Punainen kettu Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Helena Immonen

Äänikirja

Johdanto

Puolustusvoimien viestintäkeskuksessa työskentelevä reserviupseeri kirjailija Helena Immonen kuvaa esikoisromaanissaan Operaatio Punainen kettu realistisesti tilannetta, jos Suomi joutuisi sotaan. Kyseessä on jännitystrilleri, jolle Suomen dekkariseura ry antoi Vuoden 2021 esikoisdekkari -tunnustus. Operaatio Punainen Kettu äänikirja on myös saamassa jatkoa.

Kirjassa tavataan reserviläiset ja sisarukset Joni ja Riina, jotka molemmat lähtevät puolustamaan Suomea. Riinan mies Mikael on puolestaan upseerina Suomen Pääesikunnassa. Kriisin yltyessä heidän tilanteitaan seurataan. Työ maanpuolustuksen lisäksi lukija saa ottaa osaa heidän henkilökohtaisiin tuntemuksiinsa, huolenaiheisiin ja läheistensä kaipuun. Miten sota päättyy ja miten Jonin, Riinan ja Mikaelin käy?

Operaatio Punainen kettu äänikirja ilmainen on äänittänyt kokenut Aarne Linden. Kestoltaan teos on noin 12 tuntia.

Kirjasta: Operaatio Punainen kettu

Helena Immosen esikoisromaani Operaatio Punainen kettu on realistinen, jännittävä ja monipuolinen trilleri Suomeen kohdistuneesta sotaiskuista ja miten sotatilanne vaikuttaa tavalliseen suomalaisen kansalaiseen ja heihin sotilaisiin, jotka Suomea puolustaisi sotatilanteen tullen.

Operaatio Punainen kettu kuvaa tilannetta missä nykyaikainen Suomi joutuu sotaan. Kirjassa Ruotsi liittyy Natoon ja liittymistä seuraa isku Gotlantiin. Iskun jälkeen Suomen joukot lähtevät auttamaan naapurimaataan. Ruotsin tapahtumat ovat vasta ensimmäinen tapahtuma, seuraavat iskut kohdistuvat Suomeen. Suomi on kriisissä ja näin Operaatio Punainen kettu äänikirja alkaa.

Nuori reserviläinen Joni Koivu maavoimien valmiuksyksiköstä lähetetään joukkueineen Gotlantiin auttamaan ruotsalaisia samaan aikaan kun hänen tyttöystävänsä valmistelee heidän esikoisensa syntymää. Ei aikakaan ennen, kun Joni huomaa, että todellinen sotaa on karumpaa kuin varusmiespalvelus koskaan. Riina Koivu, Jonin isosisko, on aktiivireserviläinen. Riina on kirjassa huolestunut sekä pikkuveljestään että käynnissä olevasta kriisistä.

Riinan mies Mikael toimii upseerina Suomen Pääesikunnassa ja hän seuraa tarkasti ja raskaalla sydämellä, miten vihollinen kohdistaa Suomeen iskuja. Mikaelille selviää myös iskujen vakavuutta. Vihollisen vaikuttaminen Suomeen ja iskujen vakavuudet vievät Suomen polvilleen. Miten kauas vihollinen on valmis viemään sota aikeensa? 

Samalla kun sodan kriisi kiristyy Riina saa pelättyä käskyä saapua palvelukseen. Riina johtaa jääkärijoukkuetta ja valmistuu joukkueensa kanssa puolustamaan Suomea samalla kun hänen ajatuksensa ovat kotiin jääneiden lastensa turvallisuus ja huoli heidän voinnistaan.

Operaatio Punainen kettu on kuvaus tilanteesta, joka voisi olla mahdollinen. Kirjailijan Immosen tausta puolustusvoimissa näkyy kirjassa selkeästi mutta hyvällä tavalla. Operaatio Punainen kettu äänikirja pohjautuu faktoihin. Immosen kirjaa edeltävä pohjatutkimus on kattava, tarkoittaen että teos on hyvin realistinen. Teos kuvaa hyvin, miten Suomea puolustavien henkilöiden elämä olisi sodan tullen.

 Operaatio punainen kettu äänikirja ilmainen lukee Aarne Linden, äänikirja on pituudeltaan yli 12 tuntia.

Kirjailijasta: Helena Immonen

Helena Immonen syntyi 1986 Haapajärvellä. Immonen asuu nykyään Espoossa perheensä kanssa. Immosella on alempi tutkinto journalismista ja ylempi viestinnästä Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Immonen on käynyt armeijan ja on reserviupseeri. Immonen työskentelee Puolustusvoimien Pääesikunnan viestintäosastolla. Immonen on kertonut tiennyt lapsuudesta asti haluavansa kirjailijaksi. Immosen äiti työskenteli kirjastossa ja Immonen vietti lapsuutensa kirjojen parissa. Immonen rakastui jo lapsena kirjoissa oleviin seikkailuihin, ja hän koki, ettei mikään muu pysty tarjoamaan sellaista elämystä mitä hyvä kirja voi.

Immosen esiokoisromaani Operaation punainen kettu julkaistiin vuonna 2021. Suomen dekkariseura ry palkitsi teoksen Vuoden 2021 esikoisdekkari -tunnustuksella. Immoselta on kirjoittanut myös lastenromaani Näkymätön Milanna. Operaatio punainen kettu sekä lastenromaanin jatko-osat ovat myös työn alla.

Kuuntele Ilmaiseksi: