Saatan olla väärässä Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Björn Natthiko Lindeblad

Äänikirja

Johdanto

Björn Natthiko Lindeblad oli nuori ja lupaava ekonomi mutta hänestä tuntui silti, että jokin puuttui hänen elämästään. Hän päättyi munkiksi ja vietti melkein kaksikymmentä vuotta buddhalaisissa luostareissa. Siirtymä takaisin arkeen oli hyvin vaikeaa ja se jopa lamaannutti hänet ja ajoi hänet masennukseen.  Kun hän lopulta pääsi takaisin jaloilleen hän rupesi opettamaan meditointia ja luennoimaan. Lindeblad sai muutama vuosi sitten ALS-diagnoosin. Saatan olla väärässä äänikirja on hänen liikuttava ja viisas elämänkerta. Kirja on ollut huikea menestys.

Saatan olla väärässä äänikirja ilmainen on Markus Niemen äänittämä. Äänikirjan pituus on 5 tuntia ja 23 minuuttia pitkä. Teoksen on suomentanut Teija Hartikainen. Kirja julkaistiin vuonna 2020.

Kirjasta: Saatan olla väärässä

Nuori Björn Lindeblad oli 80-luvulla juuri valmistunut ekonomi ja sai heti työn koreassa asemassa AGAn Espanjan konttorissa. Lindeblad lopetti työn ja rupesi etsimään elämäänsä tarkoitusta, hän oli sijaisena kouluissa, luki kirjallisuustiedettä ja työskenteli YK:lle Intiassa. Kuitenkin jokin tuntui puuttuvan ja hän kaipasi elämäänsä lisää tarkoitusta ja merkitystä.

Saatan olla väärässä äänikirja kuvaa kuinka Lindeblad kiinnostui meditaatiosta ja buddhismista. Tämän kautta hän päättyi alkuun thaimaalaisen metsäluostariin noviisiksi, missä hän sai nimen Natthiko. Nathhiko tarkoittaa se jonka viisaus kasvaa. Lopulta Lindeblad vietti 17 vuotta munkkina eri puolilla maailmaa sijaitsevissa buddhalaisissa luostareissa. Lopulta hän ymmärsi, että oli aika jatkaa eteenpäin.

Saatan olla väärässä äänikirja ilmainen kuvaa, että hänen kauan kestänyt henkinen harjoittelu munkkina on se, ettei hän enää itse uskonut kaiken minkä hän ajattelee. Lindeblad sanoo tämän taidon olevan hänen supervoimansa.

Kirjassa Lindeblad kertoo vaikeuksista palata tavallisen elämään ja arkeen ja miten tämä ajoi hänet sekä masennukseen että tilaan missä hän ei enää kyennyt lainkaan toimia. Lopulta hänet auttoivat takaisin elämään kaikki mitä hän oli oppinut sekä hänen rakastavainen perhe. Kun Lindeblad pääsi elämään kiinni hänestä tuli menestykäs opettaja ja luennoitsija.

Joku vuosi sitten Lindeblad sai diagnoosin nopeasti etenevä ALS-tauti. ALS on parantumaton lihassairaus missä lihakset rappeutuvat. Kirjassaan Lindeblad kertoo kauniisti, herkästi ja jopa tuskallisesti siitä mitä hänen tähänastinen elämä on opettanut hänelle.

Saatan olla väärässä äänikirja on koskettava elämäntarina joka on sekä lukijoiden ja kriitikoiden ylistämä. Saatan olla väärässä oli myydyin tietokirja Ruotsissa vuonna 2020. Tämä kirja kertoo luonnollisella tavalla, miten ihminen tulisi suhtautua omiin tunteisiin ja ajatuksiin, jotta voi elää mahdollisimman hyvän elämän.

Kirjailijasta: Björn Natthiko Lindeblad

Björn Lindeblad syntyi vuonna 1961 Ruotsissa. Hän kuoli eutanasian kautta 17 tammikuuta vuonna 2022. Lindeblad sai Natthiko nimen ollessaan buddhistilainen munkki 17 vuoden ajan. Lindeblad oli koulutukseltaan ekonomi, vaikka tekikin sen alan töitä vaan lyhkäisen ajan. Enemmän tunnettu hän oli meditiointi opettajana sekä luennoitsijana.

Lindeblad valittiin vuonna 2012 puhumaan kokemuksistaan munkkina ruotsalaiseen radioon. Hänen puheestaan tuli niin suosittu, että tämän jälkeen hänet saavutti suurta suosiota meditaation opettajana, retriittien johtajana ja luennoitsijana.  Vuonna 2018 Lindeblad sairastui nopeasti etenevään ALSiin. Vuonna 2020 hänen kirjansa Saatan olla väärässä julkaistiin jonka jälkeen hän vieraili monessa eri tv-ohjelmassa, muun muassa Skavlanissa, Anna möter Björn ja Nyhetsmorgon.

Kuuntele Ilmaiseksi: