Pukija Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Enni Mustonen

Äänikirja

Johdanto

Kirjasarjan Syrjäkatsojan tarinoita kahdeksas osa Pukija on Enni Mustosen kirjoittama. Pukija äänikirja jatkaa kirjasarjan kolmen sukupolven vahvojen naisten tarinaa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat jouluun vuonna 1949 kun pula-aika vihdoin hellittää. Kirstin uusi elämä sotaleskenä ja Ilpo-pojan ainoana vanhempana vaatii sopeutumista. Kirstin tytär Viena on ollut piikana Englannissa ja palaa jouluna kotiin Suomeen.

Pukija kertoo lahjakkaasta Vienasta ja hänen itsenäistymisestään ja muutostaan Amerikkaan, maahan missä kaikki on mahdollista. Kirsti on huolissaan mutta hänen äitinsä Ida on varma, että Viena löytää omaa paikkaa maailmassa, niin hän tekeekin, Hollywoodissa puvustajana. Pukija äänikirja ilmainen on äänittänyt Erja Manton. Äänikirjan pituus on 16 tuntia ja 51 minuuttia.

Kirjasta: Pukija

Kirjasarjan Syrjästäkatsojan tarinoita kahdeksas osa Pukija jatkaa siitä mihin kirjasarjan edellinen osa Sotaleski jäi. Syrjästäkatsojan tarinoita on sarja jonka pääosissa on kolmen sukupolven naiset. Isoäiti Ida Eriksson, hänen tyttärensä Kirsi ja Kirsin tytär Viena. Pukija äänikirja keskittyy lähinnä Vienan tarinaan.

Pukija äänikirja ilmainen tapahtumat saavat alkuunsa jouluna 1949. Suomessa asiat alkavat palata normaaliin, mutta Kirstin elämä on muuttunut. Hänen miehensä kuvaveistäjä Ilmari kuoli sodassa, ja miehen poika Ilpo on nyt jäänyt Kirsin huolettavaksi. Kirsi on adoptoinut pojan. Uusi tilanne vaatii tottelemista mutta tuleva joulu tuovat iloa kaikille. Kirjassa Kirsi on nykyään pukuompelun opettajana. Muotiliikkeensä hän on jättänyt pois.

Kirjassa odotellaan Vienaa kotiin Leppävaaran Ruokarouvataloon. Viena on valkolakkia saatuaan ollut työssä piikana englannissa oppiakseen englantia. Kun hän joulunaikaan palaa takaisin kotisuomeen, hän ei tiedä mitä hän tekisi seuraavaksi. Vienan ystävä Anna-Liisa on töissä Suomen Filmiteollisuuden ompelimossa. Käsistään kätevä ja lahjakaskin Viena pääsee Anna-Liisan kautta ensin ompelimoon ja sen kautta puvustoon Liisankadun elokuvastudiolle.

Viena saa äitinsä tuttujen kautta työtä Marimekon ensimmäisessä muotinäytöksessä Kalastajatorpalla. Kun Suomen Neiti kisoihin tarvitaan pukijaa, Viena pääse sinnekin. Viena viihtyy kovasti muodin parissa. Kun kirjassa Armi Kuusela tarvitsee Miss Universum kisoihin englantia osaava tukihenkilö valinta kohdistuu Vienaan.

Pukija äänikirja kuvailee miten Viena pääsee matkustaa Amerikkaan. Enni Mustonen kuivailee aikakautta yksityiskohtaisesti ja elävästi, joten jopa Vienan lentomatkansa on kuuntelijalle elämys. Myös 1950-luvun muotimaailmaa on mukavaa kirjassa seurata.

Perillä Amerikassa ja Miss Universumin kisoissa Viena tutustuu elokuvayhtiön Universalin johtavaan puvustonhoitajaan Martha Valoon. Valo on alun perin pohjoismaista kotoisin. Valoon tutustuminen osoittautuu Vienalle onnenpotkuksi. Valo tarjoaa Vienalle työtä puvustajana. Kirjasarjan yhdeksäs osa Näkijä keskittyy Vienan elämään Amerikan Hollywoodissa.

Kirjailijasta: Enni Mustonen

Kirjailijanimellä Enni Mustonen kirjoittava Kirsti Manninen syntyi Seinäjoella vuonna 1952. Hän on tullut tunnetuksi kirjailijana ja käsikirjoittajana. Varsin tuottelias Manninen on omalla ja Enni Mustosen nimellään julkaissut yli 200 kirjaa. Hänen tuotantonsa sisältää historiallisia romaaneja, naisviihteestä, näytelmistä, historiikeista, dekkareista, lastenkirjoista, käsikirjoituksista ja tutkimuksista kirjallisuudesta.

Manninen on koulutukseltaan filosofian tohtori. Tämän lisäksi hän on opiskellut suomen kieltä, kirjallisuutta, tiedotusoppia ja historiaa. Hänen ensimmäinen kirjansa Maitotyttö julkaistiin Enni Mustosen nimellä vuonna 1984. Manninen on useamman kirjasarjan takana. Hänen kirjoittamia kirjasarjojaan ovat Koskivuori, Pohjatuulen tarinoita, Järjen ja tunteen tarinoita ja Syrjäkatsojan tarinoita. Mannisen tytär Katri Manninen ja hänen isänsä Pekka Aukia ovat myös kirjailijoita.

Historian pahimmat sarjamurhaajat äänikirja vie kuuntelijansa järisyttäville matkalle sarjamurhaajien ajatusmaailmaan. Teoksessa syvennytään pahimpiin sarjamurhaajiin ja heidän kauheisiin rikoksiinsa, jota maailmanhistoriassa on ollut. Kirjassa etsitään vastauksia sarjamurhaajien syihin viattomien ihmisten tappamiseen. Tarinat eivät sovellu lapsille, raakojen yksityiskohtien vuoksi. Teoksessa seurataan poliisien työtä neljän sarjamurhaajan peräajossa. 

Alkuun sarjamurhaaja tappaa yhden tai kaksi ihmistä satunnaisesti. Tämä on heille ikään kuin harjoitusta tulevaa varten. Ensimmäisen ja toisen henkirikoksen kohdalla he kokeilevat mikä rituaali tuottaa heille kaikista eniten nautintoa. Tämän jälkeen sarjamurhaajaa valitsee uhrinsa tarkasti ja huolellisesti. Usein miten murhaaja tarkkailee uhrinsa pitkään ennen, kun itse murha tapahtuu. Murhaaja saattaa usein myös käydä useasti paikossa missä liikkuu esimerkiksi prostituoituja tai lapsia. 

Sarjamurhaajilla on tiettyjä toimintatapoja ja jokaisella sarjamurhaajalla on omia rituaaleja, jonka mukaan hän toimii. Juuri nämä rituaalit kuten esimerkiksi uhrien hiusväri, uhrilta muistojen keräily tai uhriensa syöminen ja/tai paloittelu on asia jota saattaa auttaa poliisia ratkaisemaan rikokset ja sen seurauksena sarjamurhaajan kiinni jäämiseksi.

Osa 1 sarjassa Historian pahimmat sarjamurhaajat äänikirja ilmainen lukee kokenut Harri Heikkilä. Pituudeltaan äänikirja on noin 2 tuntia pitkä.

Kuuntele Ilmaiseksi: