Prosenttimies Äänikirja

3.4/5

Kirjoittaja: Tapani Bagge & Jari Eklund

Äänikirja

Johdanto

Jari Eklundin elämänkerta on sekä True Crime että jännityskirja Eklundin elämästään moottoripyöräkerhossa. Kirjan on kirjoittanut Jari Eklund ja Tapani Bagge. Prosenttimies äänikirja kuvailee miten Eklund aikoinaan jätti lukion kesken ja keskittyi enemmänkin vanhoihin amerikanrautoihin ja Rock’n’Rolliin. Pian Eklund rupesi tienaamaan tekemällä prosenttibisnestä, eli myymällä pimeänä viinaa. Vuonna 1995 Eklund liittyi moottoripyöräkerhoon jossa rikosten tekeminen oli arkipäivää.

Elämä moottoripyöräkerhossa toi Eklundin elämään aseita, taistelulajeja, kuolemaa, virkavallan sekä petosta ja epäluottamusta. Vuonna 2007 hän oli tullut tiehensä päätyyn kerhossa, edes oli joko kuolema tai vankila. Miten sitten kävi?  Prosenttimies äänikirja ilmainen on äänittänyt Jari Nissinen. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 31 minuuttia.

Kirjasta: Prosenttimies

Prosenttimies äänikirja kuvailee Jari Eklundin elämää, alkaen siitä kun häneltä jää koulut, tässä tilanteessa lukio, kesken ja työt kutsuvat 70-luvun loppupuolella pääkaupungin seudulla. Nuori Eklund huomaa nopeasti että tekemällä työtä saa rahaa jolla voi ostaa sellaisia asioita mistä lukiolaisena vaan haaveili, kahvia ja vitriinin paras voileipä työnpäivän jälkeen, kenkiä ja vaatteita.

Prosenttimies äänikirja ilmainen kuvailee miten Eklund saa ajokortin ja haaveilee nuorena poikana hienosta autosta, impalasta tai BMW:stä. Hänen työkaverina isoveljet ovat Eklundin mielestä kovia jätkiä, onhan niillä talli missä on autojen lisäksi muutama moottoripyöräkin. Kohta ajokortin saatuaan Eklund menee armeijaan.

Eklund päätti treenata jotta pääsisi Ranikkojääkärikoulun pääsykokeita varten. Urheilu oli tullut hänelle tutuksi jo salitreeninsä ansiosta jo aiemmin. Eklund pääsi jääkärikouluun missä hän viihtyi hyvin yksitoista kuukautta. Tämän jälkeen Eklund suuntasi rikolliselle uralle ja aloitti viinabisneksen. Ensin pienestä, Eklund itse ei ollut kiinnostunut juomisesta mutta oli mielellään muille kuskina. Vakiokuskina hän kyllästyi siihen että aina joutui lähtemään etsimään viinaa kun aamuyöstä kaikki oli omansa juonut joten hän alkoi pitää autossansa pientä varasto jonka möi kavereilleen aina aamuyöstä.

Prosenttimies äänikirja kuvailee miten viinanmyynnistä tuli enemmän bisnesmäistä ajan kanssa. Lopulta viinanpullonhinta olikin kolminkertaistunut. Eklund teki päivätyötä timpurina ja tienasi hyvin. Hän osti asunnon jonka hän remontoi iltaisin ja öisin hän toimi kuskina ja myi viinaa pimeästi autonsa takakontista. Kohta Eklund osti kunnostettavan moottoripyörän. Sen mukaan hän pääsi moottoripyörä piireihin.

Vuodet kuluivat ja kohta Eklund on mukana moottoripyöräkerhon kuvioissa ja elää elämänsä rikollisena. Kaikki päättyy vuonna 2007 kun Eklund lähtee kerhosta ja sen mukanaan jättää taakseen melkein 30 vuotta kestäneen bikerin elämän. Prosenttimies on viihdyttävä kuvaus yhden miehen rikollisesta elämästään Suomessa.

Kirjailijasta: Tapani Bagge & Jari Eklund

Jari Eklund syntyi vuonna 1960 Keravalla. Eklundilla jäi koulut kesken mutta hän toimi pitkään timpurina sekä keikkamyyjänä ennen siirtymistään rikolliselle polulle ja Triumph nimisen moottoripyöräkerhon johtoporukkaan. Eklund on pienkustantamon omistaja, valokuvaaja sekä elämäntaparokkari. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Tiger Twist.

Tapani Bagge syntyi vuonna 1962 Keravalla. Bagge on kirjailija. Hän on urallaan julkaissut jo yli 200 kirjaa ja häntä on monesti palkittu työstään. Bagge on tullut tunnetuksi varsinkin lastenkirjoistaan ja dekkareistaan. Hän on toiminut kirjailijana vuodesta 1983 lähtien. Bagge on yksi pienkustantamon Crime Time perustajajäsenistä. Hän on myös suomentanut useampaa rikoskirjaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: