Rakkaus Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Meeri Koutaniemi & Ann-Mari Leinonen

Äänikirja

Johdanto

Rakkaus on Meeri Koutaniemen ja Ann-Mari Leitosen kirja missä 25 tunnettu suomalaista kertovat oman näkemyksensä siitä mitä rakkaus on. Rakkaus äänikirja käsittelee miten rakkauden voima voi muuttaa maailmaa ja ihmiset. Muun muassa mediapersoona Maria Veitola, jalkapalloilija Tim Sparf ja muusikko Joel Hokka yhtyeestä Blind Chanelista kertovat kuinka rakkaus on koskettanut heitä ja merkinnyt heille heidän omassa elämässään.

Rakkaus merkitsee eri ihmiselle eri asiaa. Joillekin rakkaus on yhtä kuin perhettä, joillekin taas rakkaus on musiikki, jumala tai rakkaus omaan lapseensa tai kumppaniin. Rakkaus äänikirja ilmainen on Rosanna Kempin ja Ilkka Villin äänittämä. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 1 minuutti pitkä.

Kirjasta: Rakkaus

Rakkauden voima on ihmeellinen. Rakkauden vuoksi ja takia ihminen voi muuttaa elämänsä suunnan ja rakkauden voima on niin voimakas, että se pystyy omalla voimalla muuttaa kokonaisia yhteiskuntiakin. Rakkaus voi kasvattaa ja avata ihmismieliä ennen näkemättömällä tavalla, kun taas puute rakkaudesta voi toimia päinvastaisesti. Rakkaus äänikirja kertoo mitä rakkaus tarkoittaa 25 eri tunnetulle suomalaiselle.

Kirjassa Chisu, Saara Aalto, Hannu-Pekka Björkman, Fatim Dirra, Peter Franzén, Kirsi Alm-Siira, Joel Hokka, Maaret Kallio, Tommy Hellsten, Mercedes, Pekka Hyysalo, Ina Mikkola, Ali Jahangiri, Vappu Pimiä, Arkkipiispa Tapio Luoma, Mira Potkonen, Tunna Milonoff, Seela Sella, Tim Sparv, Miitta Sorvali, Christoffer Strandberg, Maria Veitola, Jorma Uotinen, Sikke Sumari ja Veronica Verho kertovat mitä rakkaus merkitsee juuri heille itselleen.

Rakkaus äänikirja ilmainen alkaa muusikon Chisun kertomuksellaan mitä rakkaus merkitsee hänelle. Chisu kuvaa kirjassaan miten Jumala on rakkauden tarkoitus hänen elämässään. Chisu kuvailee oman uskomuksensa siitä, että jokaisen sisällä on jumala, rakkautta ja kuinka tämä voima voi ohjeistaa ihmistä oikealle tielle elämässään.

Kirjassa näyttelijä Hannu-Pekka Björkman kuvailee rakkautta lapsuudenkotinsa ja maisemien kautta. Pohjanmaalla Ilmajoella rakkautta ei juurikaan näytetty koskettelemalla vaan yhdessä tekemisen kautta. Björkman kuvailee kuinka turvallinen ja onnellinen lapsuus on vaikuttanut häneen syvästi.

Rakkaus äänikirja kertoo musiikkiyhtyeen Blind Chanelin kitaristia, laulajasta ja lauluntekijästä Joel Hokka. Omassa tekstissään Hokka kuvailee kuinka hänen elämänsä muuttui kokonaan, kun hän sai 13-vuotiiana käteensä kitaran. Vaikeasti koulukiusattu nuori Hokka löysi musiikin kautta rakkautta ja voimaa jaksaa eteenpäin.

Teologi, kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten puolestaan kuvailee omassa osiossaan rakkautta edesmenneen vaimoonsa. Heidän rakastumisensa Hellsten kuvailee kokovaltaiseksi syväksi kokemuksesi ja niin vahvaksi ettei ollut koskaan aiemmin kokenut vastaavaa.

Rakkaus on ihana kirja, kertomukset eroavat paljon toisistaan ja herättää ajatuksia ja mietteitä omastakin kokemuksestaan rakkaudesta.

Kirjailijat: Ann-Mari Leinonen ja Meeri Koutaniemi

Ann-Mari Leinonen syntyi vuonna 1978 Kotkassa. Leinonen on toimittaja, kirjailija ja dokumentaristi. Hän on työskennellyt yli 20 vuoden ajan eri lehdissä toimittajana, radiossa sekä televisiossa. Leinosen esikoisteos oli hänen omiin kokemuksiinsa perustuva Sentillä rakkautta -liattu. Kirja julkaistiin vuonna 2017. Leinonen ja Koutaniemi on aiemmin julkaisseet kirjan Vahvaksi rikotut vuonna 2020.

Meeri Koutaniemi syntyi vuonna 1987 Kuusamossa. Koutaniemi on erittäin arvostettu valokuvaaja. Hän on opiskellut sekä teatterilukiossa, Sibelius-lukiossa sekä Tampereen yliopistolla kuvajournalismia. Koutaniemi on palkittu varsinkin hänen henkilökuvistaan sekä kuvareportaaseista, jotka käsittelevät vähemmistöjä, ihmisoikeuksia ja voimaantumista. Hän on ollut mukana monen eri kirjaprojektissa sekä valokuvaajana että kirjoittajana. Hän on matkustellut ympäri maailmaa kuvaamassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: