Puuvillatehtaan perijä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Ann-Christin Antell

Äänikirja

Johdanto

Suuren suosion saavuttaneen Puuvillatehtaan varjossa odotettu toinen osa Puuvillatehtaan perijä kertoo Martasta. Martta on Jenny ja Fredrik Barkerin ottotytär joka palaa ilman perhettänsä Turkuun. Turussa hän pääsee kansankirjastoon töihin. Turun seurapiireihin pääsemin ei ole kaikista helpointa, mutta puuvillatehtailija Robert huolehtii tarkoin Martasta, vaikka seurapiirit ei välttämättä anna Martan unohtaa syntyperäänsä. Samaan aikaan Martan lapsuudenystävä nykyään telakalla työssä oleva Juho herättää Martan kiinnostuksen karkealla olemuksellaan.

Puuvillatehtaan perijä äänikirja kertoo rakkaudesta ja itsensä löytämisestä Suomessa 1900-luvun alussa. Kun teollistuminen johtaa sekä yhteiskunnalliseen liikehdintään että luokkajaon murtamiseen ja autonomian tilanne johtaa suurlakkoon, myös Martan elämä muuttuu. Puuvillatehtaan perijä äänikirja ilmainen on Sanna Majurin äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 56 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Puuvillatehtaan perijä

Puuvillatehtaan perijä on Puuvillatehtaan varjossa kirjan jatko-osa. Puuvillatehtaan varjossa kirjan pääosassa oleva Jenny on nykyään onnellisesti naimisissa Fredrikinsä kanssa Ruotsissa. Puuvillatehtaan perijä äänikirja kertoo Martasta. Martta tuli jo Puuvillatehtaan varjossa kirjassa tutuksi, hän on nimittäin Jennyn adoptiotytär. Martta on kasvanut nuoreksi, somaksi ja kunnolliseksi neidiksi. Naimaiässä olevaa neitoa ympäröikin kirjassa useampi mies.

Puuvillatehtaan perijä äänikirja ilmainen alkaakin sillä, että Martta palaa Turkuun siitä syystä, että hänen pikkuveljensä Matti aloittaa siellä lyseon. Muu perhe jäävät Ruotsiin missä he ovat jo pidempään asuneet. Kirja kertoo Martan romansseista myös hänen työstään kansakirjastossa. Kirjasta saa näin ollen mukavan ymmärryksen myös Suomen kirjaston alusta ja historiasta.

Puuvillatehtailija Robert kiinnostuu kauniista Martasta ja alkaakin viemään hänet tapahtumiin missä Turun kerma liikkuu. Se ei ole kuitenkaan ihan yksinkertaista Martalle. Hänen köyhä taustansa ei katsota hyvällä ja hän on joutua kermaan hampaisiin.

Martta ja hänen veli ovatkin saaneet nauttia elämästä hyvänmaineisen porvariperheen ottolapsina mutta nyt Martta on tilanteessa jossa hän joutuu valitsemaan kenen joukossa seisoo ja haluaako hän olla omasta taustastaan ylpeä vai meinaako hän hävetä ja piilottaa sukujuuriaan. Kun kuvioihin astuu myös Martan lapsuudenystävä, telakkatyöläinen komea Juho joka saa Martan sydämen lyönnit kiihtymään, on Martta taas vaikean valinnan edes.

Puuvillatehtaan perijä äänikirja kuvaa kuinka Venäjän sortovuodet painavat myös Turussa ja miten työväenaate nostaa päätänsä. Martta ja Matti osallistuvat vastarintatoimeen ja kirjassa kuvataankin hyvin miten erilaista elämä oli heille joka omisti puuvillatehtaan ja heille jotka olivat siellä töissä.

Puuvillatehtaan perijä on historiallinen rakkaustarina joka saa vielä kolmannella kirjalla jatkoa. Kirja on mielenkiintoinen ja helposti lähestyvä ja tarjoaa romanttisuuden lisäksi myös ison palan Suomen historiaa.

Kirjailijalta: Ann-Christin Antell

Ann-Christin Antell syntyi Turussa vuonna 1974. Hän on opiskellut arkeologiaa ja muun muassa historiaa yliopistolla. Koska alan työtä ei ollut tarjolla hän opiskeli kirjastoalaa ja on työskennellyt Turun kirjastoissa yli 20 vuotta. Nykyään hän työskentelee kirjastonhoitajana Turun kaupunginkirjastossa mutta on tällä hetkellä opintovapaalla ja opiskelee kirjoittamisen ohella luovaa kirjoittamista. Hän asuu perheineen Turussa. Hän harrastaa jalkapalloa ja laulamista. 

Esikoisromaanissa Puuvillatehtaan varjossa voi nähdä sekä kirjailijan tuntemusta ja tietoa historiasta ja arkeologiasta.  Kirjaoissa huomaa myös, että Antell rakastaa kotikaupunkinsa ja nauttii romantiikasta. Hän on kertonut nähneensä unta kirjan päähenkilöistä Jennystä ja Fredrikistä, ja tämän jälkeen he eivät jättäneet hänet enää rauhaan. Hänen unessaan tosin he asuivat Australiassa mutta Antell keksi sijoittaa tarinaansa Turkuun.

Kuuntele Ilmaiseksi: