Puhelin soi öisin Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Olli-Pekka Kallasvuo & Juhana Rossi

Äänikirja

Johdanto

Puhelin soi öisin: Mitä opin globaalina yritysjohtajana on Olli-Pekka Kallasvuon ja Juhana Rossin yhdessä kirjoittama kirja Kallasvuon urastaan Nokian juristina, johtoryhmän jäsenenä, talousjohtajana ja toimitusjohtajana. Kallasvuo oli vaan 27-vuotias, kun hänestä tuli Nokian juristi. Tuolloin hän sai kehotuksen Nokian silloiselta pääjohtajalta Kari Kairamolta. Kairamo pyysi Kallasvuota ”selvittää Nokian asioita”.  Siitä lähtien Kallasvuon työ on ollut päätöksenteot eri yritysten sisäisissä ratkaisuissa. Puhelin soi öisin äänikirja kertoo, millaista on olla yritysmaailman huipulla ja kertoo mitä hän on urallaan oppinut ja muistelee kohtaamisiaan.

Puhelin soi öisin äänikirja ilmainen on Ari-Matti Hedmanin äänittämä. Äänikirjan pituus on 15 tuntia pitkä. Puhelin soi öisin: Mitä opin globaalina yritysjohtajana julkaistiin vuonna 2021.

Kirjasta: Puhelin soi öisin

Puhelin soi öisin äänikirja kertoo globaalin suuryrityksen johtamisesta ja suomalaisen elinkeinoelämän muutoksesta vuosien varrella. Kirja on rehellinen ja inhimillinen reflektointi Kallasvuon työurasta ja johtajuudesta. Kirjassa Kallasvuon kertoo paljon omat arviot omasta itsestään sekä päätöksistään.

Puhelin soi öisin äänikirja koostuu kymmenestä alueesta. Alueet ovat nimetty seuraavasti; oppivuodet, rahoitusjohtaja, sijoittajat, matkalla, hallitukset, vaikuttajat, johtaminen, ulkomaat, Nokia-arki ja Nokian jälkeen. Kirjassa käydään tosin sanoin läpi koko Kallasvuon pitkää uraa. Kirja keskittyy eniten luonnollisesti Kallasvuon pitkään uraan Nokialla.

Puhelin soi öisin äänikirja ilmainen on täynnä kertomuksia Kallasvuon urastaan. Hän matkusti todella paljon ja oli suorassa yhteydessä muun muassa Suomen presidentin kanssa. Uransa aikana Kallasvuo tapasi paljon suuria nimiä ja kuuluisuuksia. Kallasvuo tapasi muun muassa Steve Jobsin. Tarkoitus oli, että Jobs olisi matkustanut Suomeen tapamaan Kallasvuota vielä kerran, vuosi heidän ensi tapaamisestaan mutta Jobsin sairastuttua matka peruttiin.

Kallisvuon 30-vuotinen ura Nokialla päättyi hänen potkuihinsa vuonna 2010. Tätä asiaa Kallasvuo myös käsittelee kirjassaan Puhelin soi öisin äänikirja tapahtumissa. Tämä on ensimmäinen kertaa, kun Kallasvuo avaa asiaa tarkemmin mediassa.

Kallasvuo kertoo että osasi tavallaan odottaa potkuja Nokian tilanteen heikentymisen takia.  Kallasvuo oli myös kuullut yhdysvaltalaiselta yritystutultaan, että Nokialle etsitään uutta johtajaa. Potkut tulivat kuitenkin varoittamatta, sillä kukaan ei ollut puhunut hänelle tästä asiasta mitenkään.

Kallasvuon takanaan oli 30 vuoden sitoutuminen Nokialle. Kallasvuo kertoo, että hän ymmärsi potkujen myötä, että maailma on Nokian ulkopuolellakin ja nyt hänellä oli mahdollisuutta myös kokea tämän. Kallasvuo kertoo innostuneensa, kun maailma avartui hänelle, vaikka alkuun olikin harmissaan potkuistaan. Hän jatkaa toteamalla, ettei hän ole jossittelija vaan katse kääntyi eteenpäin ja on pysynytkin niin.

Kirjailijasta: Olli-Pekka Kallasvuo ja Juhana Rossi

Olli-Pekka Kallasvuo syntyi vuonna 1953 Lavialla. Kallasvuo tuli tunnetuksi Nokian toimitusjohtajana vuosina 2006–2010 sekä Nokia Siemens Networksin hallituksen puheenjohtaja. Kallasvuo on oikeustieteen kandidaatti sekä varatuomari. Kallasvuo työskenteli Nokiassa vuodesta 1980 eteenpäin, yhteensä lähes kolmekymmentä vuotta erilaisissa tehtävissä. Nokia uransa jälkeen Kallasvuo on toiminut useiden yritysten hallituksen jäsenenä.

Juhana Rossi on tunnettu suomalainen toimittaja, kirjailija, kääntäjä ja sanoittaja. Hän on opiskellut englantilaista filosofiaa. Nykyään Rossi on Talouselämän toimituspäällikkö. Hän on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden toimitussihteerinä, Helsingin Sanomien taloustoimittajana, kirjallisuuslehti Parnasson päätoimittajana ja The Wall Street Journalin toimittajana. Rossi oli aikoinaan myös Taloustoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja. Rossi on sanoittanut kappaleita muun muassa Ultra Bra-yhtyelle.

Kuuntele Ilmaiseksi: