Ruokarouvan tytär Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Enni Mustonen

Äänikirja

Johdanto

Enni Mustosen, oikealta nimeltään Kirsi Manninen, kirjasarjan Syrjästäkatsoja osa viisi Ruokarouvan tytär kertoo Ida Erikssonin tyttärestään Kirstistä ja tämän ajasta muodin pääkaupungissa Pariisissa iloisella 1920-luvulla. Ruokarouvan tytär äänikirja kuvailee miten nuori Kirsti ei juurikaan viihdy koulussa vaan löytää itseänsä yhä uudestaan ystävänsä ompelimossa missä hänkin saa tehdä kauniita pukuja Helsingin hienoille rouville.

Yllättäen Kirstille tarjoutuu mahdollisuus työskennellä madame Cocon muotitalossa harjoittelijana, jonka hän ilon mielin vastaanottaa. Parisissa Kirsti saa tutustua sekä amerikkalaisia että suomalaisia taiteilijoita ja naisen jolla on samanlaiset silmät kun Kirstillä itsellään. Ruokarouvan tytär äänikirja ilmainen on Erja Manton äänittämä. Äänikirjan pituus on 18 tuntia ja 32 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Ruokarouvan tytär

Kirjasarjan Syrjästäkatsojan viides osa Ruokarouvan tytär äänikirja sijaitsee 1920-luvulle ja Pariisiin sekä muodin maailmaan. Syrjästäkatsoja on kirjailijanimellään Enni Mustonen kirjoittavan kirjailijan Kirsi Mannisen historiallinen ja kolmesta sukupolven naisista kertova romaanisarja. Ida Eriksson on kirjasarjan ensimmäinen päähenkilö, hänen tyttärensä Kirsti toinen ja kirjasarjan kolmessa viimeisessä kirjassa pääosassa on Kirstin tytär Viena joka tosin Ruokarouvan tytär kirjassa ei ole vielä syntynytkään.

Ruokarouvan tytär äänikirja kertoo että Ida Eriksson on nykyään täyshoitolan omistaja, hän on päässyt pitkälle siitä ajasta kun hän nuorena oli pikkupiika. Hänen tyttärensä Kirsi on kirjan alussa parikymppinen nuori nainen joka sen koommin ei tunnu viihtyvän opiskellen romaanista filologiaa ja luennoilla käymisestä. Kirsti on enemmän kiinnostunut muodista ja hän viettää paljon aikaa hänen ystävänsä omistamassa ompelimossa missä tehdään kauniita ateljeeripukuja rikkaille herrasrouville Helsingissä.

Sitten Kirsti pääsee apurahalla opintomatkalle Pariisiin. Hänestä on tullut taitava ompelija ja hän onnistuukin saamaan työpaikan, tuttaviensa kautta, Chanelin muotitalosta. Koska Kirsti on myös taiteellinen ja taitava piirtäjä, mallipukuompelimossa työnjohtajana työskentelevä Virgine Laurent ottaa suomalaisen Kirstin suojelukseen. Kirsti pääsee jopa asumaan hänen kauniiseen huoneistoon Pariisin keskustassa.

Ruokarouvan tytär äänikirja kuvailee miten Kirsti huomaa Virginien seinillä maalaus jonka naismallilla on ihan samanlaiset silmät kun hänellä itsellään, eli toistaan eriväriset. Virginie kertoo saaneensa maalaukset perintönä ja maalausten takaa piilee salaisuus jota Kirstille pikkuhiljaa selviää.

Pariisissa Kirsti viettää aikansa sekä suomalaisten että amerikkalaisten taitelijoiden, expatriaattien kanssa mihin muun muassa lukeutuu kirjailijan Ernest Hemingwayn perheenjäseniä. Samaan aikaan kotisuomessa Ida kaipaa tytärtään mutta hänet pitää kiireellisenä pienten kaksoispoikien lisäksi täyshoitola sekä hänen miehensä Eliaksen pirssiautobisnekset.

Ruokarouvan tytär on ihana historiallinen romaani tutilla henkilöillä ja tulehduksella iloista ja nostalgista 1920-lukua.

Kirjailijasta: Enni Mustonen

Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella 1950-luvun alussa syntynyt Kirsti Manninen on tunnettu käsikirjoittaja kirjailija. Hän käyttää oman nimen lisäksi myös kirjailijanimeä Enni Mustonen.  Hänen varsin laaja tuotantonsa koostuu yli 200 kirjasta johon lukeutuu historiallisten romaanien ja useamman kirjasarjan lisäksi naisviihdettä, dekkareita, lastenkirjoja, historiikkeja, näytelmiä, kirjallisuustutkimuksia ja käsikirjoituksia. Hänen kirjoittamiaan kirjasarjoja ovat Syrjästäkatsojan lisäksi Koskivuori, Pohjatuulen tarinoita ja Järjen ja tunteen tarinoita.

Ennen kirjailijaa uransa Manninen opiskeli muun muassa kirjallisuutta, historiaa, tiedotus- ja kasvatusoppia sekä suomen kieltä Helsingin yliopistolla. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Hän debytoi kirjailijan vuonna 1984 kirjallaan Maitotyttö. Kirjan kirjailijana on Enni Mustonen. Mannisen isä oli kirjailija Pekka Aukia ja tytär on kirjailija Katri Manninen.

Kuuntele Ilmaiseksi: