Puuvillatehtaan varjossa Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Ann-Christin Antell

Äänikirja

Johdanto

Puuvillatehtaan varjossa on ensimmäinen osa Puuvillatehtaan nimisessä kirjasarjassa. Romaani on kirjastohoitajan Ann-Christin Antellin esikoisteos. Kirja on historiaa sisältävä romanttinen tarina jonka tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun loppuun Suomen Turkuun. Puuvillatehtaan varjossa äänikirja kertoo leiskuvasta ja järkevästä nuoresta leskestä Jenny Malmströmistä. Malmström on mukana Rouvainyhdistyksessä joka järjestää muun muassa naamiaisia ja rusettiluistelua, jotta saisivat kerättyä varoja muun muassa Kansankirjaston perustamiseen ja hyväntekeväisyyteen.

Malmström tutustuu Turun seurapiirissä sekä puuvillatehtaan johtajaan Fredrik Barkeriin että maisteri Vanhaseen. Tästä seuraa sekä draamaa että mustasukkaisuutta. Lopulta Jenny on tilanteesta missä hän joutuu valitsemaan kenelle hänen sydämensä kuuluu. Puuvilla tehtaan varjossa äänikirja ilmainen on Sanna Majurin äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 44 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Puuvillatehtaan varjossa

Historiallinen romaani Puuvillatehtaan varjossa äänikirja esittää kuuntelijalle nuorta leskirouva nimeltään Jenny Malmströmiä 1800-luvun turkulaisista seurapiireistä. Tarina alkaa, kun nuori rovastintytär Jenny seisoo rakkaansa haudalla. Tämä kuoli koleraan kolme vuotta aiemmin, kun Jenny odotti parin esikoista. Jenny menetti myös lapsensa. Poika syntyi kuolleena.

Antellin kehittämä sankaritar kiukuttaa, ettei naiset voivat opiskella taikka harjoittaa samoja ammatteja kuin miehet. Hänen oma isänsä on aina kannustanut tyttärensä mutta silti Jenny päättyi naimisiin. Leskenä oleva Jenny toimii aktiivisena osana muun muassa Rouvainyhdistykseen jonka tarkoituksena on harjoittaa hyväntekeväisyyttä.

Puuvillatehtaan varjossa äänikirja ilmainen kuvaa miten Jenny, yhdistyksen toiminnan kautta, tapaa Fredrik Barkerin, puuvillatehtailija John Barkerin komean ja hieman ylimielisen pojan. Jenny yrittää taivutella puuvillatehtaan johtajan osallistumaan hankkeeseen jossa rakennettaisiin tehdastyöläisille parempia asuntoja. Jenny on sopinut tapaavansa vanhan johtajan Johnin mutta paikalle saapuukin Fredrik. Tapaaminen ei suju hyvin ja Jenny poistuu paikalta kiukusta kihisevänä.

Sitten Jenny tapaa sivistyskerhon luennolla maisteri Vanhasen joka sekä opettaa että on mukana perustamassa suomenkielistä lehteä Turkuun. Jenny, joka on sekä kaunis että sivistynyt, herättää selkeästi kiinnostusta miehissä. Kun sitten kolmantena miehenä kuvioihin astuu herra Aaltonen, Koroistenniemen työnjohtaja, on sekä draamaa että mustasukkaisuutta ilmassa.

Puuvilla tehtaan varjossa äänikirja kertoo, että miehiä Jennyn elämässä riittää mutta kenelle Jennyn sydän kuuluu? Kun Jenny viimein tekee päätöksensä alkaa kohtalo pelaamaan hänen kanssaan ja ikävät sattumukset seuraavat toisiansa. Tuleeko Jennylle ja hänen sydämensä valitulle koskaan onnellista loppua?

Puuvillatehtaan varjossa on ensimmäinen osa ainakin kolme osaisesta kirjasarjasta Puuvillatehdas. Puuvillatehtaan varjossa kertoo itsenäisen ja vahvan nuoren leskirouvan elämästä aikaan jona teollistuminen vahvistuu, työväenliike nousee ja naiset rupeavat vaatimaan osakseen tasa-arvoa.

Kirjailijalta: Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antell syntyi Turussa vuonna 1974. Hän opiskeli muun muassa arkeologiaa ja historiaa yliopistossa. Valmistettuaan hän ei onnistunut löytämään omalta alalta työtä jonka vuoksi hän opiskeli kirjastoalaa. Hän on työskennellyt kirjastoissa Turun kaupungissa yli kaksi vuosikymmentä. Tällä hetkellä Antell opiskelee luovaa kirjoittamista ja on sen vuoksi opintovapaalla. Vapaa-ajalla Antell harrastaa muun muassa laulamista ja jalkapalloa. Hän asuu Turussa perheensä kanssa.

Antellin esikoisromaani Puuvillatehtaan varjossa julkaistiin vuonna 2021. Hänen tekstistään huomaa hänen tuntemustaan arkeologiasta ja historiasta. Kirjassa paista läpi myös kirjailijan rakkautta kotikaupunkiinsa. Antell on kertonut, että kirjan päähenkilöt tulivat hänelle unen muodossa. Unen henkilöt ei jättänyt Antellia rauhaan, joten lopulta hän aloitti tarinan kirjoittamisen heidän ympärille.

Kuuntele Ilmaiseksi: