Punainen kuin veri Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Salla Simukka

Äänikirja

Johdanto

Punainen kuin veri on Lumikki Anderssonista kertova trilogian ensimmäinen osa. Punainen kun veri on kansainvälisen läpimurron tehnyt kirjailijan Salla Simukan teos. Teos julkaistiin vuonna 2013. Punainen kun veri äänikirjan lukee Anna Saksman.  Punainen kuin veri äänikirja ilmainen on pituudeltaan noin 6,5 tuntia. Trilogian kaksi muuta osaa ovat nimeltään Valkea kuin lumi, julkaistiin vuonna 2013, sekä Musta kuin eebenpuu julkaistiin vuonna 2014. Kirjojen sekä päähenkilön etunimi viittaavat Grimmsin veljesten satuun Lumikkiin. Trilogia on suosittu jopa maailmanlaatuisesti ja siitä on tulossa elokuva.

Punainen kun veri kertoo Lumikki Anderssonista, vahvasta ja itsenäisestä lukiolaisesta, joka vahingossa löytää verisiä seteleitä koulunsa pimiössä. Setelit kerää reppunsa Lumikin koululainen ja ennen kuin Lumikki ehtii toimia, hän onkin keskellä kansainvälistä huumebisnesvyyhtiä.

Kirjasta: Punainen kuin veri

Punainen kuin veri on ensimmäinen osa trilogiasta Lumikki Anderssonista. Lumikki on ilmaisutaito lukiossa ja on muuttanut yksikseen Tampereelle opiskelijaboksiin. Lumikki on itsenäinen ja vahva, yksin mutta ei yksinäinen. Rankasti peruskoulussa kiusattu Lumikki kokee elämän lukiolaisena helpotuksena. Lumikki on historiansa vuoksi oppinut taitoja, josta hänelle tulee olemaan rutkasti hyötyä kirjan seuraavien tapahtumien alkaessa. Lumikki on tarkka havainnointikyky ja taito tehdä itsestänsä huomaamattomaksi. Lisäksi hänellä on hyvä kunto, hän on nopea ja voimakas.

Eräänä aamuna Lumikki piipahtaa koulun pimiössä. Hän häkeltyy viidensadan euron seteleistä, jotka ovat pestyjä ja nyt roikkuu kuivumassa pimiössä. Huoneessa haisee vereltä ja Lumikki ymmärtää, että setelit ovat olleet veren peitossa ennen pesua. Setelit hakevat reppuunsa Lumikin koulukaveri Tuukka. Käy selväksi, että Tuukan lisäksi myös Kasper ja Elisa ovat sekautuneet johonkin todella vaaralliseen. Vaikka Lumikki ei halua muiden asioihin sekaantua joutuu hän nyt vasten tahtoaan keskelle vauhdikasta jännitysnäytelmää.

Lumikki joutuu kesken vaarallisia ja nopeatempoisia tilanteita mistä ei jännitystä puutu. Hän joutuu pakenemaan kylmäverisiä rikollisia ja lopulta hän myös joutuu salaisiin Jääkarhun kekkereiden samaan aikaan kun kylmin talvi vuosikausiin koettelee kaupunkia ja sen asukkaita.

 Ei ole mikään ihme, että Lumikki Anderssonin mielenkiintoinen ja seikkailutäytteinen tarina on lyönyt läpi maailmalla. Kirjassa ei vitkutella eikä asioita jäädä vatvomaan vaan tarina kulkee eteenpäin vauhdilla ja kuulijalla Punainen kuin veri äänikirja on mukaan tempaiseva alusta loppuun. Lumikki joutuu tilanteisiin, jotka ovat niin kutkuttavia ja hermoja raastavia, että kirja pysyy mielessä kauan sen jälkeen, kun se on jo loppunut.

Punainen kuin veri äänikirja ilmainen on äänittänyt Anna Saksman. Kestoltaan Punainen kuin veri äänikirja on noin 6,5 tuntia pitkä.

Kirjailijasta: Salla Simukka

Salla Simukka syntyi vuonna 1981 Tampereella. Hän on palkittu suomalainen nuortenkirjailija, suomentaja sekä kirjallisuuskriitikko. Simukka on opiskellut Turun yliopistossa pohjoismaista filologiaa, suomen kieltä, kirjallisuutta, naistutkimusta sekä luovaa kirjoittamista. Simukka osallistui WSOY:n kirjoittamiskilpailun esikoisteoksellaan, Kun enkelit katsovat muualle vuonna 2002. Simukka on kirjoittanut myös kirjasarjan Tapio ja Moona sekä dystopiaan sijoittuva kirjapari Jäljellä ja Toisaalla vuonna 2012.

Kansainvälisen läpimurron Simukka teki trilogiallaan Lumikki Anderssonista. Punainen kuin veri julkaistiin 2013 ja samana vuonna julkaistiin myös sarjan toinen osa, Valkea kuin lumi. Trilogian viimeinen osa, Musta kuin eebenpuu, julkaistiin vuonna 2014. Sarjasta on tulossa elokuva. Trilogia on käännetty jo 35 eri kielelle, joka tekee sarjasta historian kolmanneksi käännetyin suomalainen romaani.

Kuuntele Ilmaiseksi: