Putinin sisäpiiri Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Mihail Zygar

Äänikirja

Johdanto

Venäläisen toimittajan Mihail Zygarin kirjoittama Putinin sisäpiiri äänikirja kuvaa Putinia ja hänen johtamaa nykyaikaista Venäjää erittäin kattavasti ja tarkasti. Kirjassa kuvataan tarkasti myös Putinin sisäpiiriä ja läheisiä ja hänen valtakautta. Kirjassa kuvataan, miten Putinia povattiin Venäjän uudistajaksi ja myös hänen matkastaan siitä arvaamattomaksi johtajaksi jonka seuraavaa peliliikettä pitää maailmaa varpaillaan. Kirjan mukaan kuitenkin Venäjä johtaa kollektiivinen äly missä Putinilla on vaan osansa, hän on keskeinen tekijä mutta ei ainut.

Putinin sisäpiiri äänikirja ilmainen perustuu Zygarin tekemiin laajoihin sisäpiiriläisten haastatteluihin ja erittäin vakuuttaviin taustatietoihin. Putinin sisäpiiri äänikirja lukee Veera Kiiskinen. Äänikirjan pituus on 17 tuntia ja 44 minuuttia pitkä. Kirjan suomennos on tehnyt Venäjä-tuntija Jukka Mallinen.

Kirjasta: Putinin sisäpiiri

Arvostetun ja tunnetun venäläisen toimittajan kirjoittama kirja Putinin sisäpiiri sisältää herkullisia yksityiskohtia, journalistista juoruilua sekä pitkälle mietittyjä johtopäätöksiä. Putinin sisäpiiri äänikirja antaa kuuntelijoille mahdollisuuden päästä Venäjän päätöksenteon juureen. Kirja antaa monelle tapahtumalle selityksen ja selkeyttää tapahtumakulkua.

Putinin sisäpiiri äänikirja ilmainen ei ole missään tapauksessa helppolukuinen kirja. Se vaatii sekä jonkun verran taustatietoa että sinnikkyyttä mutta se palkitsee myös kuuntelijansa sillä, että se avartaa laajasti ymmärrystä ja lisää tietoa nyky-Venäjän vallasta. Putinin sisäpiiri nimi on osuva, se viittaa Kremlin sotajoukkoon samalla kun se lupaa olevansa poliitikon kasvutarina.

Kirja esittää Venäjän uudemman ajan poliittinen historia: nyky–Venäjän hallitsija Putin on johtaja, jolla on iso joukko avustajia jonka tehtävä on esitellä päämiehellensä sekä pehmeän diplomatian että propagandan keinot kuin tarvittaessa selittää hänelle parhain päin syitä ja seurauksia.

Putinin sisäpiiri äänikirja esittää pääosassa olevat eri intressiryhmien joukkueet. Ryhmiä on niin Venäjän turvallisuusviranomaisilla, patriarkka Kirillillä sekä silovikeilla. Ja ehdottomasti myös se joukkue joka on Putinin sisäpiiri Kremlissä.

Kirjan kautta aukenee kyllä kuka määrää mutta nimiä vilahtelee sen verran useasti, että kirjaa voi olla vaikeata seurata, ellei ole aikaisempaa tuntemusta. Kirja esittää kuitenkin monia oivalluksia kirjan kautta. Putinin sisäpiiri on ollut hyvin vaihtelevaa ja tulevaisuus on epävarma. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että Putin jatkaa virassaan ainakin vuoteen 2024 asti ja mahdollisesti pidempäänkin.

Kirjan parasta antia on se, että se avulla voi ymmärtää miten Venäjä toimii Moskovan näkökulmasta. Venäjän johto suhtautuu jopa vihamielisesti Natoon, muita valtioita tai ainakin heidän johtajia kohtaan. Putinin tuntuu muuttuvan yhä vainoharhaisemmaksi johtajaksi mutta Zygar todistaa kirjassaan, ettei kyse ole pelkästään Putinista vaan kyse on koko maasta ja maailmantilanteesta.

Kirjailijasta: Mihail Zygari

Mihail Zygari syntyi vuonna 1981 Moskovassa. Hän on venäläinen toimittaja, kirjailija, elokuvantekijä ja sekä perustaja että entinen päätoimittaja Venäjän ainoassa riippumatomassa tv-kanavassa Dozjdissa. Zygarin johtajana Dozjd kanava tarjosi vaihtoehto Kreml-valvonnan alla oleville liittovaltion kanavien ohjelmistoon. Dozjd kanava esitti uutisia ja antoivat äänensä myös oppositiolle ja toisin ajattelijoille.  Kanavan tarjonta herkissä poliittisissa asioissa, kuten mielenosoitukset Moskovassa vuosina 2011 ja 2012 sekä Ukrainan kriisi, erosi radikaalisesti muiden kanavien raportoinnista. Dozjd kanava oli toiminnassa vuosina 2010–2015.

Zygarin kirjoittama kirja Putinin sisäpiiri on ollut menestykäs bestseller Venäjällä.  Zygari on kertonut, että kirjan kirjoittamisessa meni 7 vuotta. Kirjan oikeudet on myyty moneen maahan kuten muun muassa Suomeen, Ruotsiin, Saksaan ja Unkariin.

Kuuntele Ilmaiseksi: