Psyykkinen vahvuus Äänikirja

3.4/5

Kirjoittaja: Jarmo Liukkonen

Äänikirja

Johdanto

Psyykkinen vahvuus kirjan kirjoitta Jarmo Liukkonen on liikuntapedagogiikan professori ja kasvatustieteen maisteri. Psyykkinen vahvuus vuodelta 2020 on kattava tietokirja psyykkisistä taidoista. Psyykkinen vahvuus äänikirja käsittelee psyykkisiä taitoja kuten muun muassa keskittymiskyky, tavoitteenasettelu, rentoutuskyky ja mielikuviin eläytyminen. Kirjassa opetellaan miten näitä taitoja voi harjoitella. Kirjassa on paljon harjoituksia jonka avulla voi sekä oppia tuntemaan itsensä paremmin että oppia hyödyntämään ja vahvistamaan jo olemassa olevia psyykkisiä vahvuuksiasi sekä edistää taitoja.  

Psyykkinen vahvuus äänikirja on äänittänyt Jukka Peltola. Äänikirjan pituus on hieman yli 6 tuntia pitkä. Liukkonen on myös kirjoittanut Psyykkinen vahvuus: Mielen taitojen harjoituskirja vuodelta 2017 sekä Kuka hallitsee mieltäsi? Mielikuvien hyödyntämisen kirja vuodelta 2020.

Kirjasta: Psyykkinen vahvuus

Kun kohtaat elämässäsi hankalaan tilanteen, tiedätkö miten toimia, jotta onnistua tilanteen käsittelyssä vai pelkäätkö epäonnistumista? Kirjassa Psyykkinen vahvuus käydään läpi minkälaisista taidoista ihmisen psyykkinen vahvuus koostu ja miten taidot voi harjoitella, tukea ja edistää ja kehittää jota olisi helpompaa kohdata haasteita ja hankalia tilanteita.

Psyykkinen vahvuus äänikirja ilmainen auttaa lukijaa tunteman itseänsä paremmin sekä oppimaan hyödyntämään omia psyykkisiä vahvuuksia. Jopa ne taidot jotka koet, että sinulta puuttuu voi kirjan avulla edistää. Psyykkinen vahvuus sisältää paljon erilaisia harjoituksia jota voi hyödyntää jo harjoitusvaiheessa omassa elämässään kaikissa osa-alueilla kuten kotona, työssä ja liikunnassa. Kaikkia mielen taitoja voi kehittää harjoittamalla.

Tutkimusten mukaan ihmisten menestystä eri aloilla selittävät paljolti psyykkisen säätelyn taidot. Osa voi toki olla synnynnäinen lahjakkuus mutta jopa lahjakkuus vaatii harjoittelua pystyäkseen kehittyä. Ihmisen itseluottamus, myönteinen ajattelutapa, sisäinen motivaatio, sinnikkyys, päättäväisyys, sitoutuminen ja sisäinen motivaatio ovat erittäin hyödyllisiä taitoja jotka kantavat läpi elämän ja vaikeidenkin elämänvaiheiden yli. Jokainen edellä mainitsema taito ovat sellaisia johon jokainen ihminen itse pystyy vaikuttamaan muun muassa pitkäjänteisellä harjoituksella.

Psyykkinen vahvuus äänikirja ilmainen esittää ensimmäisessä osassa psyykkisen vahvuuden viisi keskeistä osa-aluetta. Nämä ovat kirjailijan mukaan itseluottamus, motivaatio, vireystila, rentous ja keskittyneisyys. Kirjan toinen, pidempi osa keskittyy lähinnä menetelmiin ja harjoituksiin, joilla näitä vahvuuksia voi kehittää ja harjoitella. Harjoituksia on monta erilaista.

Psyykkinen vahvuus äänikirja sisältää teoksen lopussa itsearviointitestejä, joita lukija käyttää itsetuntemuksen vahvistamisessa ja harjoittelun suunnittelun tukena ja se onkin suositeltavaa saadakseen harjoituksista niin paljon hyötyä irti kuin mahdollista.  Psyykkinen vahvuus on käytännönläheinen tietokirja, se on nopea ja kevyt lukea ja siihen on helppo palata. Harjoituksien kanssa ei tarvitse kiirehtiä, niitä voi tehdä omalla sopivalla aikataululla.

Kirjailijasta: Jarmo Liukkonen

Jarmo Liukkonen syntyi vuonna 1956 Helsingissä. Hän on tietokirjailija, henkinen valmentaja sekä yrittäjä. Koulutukseltaan hän liikuntapedagogiikan emeritusprofessori (Jyväskylän yliopisto) ja liikunnan ja psyykkisen hyvinvoinnin dosentti (Jyväskylän yliopisto) sekä kasvatustieteen dosentti (Lapin yliopisto).

Liukkonen on toiminut psykologisen valmennuksen asiantuntijana monessa Suomen urheilumaajoukkueissa muun muassa nyrkkeilyssä, naisten hiihdossa sekä mäkihypyssä) yli 30 vuoden ajan. Hän on edustanut Suomea muun muassa Euroopan urheilupsykologisen yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Liukkonen on ollut useita vuosia Suomen olympiakomitean urheilupsykologisen valiokunnan jäsenenä ja Suomen urheilupsykologisen yhdistyksen puheenjohtajana.

Urallaan Liukkonen on kirjoittanut yli 20 tietokirjaa ja hän on kirjoittanut yli 200 tieteellistä tekstiä. Hänen esikoiskirjansa Psyykkinen valmennuksen työkirja julkaistiin vuonna 2005.

Kuuntele Ilmaiseksi: