Pupu Tupuna Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Pirkko Koskimies & Maija Lindgren

Äänikirja

Johdanto

Pupu Tupuna on hahmo samannimisessä lastenkirjasarjassa. Pupu Tupuna on erityisopettajan Maija Lindgrenin ja kirjailijan Pirkko Koskimiehen keksimä hahmo. Pupu Tupuna kirjat on julkaistu 1970 luvulta asti ja julkaisut jatkuvat tähän päivään, tosin nyt eri kirjailijoilla. Teoksia on tehty sarjassa yli 40. Pupu Tupuna äänikirja sarjana julkaistiin vuonna 2019. Lyhkäiset sadut, kertomuksien selkeys sekä herttaisuus vetoavat useimmiten kaikkiin lapsiin. Suurin osa Pupu Tupuna äänikirja ilmainen on Carla Rindellin äänittämät. 1980-luvulla nähtiin myös Pupu Tupuna televisiossa, osana lastenohjelma Pikku Kakkosta.

Vikkelä, veikeä ja utelias Pupu Tupuna asuu Papula-nimisessä kylässä yhdessä ystäviensä kanssa. Pupu Tupuna läheisenä ystävänä on Hippi niminen hiiri. Hippi asuu pienessä punaisessa leikkimökissä.  

Kirjasta: Pupu Tupuna

Utelias Pupu Tupuna

Utelias Pupu Tupuna on kirjasarja yhdestoista. Alkuperäinen kirja julkaistiin vuonna 1986. Tarinassa Pupu Tupuna on joutunut ihmisten asuttamaan taloon Hippi hiiren kanssa. Yhdessä he alkavat tutkimaan taloa. Pupu Tupuna ja Hippi-hiiri kurkistelevat uteliaina ihmisten kaappeihin ja laatikoihin sekä hyppivät kilpaa tuolille. Heillä on hauskaa sovittaessaan ylleen ihmisten hassuja vaatteita. Pupu Tupuna äänikirja on 9 minuuttia pitkä.

Mihin menet, Pupu Tupuna?

Mihin menet, Pupu Tupuna? on samannimisen kirjasarjan toinen osa. Alkuperäinen kirja julkaistiin vuonna 1975. Myös tässä tarinassa Pupu Tupuna vierailee ihmisten asuttamassa talossaan. Tällä kertaa Pupu Tupuna tupsahtaa talon savupiipun kautta. Pudotuksessa noetta värjää pupun mustaksi, joten talossa hän käy vaahtokylvyssä ja ihmettelee kovasti oman peilikuvansa. Tarinassa Pupu Tupuna saa myös uuden ystävän, kun hän kohtaa talossa mukavan kissan. Pupu Tupuna äänikirja ilmainen on 7 minuuttia pitkä.

Pupu Tupuna vauhdissa

Kirjasarjan kahdeksannessa osassa Pupu Tupuna ja Hippi-hiiri löytävät taas tiensä ihmisten taloon. Tällä kertaa ystävykset tutustuvat keittiöön ja ovat iloisia, kun löytävät sieltä ihanan maukkaita herkkuja. Pupu Tupuna ja Hippi-hiiri joutuvat kuitenkin lähtemään kiireellä karkuun, kun talon asukkaat saapuvat kotiin. Vauhdikkaan pakomatkan aikana Pupu Tupuna joutuu jännittäviin seikkailuihin. Pupu Tupuna vauhdissa äänikirja on 10 minuuttia pitkä. Alkuperäinen tarina julkaistiin vuonna 1982.

Mitä nyt, Pupu Tupuna?

Mitä nyt, Pupu Tupuna on kirjasarjan kolmas osa. Kirja julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 1975. Pupu Tupuna äänikirja on 8 minuuttia pituudeltaan. Kirjassa Pupu Tupuna seikkailee metsässä. Siellä Pupu Tupuna viihtyy jokaisessa vuodenaikana. Syksyllä Pupu Tupuna pyydystää putoavia lehtiä, kun taas talvella hän viihdyttää itseänsä luistelemalla jäällä. Vaikka metsässä on hauskaa, kuitenkin Pupu Tupunan lempipaikkansa hänen oma lämmin pesäkolonsa!

Kirjailijasta: Pirkko Koskimies ja Maija Lindgren

Pirkko Koskimies syntyi vuonna 1925 Hollolassa. Hän kuoli vuonna 2011 Tampereella. Koskimies oli suomalainen lastenkirjailija sekä kuvittaja. Koskimiestä tunnetaan Pupu Tupunan luojana. Pupu Tupuna oli aluin perin erityisopettajan Maija Lindgrenin kehittämä hahmo. Lindgren työskenteli kuulovammaisten lasten kanssa. Opetuksessa Lindgren käytti pupu pehmolelua. Pupun hän oli nimennyt tyttärensä lemmikkikissan mukaan. Lindgren ja Koskimies saivat idean tehdä Pupu Tupunan seikkailuista kuvakirjan. He tekivät yhdessä kuusi ensimmäistä Pupu Tupuna kirjaa jonka jälkeen Koskimies otti yksin vastuun tarinoista.

Pupu Tupunan ensimmäinen tarina kirjamuodossa julkaistiin vuonna 1972. Koskimies esikoiskirjansa oli Hauskat aakkoset teoksen 1950-luvulta. Koskimies on kuvittanut muun muassa joulukalentereita ja postikortteja. Hän sanoitti myös lastenlauluja.

Kuuntele Ilmaiseksi: