Rainbow in the Dark Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Mick Wall & Ronnie James Dio & Wendy Dio

Äänikirja

Johdanto

Ronnie James Dio ja hänen vaimonsa Wendy Dio ovat yhdessä tunnetun brittiläisen rocktoimittajan ja tiedekirjailijan Mick Wallin kanssa kirjoittanut elämänkerran Rainbow in the Dark: omaelämäkerta yhden hevimusiikki genren suurimmasta nimestä ja vaikuttajasta Ronnie James Diosta. Dio aloitti itse elämänkerran kirjoittamisen mutta hän menehtyi ennen, kun kirja valmistui. Wendy Dio ja Mick Wall saattoivat kirjan loppuun. Wall oli sekä Dion hyvä ystävä kolmen vuosikymmenen ajan sekä toimi tämän pr-vastaavana 1980-luvulla ja 1990-luvulla.

Rainbow in the Dark äänikirja on Klaus Flamingin äänittämä. Kirjan suomennoksen on tehnyt Sirpa Parviainen. Kirja julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Rainbow in the Dark äänikirja ilmainen on pituudeltaan 11 tuntia ja 15 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Rainbow in the Dark

Rainbow in the Dark äänikirja ilmainen kertoo hevilaulajan Dion värikkäästä elämästä. Ronnie James Giovanni Padanova syntyi vuonna 1942 Portsmouthissa New Hampshiressa.  Dion perhe eli normaalia keskiluokkaista elämää. Jo lapsena Dio oli levoton poika, joka oli aina vauhdissa. Kirjassaan Dio muistelee lämpimästi muun muassa lapsuudenystäviään, jotka kirjan mukaan auttoivat Dio alkuun musiikillisesti.

Dio liittyi 1970-luvulla Rainbow yhtyeeseen, jota johti Ritchie Blackmore. Rainbow in the Dark äänikirja kertoo yhteistyön Ritchie Blackmoren kanssa olleen vaikeaa mutta kantoi hedelmää. Kirjassa Dio kuvaa aikaa erittäin merkillisenä hänen musiikillisen kehityksensä kannalta. Rainbow yhtyeessä oleminen nosti Dion julkisuuteen.

Vuonna 1979 Ozzy Osbourne lähti Black Sabbath yhtyeestä ja Diosta tuli yhtyen uusi solisti. Vuonna 1982 Dio perusti oman, hänen nimensä kantavan, yhtyen Dio yhdessä Black Sabbathin rumpalin Vinny Appicen kanssa. Dion debyyttialbumia Holy Diver pidetään edelleen yhtenä metallimusiikin merkittävimmistä albumista.  Dion eri yhtyeissä ja kokoonpanoissa levyttämää musiikkia on maailmanlaajuisesti myyty lähes 50 miljoonaa kappaletta. Dioa tunnetaan ja muistetaan myös pirunsarvi-käsimerkin ideoijana. Elämänsä aikana Diosta tuli yksi maailman pitkäaikaisimpia ja arvostetuimpia metallimusiikin laulajia.

Dio menehtyi kotonaan Texasissa vuonna 2010 vatsasyöpään. Diolla oli yksi adoptiolapsi ensimmäisestä avioliitostaan. Dio jäivät kaipaamaan kuitenkin perheen ja ystävien lisäksi iso lauma metallimusiikin faneja ympäri koko maailmaa. Dio yli viidenkymmenen vuoden kestäneellä urallaan hänet on palkittu monesti.

Rainbow in the Dark äänikirja on tulvillaan kiitosta Dion suunnasta. Kirjassaan hän muun muassa kiittää vaimonsa ja managerinsa Wendy Dioa. Vaimonsa ansioista Diosta tuli, omien sanojensa mukaan, tasapainoisempi ja hän onnistui johtaa bändinsä suosion huipulle. Suosiostaan Dio kiittää ja muistaa myös Tony Iommia. Iommin kohtaaminen auttoi Diota tulla vielä suositummaksi.

Kirjailijasta: Ronnie James Dio, Wendy Dio ja Mick Wall

Mick Wall syntyi vuonna 1958 Iso-Britanniassa. Hän on brittiläinen musiikkitoimittaja, kirjailija, radio- sekä tv-persoona. Häntä on kuvattu maailman johtamana rock-, ja metalli musiikki kirjailijana. Hän aloitti toimittajana vuonna 1977 Sounds lehdessä. Vuonna 1986 hän julkaisi esikoiskirjansa kertoen Ozzy Osbournesta. Uransa aikana hän on julkaissut yli 25 teosta joista kaikki liittyvät musiikkiin muun muassa Lemmy teos vuodelta 2016.

Wendy Walters syntyi vuonna 1945. Vuonna 1966 Wendy meni naimisiin rumpalin Aynsleyn Dunbarin kanssa. He erosivat muutaman vuoden myöhemmin. Wendy oli naimisissa kitaristin Ricardo Gaxiolan kanssa vuosina 1972–1977. Wendy meni vuonna 1978 naimisiin Ronnie James Dion kanssa vuonna 1978. He olivat yhdessä Dion kuolemaan asti. Wendy työskenteli managerina.

Kuuntele Ilmaiseksi: