Rafaelin enkeli Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Tuija Lehtinen

Äänikirja

Johdanto

Tuija Lehtisen kirjoittama Rafaelin enkeli muodostaa yhdessä Lehtisen aiemmin kirjoittaman Mikaelan enkelit kirjan kanssa yhtenäisen romanttisen, humoristisen ja yllättäviä käänteitä sisältävän tarinan. Rafaelin enkeli äänikirja kertoo Mikaelasta, joka yllättäen saa isoäidiltänsä viestin. Viestissä kerrotaan Mikaelan velipuolen Rafaelin kuolleen tapaturmaisesti ja että Mikaela on saanut perinnön. Perintö sisältää arvokiinteistön ja pubin, sekä pubin omaperäinen henkilökunta.

Mikaela päättää jättää työnsä ja elämänsä Helsingissä ja tarttua uuteen haasteeseen. Isossa elämänmuutoksessa myös Mikaelan parisuhde loppuu. Elämä pikkukaupungissa on erilaista ja pikkuhiljaa Mikaelalle paljastuu Rafaelin menneisyydestään uusia asioita. Rafaelin enkeli äänikirja ilmainen on Usva Kärnän äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ja 56 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Rafaelin enkeli

Rafaelin enkeli on Tuija Lehtisen kirjoittama romaani, joka kertoo Mikaelan elämästään. Kirjan Rafael on Mikaelan velipuoli, joka kirjan alussa yllättäen kuolee tapaturmassa. Omaperäinen, leppoisa ja mukava Rafaelin kuolema on Mikaelalle kova isku mutta kovempi isku on se mitä tapahtuu Rafaelin kuoleman jälkeen.

Rafaelin enkeli äänikirja kuvailee miten isoäidin lähettämä viesti saa ensin Mikaelan pois tolaltaan mutta kun Mikaelalle yhtäkkiä paljastuu, että Rafael jätti hänelle perinnön kokee Mikaela olevansa kuten Tuhkimo. Hänet onkin siunattu ylenpalttisesti yllättävältä taholta. Mikaela perii Rafaelin omistuksessa ollut arvokiinteistö sekä kiinteistössä oleva pubi, ja pubin kuuluva erikoinen, värikäs ja omaperäinen henkilökunta. Alkuun Mikaela pohtii kuitenkin onko hänet tehty asumaan pikkukaupungissa.

Rafaelin enkeli äänikirja ilmainen kuvailee miten Mikaela päättä tarttua haasteeseen. Hän jättää elämänsä Helsingissä, työn mainostoimistossa ja urakeskeisen miehen ja muuttaa pikkukaupunkiin.  Rafaelilta saatu perintö muuttaa Mikaelan elämän täydellisesti. Silti Mikaela on varma, että hänen elämänsä Helsingissä on ohi, ja että on uuden elämänvaiheen aika.

Rafaelin enkeli äänikirja paljastaa, että Mikaelan ollessaan osana pikkukaupungin elämää hänelle alkaa vähitellen selviämään muun muassa asioita kaupungin asukkaiden ihmissuhteista ja myös Rafaelin menneisyydestä. Kuka Rafaelin salattu rakastettu oli ja miksi heidän häänsä peruuntui? Kaiken tämän Mikaela saa selville ja myös muun muassa sen, miksei hänen velipuolensa antoi perinnön hänen rakastetulleen.

Tuija Lehtisen kirjoittama ihmissuhdedraama sisältää myös letkeää huumoria ja tarinassa on monta raikasta tuulahdusta, jos vertaa perinteiseen viihderomaanien sisältöön. Rafaelin enkeli tarina etenee sujuvan rauhallisesti eikä Mikaelan elämän uudelleen järjestelyyn rakkautta tarvita vaan Mikaela löytää ratkaisun, kun hän löytää oman paikkansa maailmassa ja pääse toteutumaan omia unelmiaan. Kirja on viihtyisä ajanviettoon oikein sopiva.

Kirjailijasta: Tuija Lehtinen

Tuija Lehtinen syntyi vuonna 1954 Helsingissä. Hän on vapaa toimittaja ja kirjailija. Lehtisen ura on ollut hyvin tuottelias.  Lehtinen on opiskellut tilastotiedettä ja sivuaineina muun muassa kansantaloustiedettä ja matematiikka. Lehtinen valmistui vuonna 1978 luonnontieteiden kandidaatiksi Oulun yliopistolta. Vuoteen 1984 asti Lehtinen toimi vapaana toimittajana ja tämän jälkeen hän on ollut kokopäiväinen kirjailija.

Lehtisen esikoisromaani vuodelta 1986 oli nimeltään Rosan talo. Lehtinen on kirjoittanut romaanien ja käsikirjoitusten lisäksi myös monta nuorille tarkoitettuja kirjasarjoja kuten Mirkka, Janne, Laura ja Rebekka nimisiä sarjoja. Hänen kirjoittamia sarjoja ovat käännetty usealle kielelle kuten muun muassa Tanskaksi ja Japaniksi. Lehtinen on vastaanottanut pitkällä urallaan useat palkinnot kuten Topelius-palkinnon kahdesti ja Pro-Finlandia kunniamerkin vuonna 2017.

Kuuntele Ilmaiseksi: