Putinin sisäpiirissä Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Catherine Belton

Äänikirja

Johdanto

Putinin sisäpiirissä on Catherine Beltonin kirjoitta kirja siitä, miten Venäjän presidentti Vladimir Putin ja hänen lähipiiriin kuuluvat KGB-miehet onnistuivat kaappaamaan Venäjällä vallan. Belton on Moskovan kirjeenvaihtaja ja tutkiva journalisti ja kirjassaan hän kertoo muun muassa kuinka Venäjän johto häiritsi Yhdysvaltojen vaaleja, miten he tukevat ääriliikehdintää Euroopassa ja miten he lähtivät vuonna 2014 sotimaan Ukrainaan.

Putinin sisäpiirissä äänikirja kertoo mitä Putin on tehnyt lisätäkseen omaa vaikutusvaltansa ja samalla heikentänyt länsimaisia instituutiota. Kirjassa pohditaan tähän syitä ja tutkii, kuka on tämän kaiken takana. Putinin sisäpiirissä äänikirja ilmainen on äänittänyt Ilona Chevakova. Äänikirjan pituus on 20 tuntia ja 58 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro.

Kirjasta: Putinin sisäpiirissä

Putinin sisäpiirissä äänikirja kertoo kirjeenvaihtaja ja tutkivan journalistin Catherinen Beltonin perusteellisin sanoin Venäjän presidentin Vladimir Putinin sisäpiiristä ja hänen historiansa ja nousunsa Venäjän presidentiksi. Kirjassa Belton kertoo miten Putin korvasi suurliikemiehet Jeltsinin kaudesta uskollisilla oligarkeilla. Tämä sekä horjautti maan taloutta ja oikeusjärjestelmää ja Kremlin kautta tämä vaikutti myös Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Putinin sisäpiirissä äänikirja ilmainen paljastaa miten KGB teki paluun Venäjälle.  Tarina alkaa, kun Neuvostoliitto romahti. Tällöin suuret liikemiesverkostot kahmivat miljardeja dollareita Venäjän valtion omistamista yrityksistä ja siirsi varat omille tileilleen länsimaihin pankkeihin.

Putinin matka Venäjän presidentiksi alkoi hänen ollessaan KGB:n everstiluutnantti. Venäjän itsevaltaiseksi ja ehkä jopa elinikäiseksi johtajaksi perustuu kirjailijan mukaan kahteen ratkaisevaan käännekohtaan

Kremlin itsevaltaiseksi ja ehkäpä elinikäiseksi johtajaksi näyttää kirjan perusteella olleen kaksi ratkaisevaa käännekohtaa. Ensimmäinen käännekohta tapahtui vuonna 1989 Dresdenissä kun Putin todisti itäsaksalaisen version neuvostososialismin romahduksen. Tuolloin KGB-agentti Putin poltti urakalla tärkeitä papereita. Putinin sisäpiirissä äänikirja kuvailee toisen käännekohdan olleen 2004–2005 välisenä aikana tapahtuva ”värivallankumous” Ukrainassa ja Georgiassa. Kirjassa kerrotaan, että Putinin oli vaikea niellä, että regiimi kaatui, vaikka nämä olivatkin kansalaisten vihaama. Kirjailija Beltonin mukaan Putin jopa harkitsi eroamista.

Näin ei tapahtunut, sen sijaan Putin nostettiin presidentiksi ja KGB-miehistä koostuva sisäpiiri elivät luksuselämää samalla kun he vahvistivat Venäjän mahdin. He ottivat maan talouskontrollin melkein kokonaan itselleen. Ne jotka olivat eri mieltä tukahduttiin. Tilaa ei ollut epäsuosiolle. Samalla Putin ja hänen sisäpiirinsä käynnistivät ulkomailla salaisen vaikutustoiminnan.

Putinin sisäpiirissä kirja kertoo miten aikanaan toiveet uudesta Venäjästä kaatuivat ja millaisia seurauksia Putinin johtama Venäjällä on ollut maan kansalaisille mutta ennen kaikkea myös koko maailmalle. Beltonin kirjoittama teos on perusteellinen, tarkka ja pelottava. Kirja on tärkeä analyysi nyky-Venäjän hallinnosta ja sen historiasta.

Kirjailija: Catherine Belton

Catherine Belton on tutkiva journalisti ja kirjailija. Vuodesta 2007 vuoteen 2013 Belton toimi Moskovassa, Venäjällä, kirjeenvaihtajana Financial Times lehteen. Ennen tätä hän oli kirjoittanut vuosia Venäjän taloudesta muun muassa The Moscow Time ja Business Week lehtiin. Beltonin esikoiskirja vuodelta 2020 Putinin sisäpiirissä kuvaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin nousu maansa presidentiksi.

Putinin sisäpiirissä kirja nimettiin neljän aikakausilehdessä vuoden kirjaksi. Lehdet ovat The Economist, the Financial Times, the New Statesman ja The Telegraph. Kirjaa vasten on myös tehty, Venäjän biljonäärien toimesta, viisi eri oikeusjuttua. Belton toimii nykyään Reutersin tutkivana kirjeenvaihtajana Lontoossa. Belton on kirjoittanut Putinin sisäpiirissä kirjassaan erillisen johdannon joka on suunnattu nimenomaan suomalaisille.

Kuuntele Ilmaiseksi: