Puutalokaupungin naiset Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Pirjo Tuominen

Äänikirja

Johdanto

Pirjo Tuomisen kirjoittama Puutalokaupungin naiset perustuu löysästi hänen omiin kokemuksiin ja sijoittuu nostalgisille 1940–1950 luvuille. Puutalokaupungin naiset äänikirja on lämminhenkinen tarina suomalaisista naisista puutaloyhteisössä ja suurperheissä jotka jättivät toistensa elämään jälkiä. Kirjassa Vienan ja hänen suuren sukunsa talo Lappeenrannassa oli kaupunkilaistettu versio suurperhemallista.

Kirjan keskiössä on puutalon keittiö joka on talon, mutta myös perheen, sukulaisten ja ystävien turvapaikka. Isossa keittiössä on aina väkeä ja siellä jaetaan elämän iloja ja suruja. Perillistenkatu 10 pystyi elämään jopa jatkosodan aikana turvallisen ja onnellisen lapsuuden. Sama osoite oli myös kirjailijan oma lapsuudenkoti. Puutalokaupungin naiset äänikirja ilmainen on äänittänyt Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 27 minuuttia.

Kirjasta: Puutalokaupungin naiset

Puutalokaupungin naiset on Pirjo Tuomisen kirjoittama romaani perustuu löyhästi hänen omaan lapsuutensa ja nuoruuteensa. Kirjan päätapahtumat sijoittuvat Lappeenrantaan, Perillistenkadussa 10. Tämä osoite oli myös kirjailijan lapsuuskoti. Perillistenkadulla 10 vanhassa puutalossa asuu mummo Lahja, vaari Tobias, heidän tyttärensä Hanna ja Hannan mies Toivo. Tämän lisäksi samassa osoitteessa asuu Hannan ja Toivon tyttäret Viena ja Helmi sekä Helmin poika Kari. Hannalla ja Toivolla oli myös poika, Aatos, mutta hän on menehtynyt. Lisäksi talossa asuvat vuokralaiset Kerttu ja Kirsti Kuhanen.

Puutalokaupungin naiset äänikirja esittää myös Revon maatilan ja Arvolan maatilan asukkaat. Arvolat seikkailevat kirjassa myös heidän kaupunkikodissaan ja rantahuvilallaan. Tämän lisäksi tutustutaan kirjassa myös Kalliolan tilaan ja perhe Peltolaan.

Puutalokaupungin naiset äänikirja ilmainen tapahtumat alkavat vuodesta 1939 kun Lahja-mummo palaa kotiinsa ollessaan käymässä Revon ja Arvolan maataloissa. Lahja on huolissaan tyttärestään Hannasta joka kirjan alussa odottaa viimeisillään lasta. Lapsen tuleva isä on Viipurissa taistelukoulussa.

Perillisenkadun asunnossa oli muutama asia josta ei ääneen puhuttu. Yksi niistä oli Topiaksen alkoholiongelma. Vaikka Topias oli ahkera ja toimelias mies hän oli myös aivan liian hyvänluonteinen ja hän oli omalla tyhmyydellään menettänyt perheen koko omaisuus. Tämä jälkeen perhe oli onnistunut ostamaan purettavan hirsitalon ja rakennuttanut sen Lappeenrantaan. Topias oli häpeissään, meni rullatehtaalle töihin ja rupesi ryyppäämään. Heidän talonsa kätki sisälleen neljä pientä asuntoa missä Lahjan keittiö oli koko perheen, suvun ja talon keskipiste.

Puutalokaupungin naiset äänikirja kertoo naisista tämän talon sisällä ja naisista jotka liittyivät perheeseen joka talossa asuu. Keittiöstä, jossa oli aina lämmin leivinuuni ja paljon väkeä. Keittiöstä jossa naiset jakavat elämänsä toisilleen ja tarjoavat auttavaa kättä. Kyseessä on nostalginen, lämminhenkinen ja kiinnostava kuvaus ajasta ja vahvoista naisista jotka tekivät parhaansa, sillä mitä heillä oli.

Kirjailijasta: Pirjo Tuominen

Pirjo Tuominen syntyi vuonna 1939 Lappeenrannassa missä hän myös eli lapsuutensa ja nuoruutensa. Tuominen on kirjailija ja hän on tuotteliaan uransa aikana julkaissut yli 50 kirjaa, muun muassa historiallisia kirjoja ja kirjasarjoja. Hänen esikoisteoksensa Mariaana, Vantaan tytär julkaistiin vuonna 1978. Tuominen on kirjoittanut pääosin historiallisia romaaneja joiden tapahtumat sijoittuvat Suomeen 1700–1800-luvulla.

Tuominen on myös kirjoittanut kirjasarjat Suuriruhtinaanmaa, Kokemäki-sarja, Satakunta-sarja ja jännityskirjasarjan Mailis Sarka. Hän on myös kirjoittanut Kyllikki Virtasen ja Sanelma Vuorteen elämänkerrat, ja hän on toimittanut Mielikki Ivalon muistelmat. Hänen kirjojensa Arvoisa Rouva Marie ja Myrttiseppeleet pohjalta on tehty televisioelokuvia. Ennen kirjailijauransa Tuominen toimi mainostoimittajana ja tiedottajana Helsingissä.

Kuuntele Ilmaiseksi: