio kuten muun muassa Venäjä käyttää salaliittoteorioita informaatiovaikuttamiseen. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että salaliittoteoriat ovat usein harhauttavia ja aiheuttavat konflikteja niihin uskovien henkilöiden ihmissuhteissa ja sosiaalisessa tilanteissa. Tämän lisäksi harhauttavat teoriat johtavat myös haittoihin yhteiskunnassa.

Salaliittoteorioiden ihmemaassa äänikirja ilmainen keskittyy suurimmilta osin niihin jotka uskovat salaliittoteorioihin sekä heidän läheisiin ja entisiin salaliittoteoreetikkoihin jotka ovat uskomuksistaan päässeet eteenpäin. Kirjassa käsitellään myös tuoreimpia tutkimustuloista suomalaisten uskomuksista salaliittoteorioiden suhteen.

Salaliittoteorioiden ihmemaassa äänikirja esittää muutamia suomalaisia salaliittoteoreetikkoa ja heidän näkemyksensä. Omista ajatuksistaan ja uskomuksistaan kertoo muun muassa näyttelijä Tuomas Kytömäki joka kertoo miksi hän uskoo, että muun muassa koronpandemia on huijausta, miten Yhdysvaltojen vaaleissa huijataan ja kuinka maailmaa hallitsee ja johtaa salaseura. Myös Jussi Ahde kertoo kirjassa mistä salaliittoteorioissa on hänen mielestään kyse.

Kirjassa on monen erilaisten uskomusten ja teorioiden kertomuksia. Salaliittoteoreetikot jota esitäyttyvät kirjassa ehdottavat, että kaikki tekisivät omia tutkimuksiaan ja rohkeasti lähtisi ihmemaahan, kaninkoloon.

Salaliittoteorioiden ihmemaassa teos on hyvin kirjoitettu, mielenkiintoinen ja kattava teos salaliittoteorioista ja siihen liittyvistä asioista. Tämän teos pohjautuu haluun ymmärtää ja selventää miten ja miksi hurautetaan juuri salaliittoteorioihin ja mitä asiaa salaliittoteoriat ja salaliittoteoreetikot ajaa.  Kirja on herättävä ja lukemisen arvoinen tietopakkaus.

Kirjailijasta: Pasi Kivioja

Pasi Kivioja syntyi vuonna 1974 Orivedellä. Hän on vapaa toimittaja ja kirjailija sekä viestintäyrittäjä. Koulutukseltaan Kivioja on yhteiskuntatieteiden tohtori, hän valmistu Tampereen yliopistolta. Hän on myös käynyt toimittajakoulun. Vuonna 2013 hän perusti yrityksen Viestintäluotosi Oy yhdessä kahden kollegansa kanssa. Kiviojan esikoisteos Legendat julkaistiin vuonna 2001.

Tämän jälkeen Kiviojalta on ilmestynyt vielä viisi kirjaa josta Salaliittoteorioiden ihmemaassa – Tositarinoita ihmisistä kaninkolossa on viimeisin, vuodelta 2022. Tämän kirjan kirjoittaessaan Kivioja toimi Turun yliopiston psykologisen linjan FINSCI-hankkeessa erikoistutkijana. Kivioja on pitkään toiminut myös vapaana toimittajana ja hänen tekstejään on julkaistu muun muassa Suomen kuvalehdessä, Mikrobitissä ja Ilta-Sanomissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: