Ruohonleikkaaja Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Outi Pakkanen

Äänikirja

Johdanto

Ruohonleikkaaja on Outo Pakkasen kirjoittama psykologinen trilleri missä sekä nykyisyys että menneisyys vaikuttavat kohtalokkaasti kirjan tapahtumiin. Ruohonleikkaaja äänikirja kertoo mitä tapahtuu, kun Joel, terapeutti Merja Itälän, mies menehtyy. Hautajaisia ennen Merja lukee lehdestä toisen kuolinilmoituksen koskien Joeliä. Kuolemanilmoituksen on allekirjoitettu Rakkaasi. Merja alkaa epäilemään, että Joelilla on ollut toinen, salattu, elämä. 

Merjalla on itse äskettäin ollut suhteessa varatun asiakkaansa kanssa, miehen kanssa jolla on väkivaltainen vaimo. Merja huomaa, ettei suhde ole loppunut, vaikka hän luuli pistäneensä suhteen poikki. Kirjassa esiintyy myös Merjan naapuri, Eevamaria Jungman, jonka tapoihin kuuluu hoitaa pihan istutukset. Hänkin elää muilta salattua elämää. Ruhonleikkaaja äänikirja ilmainen lukee Riitta Havukainen, pituutta kirjalla on 7 tuntia ja 21 minuuttia.

Kirjasta: Ruohonleikkaaja

Outi Pakkasen Ruhonleikkaaja äänikirja on alun perin julkaistu vuonna 2006. Vaikka kirjan genre on jännitys kirjassa, kuvataan lähinnä muutaman ihmisen sisäistä maailmaa. Aina välillä kursivoidulla tekstillä kuvataan yhden kirjan henkilön lapsuuskertomusta jota hän terapeutilleen kertoo, vasta kirjan lopussa paljastu kenen lapsuudesta on kyse. Tämä koko kirjan läpi kulkeva lapsen tarina omasta sukuhistoriastansa on mielekästä lukemista.

Kirjassa ei ole kovin montaa päähenkilöä. Tarinassa keskitytään lähinnä Merja Itälään, joka kirjan alussa joutuu leskeksi. Lesken rooli ei tunnu kovin hyvin istumaan Merjaan. Kun hän ymmärtää miehellensä olleen toinen nainen, hän tulee vihaiseksi. Voisi sanoa, että kirjan teema on triangelidraama. Kirjassa esitellään myös muista teemoja kuten muun muassa naisen käyttämä väkivalta ja pettäminen.

Lisäksi kirjassa on joukko muita ihmisiä. Merjan rakastaja, hänen asiakkaansa, ja tämän väkivaltainen vaimo ja heidän tarinansa. Sen lisäksi Merjalla on ollut myös toinen rakastaja, nuori remonttimies Jarkko. Jarkko etsii vielä paikkansa maailmassa. Myös Merja naapuri Eevamaria Jungman, nainen joka aina hoitaa pihapiirin istutuksen, ja hänen salainen elämänsä tulee lukijalle tutuksi.

Ruohonleikkaaja äänikirja esittelee myös dekkareissa aina esiintyvä poliisipari. Pakkasen kirjassa he ovat elämäänsä väsynyt ylikonstaapeli Ström ja hänen työparinsa Jokinen. 

Pakkanen on taitava kirjailija. Vaikka Ruhonleikkaaja äänikirja ilmainen ei sisällä dekkarimaista jännityspiirrettä, hän onnistuu rytmittämään tarinan ja tekee tapahtumista mielenkiintoisia. Kirjassa kuollaan kyllä ja siellä on toki yksi murhakin, mutta tapahtumat etenevät hitaasti ja rauhallisesti.

Pakkasen kirja on rentouttava ja mukavaa lukemista. Dekkarikirjojen faneille tämä kirja ei tarjoa jännittäviä juonenkäänteitä eikä kovin paljon toimintaa mutta hahmojen mielenmaisemiin tutustuminen ja tarinan ratkominen on varsin mukavaa. Kyseessä on enemmänkin viihdettä, kun jännitystä.

Kirjailijasta: Outi Pakkanen

Outi Pakkanen syntyi vuonna 1946 Kokkolassa. Pakkanen on suomalainen kirjailija. Koulutukseltaan hän on ekonomi ja työskentelikin yli 35 vuotta mainos- ja markkinointialalla. Pakkanen on toiminut Uudet Kirjat -kirjakerhon päätoimittajana vuosina 1987–2004. Nykyisin Pakkanen toimii vapaana kirjailijana. Pakkanen on myös kustantamon Crime Timen yksi perustajajäsenistä.

Kirjailijana Pakkasella on laaja tuotanto. Hänen kirjojansa tapahtumat sijoittuvat etenkin Helsinkiin muun muassa sukujuhlissa, seminaareissa ja luokkakokouksissa. Pakkanen on kertonut, ettei halua tehdä kirjoissaan Poliisista sankari koska ei tunne tarpeeksi hyvin poliisin maailmaa. Hänen teoksissaan esiintyvät rikostutkija Antti Viitala ja Matti Martikka. Lähinnä Pakkanen kirjoittaa jännitysromaaneja. Hän on kirjoittanut myös Emmi Jurkan sekä Aino Acktén elämänkerrat.

Kuuntele Ilmaiseksi: