Puluboi Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Veera Salmi & Emmi Jormalainen

Äänikirja

Johdanto

Puluboi on palkitun kirjailijan Veera Salmin kirjoittama lastenkirjasarja. Puluboista kertova ensimmäinen kirja oli nimeltään Puluboi ja Ponin kirja julkaistiin vuonna 2012. Toinen kirja Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja julkaistiin vuonna 2013.  Puluboi on poikapulu joka asuu Helsingin Hakaniementorilla. Puluboi ei käytä r-sanaa. Puluboista on tehty useista teatterisovituksia muun muassa musiikkinäytelmät Ykkösryhmältä vuodelta 2013 ja Kansallisteatterilta 2015. Kirjojen perusteella on myös tehty elokuva vuonna 2018. Elokuvan ohjasi Mari Rantasila ja elokuva on nimeltään Puluboin ja Ponin leffa.

Kirjasarja Puluboi koostuu tällä hetkellä kahdeksasta Puluboista ja Poni-tytöstä kertovasta kirjasta. Niistä viimeisin, osa 8 julkaistiin vuonna 2021. Teos on nimeltään Puluboin tähtimietteellinen kirja.

Kirjasta: Puluboi

Puluboin ja Ponin kirja

Puluboin ja Ponin kirja on Puluboin kirjasarjan ensimmäinen osa. Kirjassa tutustutaan hauskaan puluun, Puluboi, joka ei sana r-kirjainta ollenkaan. R-kirjaimen puuttuminen tekee kirjasta hauskan, varsinkin äänikirja version on hauskaa kuunneltavaa. Puluboi äänikirja on Vesa Vierikon äänittämä. Kirjassa tapaa Puluboin lisäksi muita lintuja, tämän kirjan jälkeen näkee pulut ihan uudenlaisena lajina. Kirja kertoo myös Puluboin ja Ponin välisestä ystävyydestä. Poni on tyttö joka tutustuu Puluboiheen torilla.  Puluboi äänikirja ilmainen on pituudeltaan noin 3 tuntia ja 20 minuuttia. Kirjasta tehtiin vuonna 2013 15-osainen kuunnelma.

Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja

Puluboi kirjasarjan toinen osa Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja kertoo siitä kuin Puluboi haluaa vaan pelata pleikkaria ja Poni häntä vaan ärsyttää ja häiritsee. Puluboi on aivan kuin liimattu pleikkari pelin edessä luvassa on jännä peli. Juuri kuin Puluboista on tulossa prinsessan pelastaja ja sankari Poni viheltää pelin poikki.  Puluboin isä on majakkasaarelta lähettänyt Puluboille postikortin. Poni määrää Puluboita lähtemään saarelle katsomaan, että kaikki on hyvin. Mutta eihän Puluboi ole mikään mestarilentäjä. Puluboi äänikirjan lukee Jani Karvinen. Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja julkaistiin vuonna 2013. Puluboi äänikirja ilmainen on hieman alle 3 ja puoli tuntia pitkä.

Puluboin tähtimietteellinen kirja

Puluboin tähtimietteellinen kirja on uusin tulokas ja kahdeksas osa Puluboista kertovasta kirjasarjasta.  tulokas. Puluboi äänikirja on Markus Bäckmanin äänittämä. Kirjassa Puluboi ihmettelee avaruutta mutta hänellä on silti vaikeuksia ymmärtää, miksi Murmeli viihtyy pimeässä. Murmeli ja Puluboi tapaavat, kun Murmeli muuttaa Kanadasta Hakaniemen torille. Puluboilla ja Murmelilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita mutta he ovat myös hyvin erilaisia. Voiko erilaisuuksista huolimatta selvitä ilman tappeluita ja erimielisyyksiä ja voiko erilaiset tyypit olla ystäviä on asioita jota kirjassa pohditaan. Kirjan avulla voi oppia asioita kuten anteeksi pyytäminen ja maailmankaikkeudessa. Puluboi äänikirja ilmainen on pituudeltaan 1 tunti ja 17 minuuttia pitkä.

Kirjailijasta: Veera Salmi

Veera Salmi syntyi vuonna 1976 Helsingissä. Salmi on suomalainen kirjailija. Hän on kirjoittanut lastenkirjojen lisäksi myös romaaneja nuorille ja aikuisille. Hän on opiskellut kirjoittamista muun muassa Kriittisessä Korkeakoulussa. Salmi on koulutukseltaan sosionomi ja hän ollut töissä muun muassa lastentarhanopettajana Helsingissä. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Salminen asuu perheensä kanssa Helsingissä.

 Salmi on palkittu monesti kirjoittajatyöstään. Hän on muun muassa saanut Kaarina Helakisa- palkinnon vuonna 2014. Salmella on myös moni palkintoehdokkuus takanansa, muun muassa Topelius palkinnon saajaksi vuonna 2021 ja Finlandia Junior palkinnon saajaksi vuonna 2015. Lisäksi Salmen kirjojen käännösoikeudet on ostettu Tanskaan ja Ruotsiin.

Emmi Jormalainen on kuvittanut suurimman osan Salmin lastenkirjoista.

Kuuntele Ilmaiseksi: