Rohkeudella Elina Gustafsson Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Ulla-Maija Paavilainen

Äänikirja

Johdanto

Rakkaudella Elina Gustafsson on elämänkerrallinen kertomus pienestä ujosta tytöstä joka 10-vuotiaana pelkää niin paljon, ettei uskalla edes puhua. Kolmetoistavuotiaana hän on päässyt ujoutensa yli juopottelemalla ja huonosta käytöstä johtuen hänet potkaistaan ulos koulusta ja hän huomaa ihastuvansa tyttöihin. Kahdeksantoistavuotiaana hänen työnsä on raksalla missä hän kantaa rautaa. Kaikki muuttuu, kun hän, Elina Gustafsson, astuu kehään. Tie kehältä vie hänet nyrkkeilyn Euroopan mestariksi mutta löytääkseen itseensä hän joutuu kärsimään myös masennuksesta ja syömishäiriöstä. Rakkaudella Elina Gustafsson äänikirja on kuvaus rohkeasta ja kapinallisesta naisesta ja hänen kipuilustaan löytää itsensä.

Rohkeudella Elina Gustafsson äänikirja lukee Gustafsson itse, sekä Jarkko Pajunen. Kirjailijana toimi Ulla-Maija Paavilainen. Kirja julkaistiin vuonna 2021. Rohkeudella Elina Gustafsson äänikirja ilmainen on pituudeltaan hieman yli 9 tuntia pitkä.

Kirjasta: Rohkeudella Elina Gustafsson

Ulla-Maija Paavilaisen kirjoitettu Rohkeudella Elina Gustafsson äänikirja on rohkaiseva teos, jossa Gustafsson kuvailee kasvutarinansa. Kyseessä ei ole urheilukirja vaan kuvaus nuoren, hukassa olevan nuoren matkastaan itseensä.

Rohkeudella Elina Gustafsson äänikirja ilmainen kuvailee kuinka Ellu aloitti ammattilaisnyrkkeilyn vasta 20-vuotiaana ja myös, kuinka hän lopetti sen kahdeksan vuotta myöhemmin. Gustafssonia ei ole tyrmätty kertaakaan nyrkkeilykehässä, mutta kehän ulkopuolella sen sijaan on iskuja tullut enemmänkin ja Gustafsson kuvaa kirjassaan, että omien ihanteiden löytäminen nyrkkeilyn maailmasta tuntui miltei mahdottomalta.

Rohkeutta vaati erityisesti urheilijuuden ja omana itsensä olemisen yhteensovittaminen. Gustafsson kertoo Rohkeudella Elina Gustafsson äänikirja tarinassaan, että hän on itse hyväksynyt seksuaalisuutensa jo nuorena tyttönä ja hän on ollut aiheesta myös avoin lähipiirilleen. Urheilijana olemisen aikana vastaan tuli kuitenkin tilanteita vastaan, joissa hänen seksuaalinen suuntautumisensa oli negatiivinen asia.

Rohkeudella Elina Gustafsson kirjassa Gustafsson kertoo miten hänen valmentajansa pyytää Gustafssonia juttelutuokiolle. Valmentaja on huolissaan Gustafssonin osallistumisesta kilpailuun Miss Gay Finlandiin. Syyksi valmentaja mainitsee muun muassa sponsorit. Valmentaja sanoo Gustafssonin voi olla mitä on kotonaan mutta muuten tulisi olla varuillaan.

Valmentaja kielsi Gustafssonin tulemasta kisoihin sateenkareen värisissä sukissaan koska valmentaja oli sitä mieltä, ettei kehä ole oikea paikka ottaa tai näyttää kantansa. Gustafsson ei jakanut valmentajan mielipiteitään ja hän päätti, ettei halua kenenkään muun joutumaan samaan kohteluun. 

Gustafsson kokee, että hänen urheilu-uransa aikana seksuaalivähemmistöjen huomioiminen urheilupiireissä on mennyt eteenpäin. Hän on ainut, ainakin avoimesti oleva seksuaalivähemmistöön kuuluva suomalainen huippunyrkkeilijä, joten hän on itsekin ollut viemässä asioita eteenpäin.

Gustafsson ehti urheilu-uransa aikana saavuttaa nyrkkeilyn Euroopan mestari tittelin, MM-pronssimitalin sekä moninkertainen Suomen mestari. Hän lopetti urheilu-uransa nyrkkeilijänä vuonna 2020.

Kirjailijasta: Ulla-Maija Paavilainen

Kirjailija Ulla-Maija Paavilainen syntyi vuonna 1955 Eurassa. Hän on suomalainen kirjailija ja toimittaja. Hän on koulutukseltaan toimittaja. Hän valmistui toimittajaksi vuonna 1977 Tampereen yliopistolta. Paavilainen on ollut toimittajana monessa lehdissä muun muassa Seurassa ja Iltalehdessä. Hän on ollut päätoimittajana 18 vuotta Me Naiset lehdessä sekä vuosina 2002–2012 hän toimi Sport lehden päätoimittajana. Nykyään Paavilainen on vapaa toimittaja ja kirjailija. Hänen esikoiskirjansa Sinulle luoto julkaistiin vuonna 2007. Hän on julkaissut tämän jälkeen 13 kirjaa. 

Paavilaisella on ollut monia luottamustehtäviä kuten Suomen Taitoluistelunliiton puheenjohtajana ja Superpesis Oy:n varapuheenjohtajana. Hän on myös puheenjohtajana Liikunnaiset verkostossa. Paavilainen on saanut Piikkarit-kunniamaininnan hänen tekemästään työstään liikunnan tasa-arvoa edistääkseen.

Kuuntele Ilmaiseksi: